maritbet girişmaritbet
Turkeybuild Ankara’yı 27 bin kişi ziyaret etti

Turkeybuild Ankara’yı 27 bin kişi ziyaret etti

24. Yapı Fuarı – Turkeybuild Ankara’da yapının zirvesi bir araya geldi; fuar 27 bin 708 kişiyi ağırladı.

Ankara Altınpark Expo Center'da düzenlenen 24. Yapı Fuarı – Turkeybuild Ankara'ya, sektör profesyonelleri yoğun ilgi gösterdi.

Türk yapı malzemesi sektörünün bölgedeki en köklü ve en büyük buluşması olan ve 24. kez düzenlenen Yapı Fuarı – Turkeybuild Ankara'da yapı malzemesi sektörünün en yeni malzemeleri, teknoloji ve hizmetleri sergilendi.

Ayrıca tasarım ve inovasyon alanında dünyanın en büyük yenilikçi malzemeler kütüphanesi olan Material Connexion sergisi de yer aldı. “Material Connexion İstanbul” tarafından seçilen ürünlerin yer aldığı sergi, sektöre yeni bir soluk getirdi.

Fuar kapsamında, Yapı Fuarları'nda geleneksel olarak düzenlenen Altın Mıknatıs “Amacına Uygun Düzenlenmiş Stand Ödülleri” de sahiplerini buldu.

Yapı dünyasının bilgi merkezi Yapı-Endüstri Merkezi tarafından düzenlenen, Türk yapı malzemesi sektörünün bölgedeki en köklü ve en büyük buluşması olan 24. Yapı Fuarı – Turkeybuild Ankara yapı sektörünün buluşma noktası oldu. Fuar; T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İrfan Uzun, TOKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Murat, Yapı-Endüstri Merkezi ve YEM Fuarcılık Genel Müdürü Barış Onay tarafından törenle açıldı. Sektör profesyonellerinin yoğun ilgisiyle karşılanan fuar, 11.500 m2'lik alanda, binlerce ürün çeşidini ve 200'ü aşkın firmayı, 27.708 ziyaretçiyle buluşturdu.

Ayrıca, “Yurtiçi Alım Heyetleri Ziyaret Programı” kapsamında Anadolu'nun 11 farklı ilinden 18 meslek odası, Sanayi ve Ticaret Odası, Mühendisler Odası, İş Adamları Birlikleri başkan ve alım heyetlerinden oluşan meslek komiteleri Yapı-Endüstri Merkezi'nin organizasyonu ile fuarın davetlisi olarak katılım sağladı.

1988 yılından bu yana düzenlenen ve bölgenin en büyük ticaret platformlarından olan Yapı Fuarı – Turkeybuild Ankara, her yıl olduğu gibi bu yıl da başkent merkezli olmak üzere tüm bölgedeki firmaları, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarını, yatırımcılarını sektör profesyonelleriyle iletişime geçirerek, yeni iş ve yatırım olanakları yaratacak büyük fırsatlar sundu. Yapı sektöründeki en son teknoloji, ürün ve hizmetlerin sunulduğu fuarda ziyaretçiler, tek bir çatı altında yer alan 2.000'den fazla ürün segmentindeki ürün ve hizmetleri inceleyerek, katılımcı firmaların üst düzey yetkililerinden görüş ve önerilerini alarak, uygulamada karşılaşılan sorunlar ve çözüm yolları hakkında bilgi edinme fırsatı buldular.

Ayrıca, Yapı fuarlarının bir geleneği haline gelen ve bu yıl itibariyle “Altın Mıknatıs” başlığı altında düzenlenen "Amacına En Uygun Tasarlanmış Stand Ödülleri" de fuar kapsamında düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Birincilik ödülü, tasarımını Teminal Design – Akın Nalça'nın yaptığı Jotun Boya standına verilirken, ikincilik ödülü tasarımını kendisi yapan Alunef standının oldu. Üçüncülük ödülünü, Mimarlar Limited – Şamil Atan tarafından tasarlanan Himerpa; mansiyon ödülünü ise tasarımını kendisi yapan KGM Granit firması aldı. YEM Özel Ödülü ise, Adım Yapı'dan Tamer Aktaş'ın imza attığı Berk Laminat standının oldu.

Atilla Gözen, Erdoğan Balcıoğlu, Işıl Düşmez Kocaoğlu ve Meriç Yıldırım'dan oluşan seçici kurul, fuarda yer alan standları; ürünle kurduğu bağlantı, üç boyutlu tasarım nesnesi olarak düzenlenmeleri, görsel malzeme kullanımındaki estetik kriterler, standların modülerliği ve yeniden kullanılabilir olma özelliklerine göre değerlendirmeye tabii tuttular. Buna göre;

Birincilik Ödülü: Ürün ile kurulan bağlantı, görsel kullanımdaki esneklik üç boyutlu tasarım nesnesi olarak sunumu ve modülerliği ile, tasarımını Teminal Design – Akın Nalça'nın yaptığı Jotun Boya standına verildi.

İkincilik Ödülü: Ürünün kendisinin stand tasarımının bir parçası olarak kullanılması, tasarım ve ifadedeki netlik ve kararlılık nedeniyle, tasarımını kendisi yapan Alunef standının oldu.

Üçüncülük Ödülü: Sergilemesi zor olan ürünleri doğru tasarımlama ile algılama kolaylığı sağlaması nedeniyle, Mimarlar Limited – Şamil Atan tarafından tasarlanan Himerpa standına verildi.

Mansiyon Ödülü: Stand tasarım konseptini yalın ve dengeli olarak kurgulaması ve izleyiciyi cezp edici olması nedeniyle, tasarımını kendisi yapan KGM Granit'e verildi.

Yapı-Endüstri Merkezi Özel Ödülü: Tasarımını Adım Yapı'dan Tamer Aktaş'ın imza attığı stand ile Berk Laminat'a verildi.

Yapı-Endüstri Merkezi iştiraki olan YEM Fuarcılık A.Ş. tarafından 34 yıldan bu yana düzenlenen Yapı Fuarları – Turkeybuild sektörün en büyük buluşma platformudur. Yapı Fuarları Türk yapı malzemesi sektörünün dev firmalarını; mimarlar, mühendisler, peyzaj mimarları, müteâhhitler, GYO'lar, meslek odaları, resmi ve yerel yönetim temsilcileri, yatırımcılar, akademisyenler, öğrenciler ve ilgili STK'lardan oluşan yapı sektörü profesyonelleri ile bir araya getirmektedir.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

 Türkiye'nin yeni turistik treni "Mezopotamya Ekspresi"
  • 26.04.2024 16:45

Türkiye'nin yeni turistik treni "Mezopotamya Ekspresi"

Türkiye'nin yeni turistik treni "Mezopotamya Ekspresi" ilk seferini tamamladı. D ...

Bakan Uraloğlu: "Hızlı tren ağımızı artık Karadeniz'e ulaştıracağız"
  • 28.02.2024 16:08

Bakan Uraloğlu: "Hızlı tren ağımızı artık Karadeniz'e ulaştıracağız"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, hızlı tren ağını Karadeniz'e ul ...

Erbil inşaat fuarına katılan Türk firmaları, iki ülke arasındaki ticarete katkı sağlıyor
  • 16.11.2023 11:45

Erbil inşaat fuarına katılan Türk firmaları, iki ülke arasındaki ticarete katkı sağlıyor

Erbil'de bu yıl beşincisi düzenlenen Uluslararası Yapı ve İnşaat Fuarı'na Silopi ...

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul-Bursa seyahat süresi YHT ile 2 saat 15 dakika olacak"
  • 02.01.2023 16:10

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul-Bursa seyahat süresi YHT ile 2 saat 15 dakika olacak"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adi Karaismailoğlu, Bursa-Emek-YHT-Şehir Hastanesi M ...

Akadia İncek; Ankara'nın En Prestijli ve En Gözde Konut Projesi
  • 18.10.2022 16:20

Akadia İncek; Ankara'nın En Prestijli ve En Gözde Konut Projesi

Ankara'da, İncek Bulvarı'na çok yakın bir konumda hayata geçirilen Akadia İncek, ...

Ankara, Avrupa'da ağustos ayında en ucuz tüketen başkent oldu!
  • 09.09.2022 13:22

Ankara, Avrupa'da ağustos ayında en ucuz tüketen başkent oldu!

Ankara, ağustosta ilk kademe mesken aboneleri için kilovatsaat başına 1,44 lira ...