maritbet girişmaritbet
Turkey Expo Qatar için geri sayım başladı!

Turkey Expo Qatar için geri sayım başladı!

Katar’ın başkenti Doha’da bu yıl üçüncü kez düzenlenecek olan Turkey Expo by Qatar için hazırlıklar başladı.

Katar'ın en büyük fuar merkezi Doha Exhibition and Convention Center'da 16 -18 Ocak 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Turkey Expo by Qatar için geri sayım başladı. 

Türkiye ile Katar arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Katar Emiri Altesleri Sheikh Tamim Bin Hamad Al Thani düzeyinde yürütülen yoğun diplomatik ilişkilerin ticari çerçeveye taşınmasını sağlamak amacıyla düzenlenen fuarın bu yıl da yoğun ilgi görmesi bekleniyor.

Dövizdeki artışın etkisi ile Türkiye'deki konut projelerine yatırım yapan yabancılar geçtiğimiz yıllara göre 1 daire yerine 1.5 daire alabilecek. Konut yatırımı yapmanın daha cazip hale gelmesiyle fuarda daha çok sıcak satışın yapılacağı öngörülüyor. 

Yalnızca Türkiye'den firmalar ile Katar'dan firma, kurum ve kuruluşlarının katılımına açık olan Turkey Expo by Qatar, sonuç odaklı bir tanıtım ve pazarlama imkanı sağlıyor. 

2018 TURKEY EXPO QATAR'DA NELER OLDU?

Türkiye ve Katar arasında en üst düzeyde yürütülen yakın diplomatik ilişkilerden edinilen vizyonla, iki ülkenin işadamları arasındaki ticaret köprüsünü sağlamlaştırma misyonuyla düzenlenen Turkey Expo by Qatar Fuarı'nın ilki Turkey Expo Qatar ismi ile 19-21 Nisan 2017 tarihleri arasında Katar'ın Başkenti Doha'da düzenlendi. 1. Turkey Expo Qatar, Gayrimenkul, İnşaat ve Yapı Malzemeleri, Mobilya ve Dekorasyon, Bilişim, Sağlık, Gıda ve Ulaşım sektörlerinin öncü firmaları katılım sağladı. 19-21 Nisan 2017 tarihleri arasında düzenlenen Turkey Expo Qatar, Türk firmalar ve projeler büyük ilgi ile karşılaştı. Fuarda toplam 1.000 birebir iş görüşmesi gerçekleştirildi. Türkiye'den gayrimenkul, mobilya, bilişim, taahhüt, sanayi, yapı malzemeleri başta olmak üzere farklı sektörlerden 154 firma ve kuruluş katıldı.

İkinci fuar MÜSİAD ana partnerliğinde 17-19 Ocak 2018 tarihleri arasında şehir merkezindeki Doha Exhibition and Convention Center'da gerçekleşti ve yine aynı sektörlerden 112 firma firma ağırladı.

YATIRIMCILARIN İLGİ ODAĞI OLDU

Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı Şeyh Ahmed Bin Jassim Al Thani ve T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi açılışıyla gerçekleşen fuar, Katar'da düzenlenen fuarlar içerisinde 7500 ziyaretçi ile en üst sıralara yerleşti. Açılış Sayın Bakanların yanı sıra T.C. Doha Büyükelçisi Fikret Özer'i, ana partner MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan'ı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nu ağırladı. Katılımcı firmalar iki gün süren B2B organizasyonu süresince 3600'ü aşkın birebir iş görüşmesi gerçekleştirdi. 100 milyon dolarlık ihracat anlaşmasına sahne olan fuar, 150 milyon TL değerindeki sıcak satış ve yeni anlaşmalarla yatırımcıların ilgi odağı oldu. 

Geçtiğimiz yıl Türksat, Emlak Konut GYO, Sinpaş GYO, Teknik Yapı, Tahincioğlu, Artaş, İttifak Holding, Çaykur, Antalya Belediyesi, İdevit ve Çilek Mobilya gibi pek çok firma ve kurumun katıldığı dev organizasyona bu yıl da yoğun katılım bekleniyor.

Fuarla ilgili detaylar açıklandığında fuara katılacak firmaların listesi emlaktasondakika.com'da olacak. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Altan Elmas: Yabancıya satışı artıracağız
  • 20.04.2017 18:49

Altan Elmas: Yabancıya satışı artıracağız

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Expo Turkey by Qatar Fuarı'nda düze ...

Neli Devidas, Expo Qatar'da fuarı değerlendirdi
  • 20.04.2017 11:54

Neli Devidas, Expo Qatar'da fuarı değerlendirdi

Gayrimenkul sektörünün öncü gayrimenkul firmalarını buluşturan Expo Qatar by Tur ...

Metal Yapı Konut, 2 projesi ile Expo Turkey by Qatar'da!
  • 19.04.2017 17:10

Metal Yapı Konut, 2 projesi ile Expo Turkey by Qatar'da!

Zincir Yapı Satış Yönetmeni Aylin Çiçek ve Blue Lake Uluslararası Satış Müdürü M ...

Expo Turkey by Qatar kapılarını açtı
  • 19.04.2017 16:10

Expo Turkey by Qatar kapılarını açtı

Gayrimenkul, mobilya, yapı malzemeleri, sanayi ve bilişim dahil pek çok sektörün ...

Özen Kuzu'dan Katar'da önemli açıklamalar!
  • 19.04.2017 15:17

Özen Kuzu'dan Katar'da önemli açıklamalar!

Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, Türkiye ile Katar arasındaki ekonomik ...

Adım adım Katar'a, Expo Turkey by Qatar tanıtım filmi!
  • 05.01.2017 15:47

Adım adım Katar'a, Expo Turkey by Qatar tanıtım filmi!

Türkiye ile Katar'ın stratejik iş hacminin gelişmesi amacıyla düzenlenecek olan ...