maritbet girişmaritbet
Turkcell, İstanbul Deprem Tatbikatı'ndan başarıyla çıktı!

Turkcell, İstanbul Deprem Tatbikatı'ndan başarıyla çıktı!

Turkcell, olası bir İstanbul depremine hazırlıklı olmak için tam gün süren kapsamlı bir tatbikat düzenledi

 

Turkcell, olası bir İstanbul depremine hazırlıklı olmak için tam gün süren kapsamlı bir tatbikat düzenledi.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Turkcell, olası bir İstanbul depremine karşı bugünden hazırlıklı olmak üzere İstanbul Deprem Tatbikatı'nı hayata geçirdi. Tatbikata Turkcell, Turkcell Global Bilgi, Turkcell Superonline bünyesindeki bin 718 çalışan aktif olarak katıldı. Çalışan tahliyesi ve müşteriye verilen kritik hizmetler gibi süreçleri test eden Turkcell, bu kapsamlı tatbikattan başarıyla çıktı.

Tatbikat sonrasında bir açıklama yapan Turkcell Şebeke Operasyonlarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İlter Terzioğlu, 17 Ağustos 1999'da yaşanılan deprem felaketinden geriye, büyük acıların yanı sıra herkesin çok önemli dersler çıkardığı büyük bir deneyim kaldığını dile getirerek, şunları kaydetti:

''Turkcell olarak biz, afet ve acil durumlarda iletişim ihtiyacının çok temel ve kritik değer taşıdığının bilincindeyiz. Bir daha asla yaşanmamasını dilediğimiz böyle bir afetle karşılaşma ihtimalimizi göz önünde tutarak hazırlıklarımızı sürekli güncelliyor ve geliştiriyoruz. Geçtiğimiz günlerde bu çerçevede bir 'İstanbul Deprem Tatbikatı' gerçekleştirdik.

Tatbikatlar bizim için rutin 'iş sürekliliği' uygulamaları, ancak 9 aylık bir ön çalışmayla hayata geçirdiğimiz bu tatbikatımızda, 'olası İstanbul depremi' gibi büyük bir senaryo ile 15 farklı acil durum uygulamasını tek bir tatbikatta ilk kez birleştirdik. Çalışan tahliyesi, şebeke sürekliliği ve müşterimize verdiğimiz kritik hizmetlerin sürekliliğini test ettiğimiz bu tatbikattan başarıyla çıktık. Aynı zamanda acil durum sonrası koordinasyon ve kriz yönetiminde pratiklik seviyemizi artırdık. Bu hazırlıkların ülke çapında tüm ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından mükemmelce yürütülmesi çok önemli. Turkcell olarak biz, üzerimize düşen görevi bugünden yerine getirmek, ülkemize ve müşterilerimize en iyi hizmeti sunabilmek için gereken gayreti gösteriyoruz.''

81 ilde 112 Acil desteği veriliyor

9 aylık bir ön çalışma sonrasında hayata geçirilen İstanbul Deprem Tatbikatı için ulusal ve uluslararası kuruluşların deprem senaryolarından faydalanarak, bu çerçevede merkez üssü Marmara Denizi olan 7.7 büyüklüğündeki bir deprem senaryosu kurgulanıp, 15 farklı acil durum uygulamasının tek bir tatbikatta ilk kez bir araya getirildiği belirtilen açıklamada, tam gün süren tatbikatla, deprem konusunda farkındalık ve bilinç seviyesini yüksekte tutulması, kurum içerisindeki afet ve acil durum kültürünün yaşatılması hedeflendiği bildirildi.

1998'den bu yana ''İş Sürekliliği Yönetimi'' konusunda çalışmalar yürüten Turkcell, Van depreminin ardından Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen 81 ilde 112 Komuta Kontrol Merkezi entegrasyonu projesi için gerekli altyapıyı tamamlayarak kullanıma sundu.

Turkcell, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) konuyla ilgili talebinin ardından acil çağrılarda kişilerin konum verilerinin erişilir hale getirilmesi kapsamında 81 ilde entegrasyon sistemini tasarlayarak, kısa sürede devreye soktu.

Sistem sayesinde sağlık ekipleri, yardım bekleyen vatandaştan adres tarifi almayacak. Cep telefonundan 112 Acil'i arayan kişinin koordinatları bir veri tabanına kaydedilecek ve ilgili birimler tarafından konum tespiti yapılarak en yakındaki ambulans o noktaya yönlendirilecek. Sistem, diğer operatörlerin çekmediği bölgelerde o operatörlerin abonelerinin, SIM kartı olmayan kullanıcıların ve Turkcell şebekesinde ''roaming'' yapan yabancı operatör abonelerinin de acil aramalarını kapsıyor. Tüm 112 Acil aramalarında kullanıcı ayrımı yapılmadan konum belirleme hizmeti veriliyor.

Sabah

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul Havalimanı'nda 5G teknolojisi test edilmeye başlandı
  • 29.07.2022 16:21

İstanbul Havalimanı'nda 5G teknolojisi test edilmeye başlandı

İstanbul Havalimanı'nda Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone Türkiye tarafından 5G ...

TOGG'dan 846,8 milyon TL'lik sermaye artışı!
  • 04.06.2021 11:10

TOGG'dan 846,8 milyon TL'lik sermaye artışı!

AG Anadolu Grup Holding, Vestel ve Turkcell, TOGG'un sermaye artırımına katıldı. ...

Ofiste Her Şey’den Turkcell kullanıcılarına müjde!
  • 20.01.2021 09:14

Ofiste Her Şey’den Turkcell kullanıcılarına müjde!

Ofiste Her Şey, Turkcell’lilere yönelik kampanyası ile 2021 yılına güzel bir baş ...

‘Deprem hattı’ çalışması devam ediyor
  • 03.11.2020 10:30

‘Deprem hattı’ çalışması devam ediyor

Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone’un beraber ortak bir hat kurması yönünde alın ...

Akkuyu'da iç kaplama montajı tamamlandı
  • 02.07.2020 09:08

Akkuyu'da iç kaplama montajı tamamlandı

Mersin’in Gülnar ilçesinde inşaatı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin il ...

Turkcell'den ücretisiz konuşma, SMS ve internet!
  • 16.07.2016 12:58

Turkcell'den ücretisiz konuşma, SMS ve internet!

Turkcell, dün gece yaşanan olağanüstü gece sonrasında tüm Turkcell'lilere ücrets ...