maritbet girişmaritbet
Türk şirketleri riski ve teknolojiyi seviyor

Türk şirketleri riski ve teknolojiyi seviyor

Şirketlerin yeni Ticaret Kanunu'na hazırlıklı olup olmadığını araştıran anket ilginç sonuçları ortaya çıkardı. Türk şirketleri teknolojide ileri, risk algılamasında ise geride

Uluslararası danışmanlık şirketi Deloitte ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) birlikte şirketlerin 2012'de yürürlüğe girecek Türk Ticaret Kanunu'na ne kadar hazır olduklarını görebilmek için yaptığı anket çalışması çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. Buna göre Türk firmaları teknoloji kunusunda oldukça hassas. Anket sonuçları şirketlerin teknolojik altyapı açısından diğer tüm kriterlere göre daha hazırlıklı olduğunu gösteriyor. Ankete katılan şirketlerin yüzde 70'nin web sitesi bulunurken yine yüzde 70 gibi yüksek bir oranı gerekli bilişim güvenlik alt yapısının mevcut olduğunu ifade ediyor. Küresel risklerin arttığı, döviz ve emtia fiyatlarında hızlı ve öngörülemeyen dalgalanmaların yaşandığı dönemde Türk şirketlerinin yüzde 88'inin olası risklere gereken özeni göstermediği de ortaay çıktı. Ancak şirketlerinin gerekli teknolojik altyapının hiç birini ihmal etmiyor.

RİSKE KARŞI ÖZEL EKİP
Şirketlerin yüzde 12'si ise şirketin gelişmesini ve devamını tehlikeye düşüren sebeplerin erken teşhisi, bunun için gerekli önlemler ile çarelerin uygulanması ve riskin yönetilmesi amacıyla bir ekip kurduğunu ifade ediyor. Anket sonuçları sektörel olarak kimya, plastik, kağıt ve gıda sanayilerinin, il bazında ise İzmir ve Kocaeli'ndeki şirketlerin yeni Türk Ticaret Kanunu'a daha hazırlıklı olduğunu gösteriyor. Şirketlerin yüzde 14.8'i geçer not alırken, yüzde 85.2'sinin yeni kanuna hazır olmadığını ortaya çıktı. 10 üzerinden 7'yi geçer not olarak baz aldığımızda ise mevcut şirketlerin değerlendirme ortalaması 4.38'de kalıyor.

Risklere 'duyarsız' teknolojiye meraklıyız
YENİTicaret Kanunu her sermaye şirketinin bir internet sitesi açmak, şirketin internet sitesi mevcutsa bu sitenin belli bir bölümünü kanunda belirtilen asgari hususları yayımlanmasına ayırmak ve elektronik dosyaları yedeklemeyi zorunlu kılıyor. Anket sonuçları şirketlerin teknolojik açıdan diğer tüm kriterlere göre daha hazırlıklı olduğunu gösteriyor.

Sabah

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOBB, Samsun'da 5 okul yaptıracak
  • 09.02.2022 16:01

TOBB, Samsun'da 5 okul yaptıracak

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Yardımcısı ve Samsun Ticaret ve Sanayi ...

"1985'ten beri alamadığımız KDV'yi devletten alacağız"
  • 10.03.2018 11:17

"1985'ten beri alamadığımız KDV'yi devletten alacağız"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Özel se ...

"Karacabey yatırımcılar için adeta bir cazibe merkezi haline gelecek"
  • 06.03.2018 14:58

"Karacabey yatırımcılar için adeta bir cazibe merkezi haline gelecek"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İzmir-İs ...

"81 ilin risk afet planı yıl sonuna kadar tamamlanacak"
  • 25.03.2021 16:48

"81 ilin risk afet planı yıl sonuna kadar tamamlanacak"

İçişleri Bakanlığı ile TOBB, TZOB ve TİSK arasında "Afet Eğitim İş birliği Proto ...

TOBB, Nevşehir Ürgüp'te okul yaptırıyor!
  • 06.02.2021 17:52

TOBB, Nevşehir Ürgüp'te okul yaptırıyor!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğince (TOBB) Nevşehir'in Ürgüp ilçesine yaptırıl ...