maritbet girişmaritbet
Türk müteahhitlere Libya’da "sigorta şemsiyesi"

Türk müteahhitlere Libya’da "sigorta şemsiyesi"

Ulusal Mutabakat Hükümeti, Türk firmaların Libya’da sözleşmelerinde güvenlik ile ilgili gerekli maddelere yer vermelerini istendi.

Türkiye ve Libya arasında Türk firmaların Libya'da yürüttüğü projelerde yaşanan sıkıntıların çözümü ve yarım kalan müteahhitlik projelerinin devamını sağlamak amacıyla Türkiye ile Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) arasında 13 Ağustos'ta imzalanan mutabakat zaptının işleyişiyle ilgili detaylar da ortaya çıkmaya başladı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından iş sektörlerine gönderilen yazıya göre, imzalanan mutabakat zaptıyla Türk firmalarının Libya'daki hak ediş alacaklarından, teminat mektuplarına, makine ekipman, şantiye veya yapılan projenin gördüğü zararlardan, fiyat artışlarına ve projelerin devam edip etmemesine, devam etmeyecek projeler için tasfiye süreçlerinin belirlenmesine kadar birçok konu Libyalı işveren idareler ile birlikte ele alınacak.

Başvuru için 3 ay

Türk firmalarının 3 ay içinde ellerindeki belgelerle Libyalı idarelere başvurması istendi.

Firmaların Libya'da, işe devam etme imkanlarının olması durumunda, yeniden işe başlama sözleşmelerinde güvenlik ile ilgili gerekli maddelere yer vermeleri ve özellikle mevcut tüm sigortalama imkanlarını değerlendirmelerinin altı çizildi.

Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İntema Manisa’daki yeni noktasında ziyaretçileriyle buluşuyor
  • 05.03.2026 10:26

İntema Manisa’daki yeni noktasında ziyaretçileriyle buluşuyor

İntema, Manisa Mimar Sinan Bulvarı’nda yeni satış noktasını açtı. İki katlı mode ...

İstanbul Ataşehir TOKİ konutları teslim edildi
  • 27.02.2026 15:39

İstanbul Ataşehir TOKİ konutları teslim edildi

TOKİ tarafından İstanbul Ataşehir Şerifali Çiftliği 1. Etap'ta yapımına başlanan ...

Kocaeli Cedit Mahallesi kentsel dönüşümünde sona gelindi
  • 26.02.2026 15:22

Kocaeli Cedit Mahallesi kentsel dönüşümünde sona gelindi

Kocaeli’nin deprem riski taşıyan, gecekondu yoğunluklu en eski yerleşimlerinden ...

TOKİ İzmir Selçuk'ta 543 sosyal konut teslim ediliyor
  • 13.02.2026 17:11

TOKİ İzmir Selçuk'ta 543 sosyal konut teslim ediliyor

TOKİ tarafından İzmir Selçuk Zafer Mahallesi'nde yapımı tamamlanan sosyal konutl ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem konutlarının ödeme planını açıkladı
  • 11.02.2026 15:41

Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem konutlarının ödeme planını açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilde inş ...