maritbet girişmaritbet
Türk mermeri İtalya'ya ağırlığını koydu

Türk mermeri İtalya'ya ağırlığını koydu

Türk doğaltaş ihracatçıları, Milano'daki tasarım haftasına damga vurdu

Türk doğaltaş ihracatçıları, Milano'daki tasarım haftasına damga vurdu. Dünyaca ünlü 9 tasarımcının mermerden yaptığı eserler, katılımcılardan büyük ilgi gördü

Türkmermerinin uluslararası arenadaki marka imajını güçlendirmeyi hedefleyen İstanbul ve Ege Maden İhracatçıları Birlikleri'nin, dünyaca ünlü 9 tasarımcıya hazırlattığı özel koleksiyonlar sergisi İtalya'daki Milano Tasarım Haftası'na damga vurdu. Türkiye, Milano Tasarım Haftası'nın kalbi Zona Tortona'daki sergide Emre Arolat, Can Yalman, Ayşe Birsel (Birsel+Seck) ve dünyanın önde gelen tasarımcıları İspanyol ikili El Ultimo Grito, Richard Hutten, Werner Aisslinger, Alfredo Haberli ve James Irvine de eserleriyle yer aldı. Katılımcıların ilgiyle izlediği serginin küratörlüğü ise Demirden Design yaptı.

HEDEF İHRACATI ARTIRMAK

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özer, İstanbul ve Ege Maden İhracatçıları Birlikleri'nin bu sergi ile Türkiye'nin mermer ve doğal taş konusunda güçlü bir üretim merkezi olduğunu belirtti. Özer, bu sergiyle Türkiye'nin tasarım ve inovasyona verdiği önemi vurgulamayı ve uluslararası pazarlardaki imajını daha da yukarıya taşımaya katkıda bulunmayı hedeflediklerini söyledi. İMİB Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Akbulak ise, sonuçtan ve sergiye gösterilen ilgiden mutlu olduklarını ifade etti. Akbulak, bu çalışmaları sürekli hale getirmek için 4 yıllık bir projeye hazırladıklarını, serginin ise bunun birinci ayağını oluşturduğunu söyledi.

Milano'dan sonra İstanbul'a gelecek

Türk mermerini ve doğal taşlarını dünya markası yapmaya kararlı olduklarını söyleyen Akbulut, sergiyi Milano'dan sonra İstanbul'a ve oradan da diğer dünya şehirlerine taşımayı hedeflediklerini açıkladı.  

Sabah

Yorum Yaz