maritbet girişmaritbet
Türk işadamlarından Mısır'da rekor görüşme

Türk işadamlarından Mısır'da rekor görüşme

Türk işadamları Mısır'a adeta çıkarma yaptı; 100 firma ile 2 binden fazla görüşme yapıldı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi Mısır'ın tekstil, hazır giyim, enerji, sağlık, kimya, müteahhitlik, inşaat malzemeleri gibi konularda yatırım beklediğine dikkati çekti.

DEİK Türk-Mısır İş Konseyi Başkanı Zuhal Mansfield ise iki görüşmeler sonunda işadamlarının yüzünün güldüğünü belirtti

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türk ve Mısırlı işadamlarının yaptığı görüşmeye 1.200'den fazla Mısırlı işadamının katıldığını belirterek, '100 firma ile 2 binden fazla iş görüşmesi yapıldı. Rekor sayıda bir görüşme'' dedi.

Büyükekşi, görüşmelerin dışında müteahhitlik sektörü ile ilgili, ulaşımla, yatırımla ilgili panel yapıldığını anlattı. Mısır ile Türkiye arasında serbest ticaret anlaşması olduğunu anımsatan Büyükekşi, 'Ama yeni dönemde de bu serbest ticaret anlaşmasının özellikle tarım ürünleriyle ilgili olan kısmının AB ile yapılan serbest ticaret anlaşmasına uyumlaştırılmasını talep ediyoruz. Özellikle gıdada talep ediyoruz'' dedi.

HERKESİN YÜZÜ GÜLÜYOR

DEİK Türk-Mısır İş Konseyi Başkanı Zuhal Mansfield, 1.200 Mısırlı işadamı ile 280 Türk işadamının bir araya gelerek ikili görüşmelerde bulunduğunu, Türk işadamlarına 'müthiş' ilgi olduğunu dile getirirken, 'Her türlü işbirliklerine hazırlar. İki taraf da Afrika'nın 20 yıl içinde 2,6 trilyon dolarlık iş yaratma potansiyelinin farkında. Şu anda herkesin yüzü gülüyor'' dedi.

280 İŞADAMI İLE MISIR ÇIKARMASI

Mısır gezisine yaklaşık 280 işadamı katılırken, Başbakan Erdoğan, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin daha da geliştirileceğini söylemişti. Önceki gün konuşan Başbakan Erdoğan, 'Mısır ile 3 milyar dolarlık bir ticaret hacmine sahibiz ama bunu süratle 5 milyar dolara çıkarmalıyız. Bu konuda mutabakatımız var. Yatırımcılarımız şu anda 1.5 milyar dolarlık yatırım hacmine sahip. Kendilerini teşvik ediyoruz. Dün buraya 280 işadamı ile geldik' ifadelerini kullanmıştı.

LİMAK KAHİRE TERMİNAL BİNASININ İNŞAATINA BAŞLIYOR

Limak İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı Sezai Bacaksız, ''Kahire havaalanının yeni terminal binasının yapım işini üstlendik. 6 ay evvel ihalesi yapılmıştı. Dünya Bankası krediliydi ve onayı geldi. Bir ay sonra inşaata başlayacağız'' dedi. Bacaksız, Mısır'da yol ve metro yapımı gibi bazı altyapı ihalelerine hazırlık için çok sayıda firma ile görüştüklerini kaydetti.

SARAR MISIR'DA MAĞAZA SAYISINI ARTTIRIYOR

Sarar Giyim Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar ise gezinin güzel geçtiğini, Mısırlıların kendilerine kucak açtığını belirtti. Sarar Giyim olarak Mısır'da 8 mağazaları bulunduğunu, 6 senedir Mısır'da bulunduklarını anlatan Sarar, 9. mağazayı yakın zamanda, 10. mağazayı da 11. ayda açacaklarını kaydetti.

"GÜMRÜK PROBLEMİ ÇÖZÜLMELİ"

Şölen Çikolata Gıda Sanayi CEO'su Elif Çoban da bu ziyaretin Türkiye'nin Ortadoğu'ya açılması anlamında güzel bir başlangıç olduğunu ederek, ''Gümrük probleminin çözülmesi, vergi oranlarının indirilmesi gerekiyor. Bu problemi çözmemiz durumunda Türk firmalarının önünü hiç kimse tutamaz'' dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin dünyaca ünlü antik kentleri
  • 29.04.2024 12:02

Türkiye'nin dünyaca ünlü antik kentleri

Türkiye'de birçok antik kent bulunuyor. Bu kentlerden tüm dünyada bilinen kentle ...

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!
  • 14.03.2024 14:45

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!

Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan fay hatları ve yüzey kır ...

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!
  • 22.02.2024 16:55

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!

Türk savunma sanayisi yaklaşık 10 yıllık dönemde 9 milli platformun ilk uçuşları ...

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor
  • 09.02.2024 11:22

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor

Kalkınma Yolu projesi Avrupa'dan Basra Körfezi'ne kadar geniş bir coğrafyada fay ...

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!
  • 30.01.2024 16:24

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!

2023'te en yüksek sıcaklık 49,5 derece ile Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde, en ...