maritbet girişmaritbet
Türk gayrimenkul sektörü yabancıların iştahını kabartıyor

Türk gayrimenkul sektörü yabancıların iştahını kabartıyor

Türk gayrimenkul sektöründe yaşanan olumlu gelişmeler, yabancılar tarafından büyük ilgiyle izleniyor

ERA Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan'a göre inşaat sektöründeki yabancı yatırım payı 2015'te artacak. Nitelikli gayrimenkul danışmanlığı felsefesiyle franchise ağını günden güne genişleten ERA Türkiye, 2015'te gayrimenkul sektöründe yabancı yatırımların artacağını düşünüyor. ERA Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan'a göre Türk konut sektöründe yaşanan olumlu gelişmeler yabancı yatırımcıların iştahını kabartıyor.

Yatırımların ilgi odağı Türkiye

Türkiye'de özellikle inşaat, sigorta ve enerji sektörlerinde yaşanan olumlu gelişmelerin yabancı yatırım ilgisiyle sonuçlandığını ifade eden Baygan, “ Özellikle inşaat sektörü yabancıların iştahını kabartıyor. Bu hem Türkiye'ye doğrudan yatırımlar açısından, hem de cari açığın kapanması konusunda ülke ekonomisi için sevindiren gelişmeler. Özellikle inşaat konusunda dünyaya ün salmış bir sektörümüz var. Gayrimenkul danışmanlığı sektörü de buna paralel olarak gelişim ve değişim içerisinde. ERA Türkiye, eğitim ve sürekli destek prensipleriyle sektörde bu değişime öncülük ediyor” dedi.

Konutta tüm zamanların rekoru kırıldı

Türk gayrimenkul sektöründe balon algısı olmadığını belirten Mustafa Baygan, “ Eylül ayında Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı verilere baktığımızda, konutta tüm zamanların satış rekorunun kırıldığını görüyoruz. 2014'ün Eylül ayında 115 bin 786 adet konut satıldı. Yani konut satışları Eylül'de, 1 yıl öncesine göre yüzde 13,2 oranında artış gösterdi ” şeklinde konuştu.

Yabancıya konut satışı

Yabancıya konut satışlarındaki artışın hem gayrimenkul sektörü açısından, hem de Türk ekonomisi açısından sevindirici olduğunu vurgulayan ERA Türkiye Koordinatörü, “Eylül ayında yabancılara gerçekleştirilen konut satışları bin 857 adet ile en yüksek seviyede gerçekleşti. Yabancılara gerçekleştirilen konut satışları geçen yılın aynı ayına göre yüzde 81 arttı. Bu yılın dokuz aylık döneminde yabancılara 13 bin 611 konut satışı yapıldı. Böylelikle yabancılara dokuz aylık döneminde gerçekleştirilen konut satışı 2013 yılında gerçekleştirilen toplam satışları geçmiş oldu. ERA Türkiye, küresel ölçekteki bilgi birikimini ve geniş franchise ağının avantajlarını Türkiye'de yabancıya konut satışlarında ortaya koyuyor” dedi.

Franchise ağı günden güne artıyor

Gayrimenkul danışmanlığı sektöründe bir dünya markası ve Avrupa'nın bir numaralı oyuncusu olarak, 2013 yılında Türkiye pazarına giren ERA Türkiye, nitelikli gayrimenkul danışmanlığı felsefesiyle franchise ağını günden güne büyüttü. Şu anda, Türkiye genelinde 30 ofisle hizmet veren şirket, yılsonunda 40 ofise ulaşmayı hedefliyor. ERA Türkiye Koordinatörü Baygan konuyla ilgili olarak, “ Bizi rakiplerimizden ayıran çok önemli iki özelliğimiz var; Eğitim ve sürekli destek. Biz, franchise ofislerimize yüzde 100 başarı sözü veriyoruz. Bu sözü verirken de, ERA Akademi'nin güçlü kadrosuna ve franchise vizyonumuza güveniyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"Gayrimenkulde danışmanlık %40 daha fazla kar ettirir"
  • 09.12.2020 06:45

"Gayrimenkulde danışmanlık %40 daha fazla kar ettirir"

Kristal Türkiye Ülke Başkanı Mustafa Emrah Özdemir, “Gayrimenkul danışmanlığıyla ...

Geberit banyolarda tasarım ve fonksiyon buluşturdu
  • 25.11.2020 06:30

Geberit banyolarda tasarım ve fonksiyon buluşturdu

Geberit, Citterio, iCon ve Smyle ile mühendislik gücünü modern tasarım dili ile ...

“2019’un mesleği gayrimenkul danışmanlığı olacak”
  • 30.10.2018 14:55

“2019’un mesleği gayrimenkul danışmanlığı olacak”

RE/MAX Türkiye Bölge Direktörü Murat Goldştayn, gayrimenkul danışmanlığının 201 ...

ERA, İzmir’de gayrimenkul yatırımcılığını anlatacak
  • 27.11.2015 11:01

ERA, İzmir’de gayrimenkul yatırımcılığını anlatacak

ERA, Ankara ve İstanbul’dan sonra 3 Aralık’ta İzmir’de ‘Gayrimenkul Danışmanlığı ...