maritbet girişmaritbet
Turizm amaçlı konut izin belgesi başvurusu nasıl yapılır?

Turizm amaçlı konut izin belgesi başvurusu nasıl yapılır?

Konutların turizm amaçlı kiralanmalarına ilişkin yönetmelik yılbaşında yürürlüğe girdi.

Özellikle büyük şehirlerde ve çevresinde iş ya da tatil gereği günübirlik seyahat edenleri ağırlamak adına ev sahipleri sıklıkla evlerini günlük kiraya veriyor. Ancak Kültür ve Turizm Bakanlığı hem gayrıresmi otelcilik pratiğinin önüne geçmek hem vergi düzenlemesi sağlamak hem de günübirlik ev kiralama sürecinde yaşanabilecek olumsuz veya yasa dışı olayları engellemek adına sürece yasal düzenleme getirdi.

Yılbaşı itibariyle yürürlüğe giren konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik uygulama başladı. Yeni yönetmelikle birlikte, konutunu tek seferde 100 gün veya 100 günden daha kısa süreyle kiralayan ev sahipleri apartman sakinlerinden izin alacak ve gerekli evrakları hazırladıktan sonra e-Devlet üzerinden Kültür ve Turizm Bakanlığı’na yapacağı başvuruyla turizm amaçlı konut belgesi alacak. 

Vergi kaybını önleme amacıyla hayata geçirilen düzenleme çerçevesinde günlük kiralanan evler pansiyon kapsamında ruhsatlanacak ve bu evlerde konaklayacak olanların kimlik bilgileri emniyete bildirilecek. Böylece hem usulsüz işlemlerin önüne geçilmiş olucak hem de aranan kişilerin ve kanun kaçaklarının kolayca bulunabilmeleri sağlanacak. 

Turizm amaçlı kiralama konut belgesi nedir?

Ev sahibinin konutunu en fazla 100 gün süreyle kiraya vermesine ilişkin izin verilmesi amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen belgedir.

Turizm amaçlı konut belgesi başvurusu nasıl yapılır?

Yönetmeliğe göre, Turizm amaçlı konut belgesi başvuruları sadece e-Devlet üzerinden Kültür ve Turizm Bakanlığı’na yapılıyor. Bakanlığa yapılan başvurular 30 gün içerisinde sonuçlanıyor.

Detaylı bilgi için tıklayın

  • Etiketler:

Yorum Yaz