maritbet girişmaritbet
Turgay Tanes: İzmir, tüm yatırımcıların dikkatini çekecek nitelikte bir dünya kenti!

Turgay Tanes: İzmir, tüm yatırımcıların dikkatini çekecek nitelikte bir dünya kenti!

Planlanan yatırım değeri yaklaşık 150 milyon dolan olan ve 2015 Aralık'ta tamamlanması hedeflenen İzmir'de gerçekleştirilen Ege Perla projesinin yüzde 30'u satıldı. Turgay Tanes, İş GYO olarak doğru zaman, doğru lokasyon ve doğru fiyatlamayla birlikte fizibilite çalışmalarının detaylı analizlere dayandırılması sonucunda her projenin istikrarlı bir şekil de süreceğini öngördüklerini belirtti.

 

İş GYO'nun İstanbul Taksim'de 2010 yılı içinde portföyüne dahil ettiği 578.72 m2'lik arsa üzerinde geliştirilen "Ofis Lamartine" projesinin inşaatı bu yıl başlarında tamamlanacak. Gelişen Kentler Zirvesi'nin, GYODER başkanlığı sırasında imza attıkları konsept bir proje olduğunu belirten İş GYO Genel Müdürü, İzmir zirvesinin uluslararası yatırımcılara Türkiye için açık bir davet niteliği taşıdığını söyledi.

Türkiye'nin gayrimenkul platformu Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği'nin (GYODER) Çevre ve Şehircilik Bakanlığı himayesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile düzenlediği Gelişen Kentler Zirvesi'nin dördüncüsü, Türkiye'nin birçok alanda lokomotif kenti İzmir'de bugün gerçekleştiriliyor.

Önemli isimler İzmir'i değerlendirecek

İzmir İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde yapılacak zirve, Türkiye'ye sağladığı birçok katkının yanı sıra EXPO 2020 adaylığı ile de öne çıkan İzmir'i yatırımcılarla buluşturacak. Zirve'de İzmir, önemli isimler tarafından ekonomik açıdan değerlendirilecek ve gayrimenkul fırsatları masaya yatırılacak. GYODER'in Gelişen Kentler Zirvesi daha önce sırasıyla Bursa, Konya ve Gaziantep'te yapılmıştı. Zirveyi değerlendiren İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, daha önce GYODER başkanlığı sırasında imza attıkları konsept bir proje olan Gelişen Kentler Zirvesi'nin bu kez İş GYO olarak Ege Perla projesiyle yatırım yaptıkları İzmir'de düzenlenecek olmasının kendileri açısından farklı bir anlam taşıdığını söyledi. Tanes, "Yatırım değeri açısından inandığımız ve büyük beklentilerimizin olduğu bu kentin sadece gayrimenkul değil tüm sektörlerdeki yatırımcıların dikkatini çekecek şekilde öne çıkarılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu nedenle Zirve Sponsoru olarak organizasyona destek veriyoruz" dedi.

İzmir'in turizmden ticarete pek çok alanda önemli kaynaklara ve katkılara sahip bir şehir olduğunun altını çizen Turgay Tanes, "İzmir, bugün sosyo-ekonomik gelişmişlik sırlamasında üçüncü sırada yer alan bir kent olarak önemli bir gelişim vaat ediliyor. Sahip olduğu kaynakların doğru değerlendirilmesiyle önümüzdeki yıllarda İzmir'in hangi noktalara geleceğinin şimdiden tahmin edilmesinin bile güç olduğunu düşünüyoruz" değerlendirmesini yaptı.

İzmir çığır açacak potansiyele sahip

EXPO 2020 adaylığı ile dünya kenti olma yolunda hızla ilerleyen İzmir'in, bu süreçte gelişim ve değişim açısından çığır açacağını dile getiren Tanes, "Bu doğrultuda GYODER tarafından düzenlenen Gelişen Kentler Zirvesi'nin, pek çok açıdan gelişim potansiyeline sahip bu şehirde gerçekleştirilecek olmasının önemine inanıyoruz" diye konuştu. İzmir'de geçen yıl kasım ayında lasmanını yaptıkları Ege Perla projesinin konumu ve İzmir'in ihtiyaçlarım iyi özümsemiş detaylarının beğenildiğini, aldıkları iyi tepkilerin projenin başarılı bir şekilde planlandığının ve gelecek beklentileri karşılayacağım gösterdiğini belirten Turgay Tanes, "İzmir'i seçmiş olmaktan dolayı çok mutluyuz. Ege Perla'nın sunacağı yüksek standartlardaki yaşam olanakları İzmir'in değerine değer katacak. Projenin sahip olduğu tüm özellikler ile İzmir'de eşsiz bir yapı olacağına inanıyoruz. Gerek manzarası, gerek kalitesi, gerekse AVM'nin getireceği canlılık ile simge niteliğinde yapı olarak anılacak" ifadesini kullandı.

B Kule'deki satışları öne çektik

İzmir ve İstanbul'daki satış ofislerinde satışa sunulan projenin İzmir ve İzmir çevresindeki illerden olduğu kadar İstanbul, Ankara ve hatta Gaziantep, Diyarbakır gibi uzak illerden de talep gördüğünü belirten Tanes, "Kasım'da satışlarına başlanan projenin yaklaşık yüzde 36'sı yatırımcıların gösterdiği büyük ilgiyle kısa sürede satıldı. Konutlara ve home ofislere aynı oranda ilgi var. Yoğun talep nedeniyle 2013 yılında satışa çıkarmayı planladığımız B Kule'deki home ofislerin satış tarihini öne çekerek 17 Aralık 2012 tarihinde satışa çıkardık" şeklinde konuştu.

Olumsuz bir yıldı ancak 2013 için iyi bir zemin oluşturdu

Dünyada yaşanan olumsuz ekonomik gelişmelerin yansımalarının beklenenden daha olumsuz etkiler oluşturmasının Türkiye'de inşaat sektörünü ciddi etkilediğini ve 2011 yılında yakalanan büyümenin çok gerisinde kalarak yılın ilk yarısında yüzde 1.5'luk bir büyüme gösterdiğini hatırlatan -Turgay Tanes, "Söz konusu büyüme bir önceki yılın ilk yarısında yüzde 13.9 seviyelerinde gerçekleşti. Ayrıca Ekim 2012 itibarıyla açıklanan inşaat sektörü güven endeksi de bir önceki yılın aynı ayına göre 85.7'den 79'a geriledi. Aynı endeks üzerinden yapılan çalışmalarda inşaat sektöründeki faaliyetleri kısıtlayan temel faktörler olarak ise yüzde 30.6 talep yetersizliği gösterilirken yüzde 27.8 oranında da finansman sorunları iletildi" dedi.

Tanes, bu olumsuzluklara karşılık Türkiye'nin kredi notunun artırılmasıyla yabancı yatırımlar açısından olumlu bir ortam oluştuğunu, konut kredisi faiz oranlarındaki düşüşün de gayrimenkul yatırımcısını tetikleyecek bir gelişme olduğunu kaydetti.

İş GYO projelerinde teslim yılı

Toplam yatırım değeri 500 milyon doları bulan ve inşaatı devam eden projelere ilaveten 2013 yılında yeni projelere de başlayacaklarını belirten İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, "2012 yılında başlayan Çınarlı Bahçe Tuzla, Tuzla Teknoloji Merkezi ve karma proje, İzmir Ege Perla projelerimizin inşaat çalışmaları planlandığı şekilde devam edecek. Çınarlı Bahçe Tuzla projemizdeki konutların teslimleri haziran ayı itibarıyla etap etap teslim edilmeye başlayacak. Tuzla Teknoloji ve Operasyon Merkezi ile yan parselinde gerçekleştirilecek karma projede ise temel atma aşamasına gelindi. Taksim Ofis Lamartine projemizde A sınıfı ofis binasının, merkezi lokasyonu ve kendine özgü mimarisiyle bulunduğu bölgenin sembol binalarından biri olması hedefleniyor. Ayrıca İstanbul Finans Merkezi'nde (İFM) yaklaşık 10 bin metrekare yüzölçümlü taşınmaz, üzerinde ofis ve ticari ünitelerden oluşan bir proje geliştirmeyi planlamaktayız" dedi.

Sedat Yılmaz/Sözcü

Yorum Yaz

Benzer Haberler

GYODER 2023 yılı vizyon ve hedeflerini açıkladı
  • 19.01.2023 14:23

GYODER 2023 yılı vizyon ve hedeflerini açıkladı

Türkiye’nin Gayrimenkul Platformu GYODER, 2023 vizyonunu 19 Ocak Perşembe günü g ...

Kasım ayında konut fiyatları geçen yıla göre %99.43 arttı
  • 15.12.2022 11:47

Kasım ayında konut fiyatları geçen yıla göre %99.43 arttı

“REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi” Kasım 2022 sonuçlarına göre; 2022 Kasım ...

Markalı konutlarda stoklar yüzde 3.63 oranında eridi
  • 17.11.2022 14:51

Markalı konutlarda stoklar yüzde 3.63 oranında eridi

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Ekim 2022 sonuçlarına göre; markalı kon ...

Akiş GYO’ya GYODER’den 2 ödül!
  • 29.10.2022 15:59

Akiş GYO’ya GYODER’den 2 ödül!

Akiş GYO, gayrimenkul sektörüne, topluma ve sürdürülebilirliğe sağladığı katkıla ...

"1 milyon konutu yapabilecek alt yapıya, bilgi ve donanıma sahibiz"
  • 26.10.2022 13:14

"1 milyon konutu yapabilecek alt yapıya, bilgi ve donanıma sahibiz"

ARTAŞ İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, GYODER’in düzenlediği 17 ...

GYODER, kiralık ev ihtiyacını Erişilebilir Konut Modeli ile çözecek!
  • 25.10.2022 14:42

GYODER, kiralık ev ihtiyacını Erişilebilir Konut Modeli ile çözecek!

GYODER tarafından, sektörün önde gelen şirketlerinin desteğiyle, her yıl farklı ...