maritbet girişmaritbet
Tüpraş Yeşil Kentlerin Enerjisini tartıştı!

Tüpraş Yeşil Kentlerin Enerjisini tartıştı!

Kocaeli Üniversitesi, Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği ve Tüpraş’ın ortaklaşa düzenlediği Yeşil Yaşam ve Kentlerin Yeşil Enerjisi sempozyumu dün Kocaeli Atakent İlimtepe’de yapıldı

 

Kocaeli Üniversitesi, Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği ve Tüpraş'ın ortaklaşa düzenlediği Yeşil Yaşam ve Kentlerin Yeşil Enerjisi sempozyumu dün Kocaeli Atakent İlimtepe'de yapıldı.
 
Kocaeli Belediye Başkanı, Kocaeli Valisi, yerel yönetim temsilcileri, Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği üyeleri, akademisyen ve Kocaeli Üniversitesi Emlak ve Emlak Yönetimi Bölümü öğrencilerinin yoğun katılımıyla gerçekleşen sempozyum,  Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Başkanı Haluk Sur, Tüpraş Genel Müdürü Yavuz Erkut, Kocaeli Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ahmet Selamoğlu ve Kocaeli Valisi Ercan Topaca'nın konuşmalarıyla açıldı.
 
Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Danışmanı Dr. Abdurrahman Arıman'ın moderatörlüğünde gerçekleşen panelde; kentsel dönüşüm ve bu dönüşümün yeşil olmasının yarattığı fırsatlara değinilerek;
 
Sürdürülebilirlik, Yeşil Binalar ve Sertifikalar, 35. Sokak Konut Projesinin Yeşil Binalar kapsamında Sertifikalandırılması ve Soyak Merkez Ofis Binası'nın Yeşil Dönüşüm Süreci tartışıldı.
 
Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Genel Sekreteri Yenal Güller, Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Akşan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Melih Şimşek Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Üyesi ve Soyak Holding temsilcisi Gülcemal Alhanlıoğlu'nun sunumlarından sonra, Tüpraş Genel Müdür Yardımcısı Gürol Acar  “Tüpraş, Çevre ve Enerji” konulu sunumunu yaptı.
 
Sempozyum, KOÜ Emlak ve Emlak Yönetimi Bölüm Başkanı Dr. Murat Bolat'ın Kentler ve Gayrimenkul Politikaları konulu sunumundan sonra soru cevaplarla tamamlandı. Açıklanan sonuç bildirgesinde ise ‘'Yeşil konutların lüks konut demek olmadığı, sosyal konutların da yeşil bina statüsüne dönüştürülmesi ve inşa edilmesi gereği vurgulanarak şu görüşlere yer verildi:
 
Yeşil binaların sağladığı tasarruf Türkiye ekonomisi açısından son derece önemlidir
 
Büyük bir hızla veri ve istatistik toplanarak, ilgili kurum ve kuruluşların işbirliği ile tabanında enerji verimliliği kriterlerine yer veren, yeni gayrimenkul değerleme modelleri geliştirilmelidir
 
Dünya yeşil dönüşüm, sürdürülebilir hatta akıllı kentleri gündemine almışken deprem kuşağı üzerinde yer alan ülkemizde ivedilikle yeşil dönüşümle ilgili çalışmalara başlanmalıdır
 
Kentsel dönüşüm ve afet riski taşıyan binaların dönüştürülmesiyle ilgili TBMM'den geçen yasa çerçevesinde çevreye duyarlı, yeşil binaların yapılması hem yaratılacak istihdam hem de küresel iklim değişikliği değerlendirildiğinde önemli bir adım olacaktır.
 
Türkiye koşullarına uygun değerlendirme sistemi oluşturmak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve ilgili diğer birimlerle hazırlanan Yeşil Konut Sertifikası ülke ekonomisine katma değer yaratacaktır.
 
Üniversiteler müfredat ve araştırma açısından Yeşil Binaları gündemine almalı, Yeşil Kampüsler desteklenmelidir.
 
Sanayi bünyesinde üretim faaliyetlerinde yeni yatırımlarla, yüksek standartlarda çevreye duyarlı ürünlerin üretimine öncelik vermelidir.
 
Sanayide doğal kaynaklar ve enerjinin kullanımında enerji verimliliği kriterleri göz önünde bulundurulmalıdır.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"İnşaatlarda iş yapış şekli de değişecek"
  • 16.10.2021 17:27

"İnşaatlarda iş yapış şekli de değişecek"

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami Kı ...

Moody's, Tüpraş'ın notunu yükseltti
  • 10.09.2017 10:31

Moody's, Tüpraş'ın notunu yükseltti

Moody's, Tüpraş'ın notunu yükseltti Derecelendirme kuruluşu Moody's, Tüpraş'ın ...

Gölcük'teki bataklık arazi Ford Otosan'ın amiral gemisi oldu!
  • 26.06.2017 10:29

Gölcük'teki bataklık arazi Ford Otosan'ın amiral gemisi oldu!

Gölcük’te bataklık arazide yükselen Ford Otosan, Türkiye’nin TÜPRAŞ’tan sonra en ...

Üniversite öğrencilerinden dönüşüm kütüphanesi!
  • 25.04.2016 17:04

Üniversite öğrencilerinden dönüşüm kütüphanesi!

15 üniversite öğrencisinin yürütüğü proje kapsamında, atıklardan oluşturularak k ...

TÜPRAŞ İzmit Rafinerisi'nde yangın!
  • 18.04.2016 09:57

TÜPRAŞ İzmit Rafinerisi'nde yangın!

Türkiye Petrol Rafinerileri AŞ (TÜPRAŞ) İzmit Rafinerisinde meydana gelen yangın ...

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Ömer Koç getirildi
  • 22.02.2016 16:24

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Ömer Koç getirildi

Koç Holding, Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine Ömer Koç’u seçti. Ali Koç ise Yö ...