maritbet girişmaritbet
Trabzon İnovasyon ve Bioteknoloji Merkezi'nin protokolü imzalandı

Trabzon İnovasyon ve Bioteknoloji Merkezi'nin protokolü imzalandı

Trabzon İnovasyon ve Bioteknoloji Merkezi’nin protokolü TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ve Trabzon Valisi Öz'ün katılımıyla imzalandı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Trabzon'da yaptırılacak, yeni teknolojik ürünlerin dünyaya sunulmasını amaçlayan Trabzon İnovasyon ve Bioteknoloji Merkezi'nin protokolü, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile Trabzon Valisi Abdil Celil Öz'ün katılımıyla imzalandı. Trabzon Valiliği Toplantı Salonu'nda düzenlenen törene, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ve Vali Öz'ün yanı sıra Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (TTSO) Suat Hacısalihoğlu ile yerel yöneticiler katıldı. Hisarcıklıoğlu, burada yaptığı konuşmada, Öz'ü vali olduktan sonra ilk kez ziyaret ettiğini belirterek, TOBB olarak TTSO, Trabzon Ticaret Borsası (TTB) ve Of TTSO'nun talepleri doğrultusunda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) ile DOKA'nın katkılarıyla Trabzon'da inovasyon ve bioteknoloji merkezi yapacaklarını söyledi. Projeye destek olanlara teşekkür eden Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti: "İnovasyon merkezi aslında Karadenizlinin müthiş zekasının kazanca dönüşeceği merkez olacak. Yani zekanın kazanca dönüştüğü yer. Trabzon'umuzda da bu zeka var. Bu şimdi yatırıma dönecek. Eğer bir kişinin bir fikri, yapacağı bir şey varsa buna her türlü imkan sağlanacak. 6 ay içinde şirketini kurup fatura keser hale gelecek. Bu merkezde fikirler kuluçkaya yatacak."

Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin artık yeni ve teknolojik ürünleri, katma değeri yüksek ürünleri dünyanın hizmetine sunması gerektiğini ifade ederek, "Bunların olacağı en önemli merkezlerden biri inovasyon merkezi olacak. Merkezin üniversiteyle beraber olması bu işin olmazsa olmazı. Trabzon'a bu eseri kazandırdığımız için heyecanlıyız. Hayırlı uğurlu olsun" dedi. 

Trabzon Valisi Öz de Trabzon'un bölgenin ticaret, sanayi ve ihracat kapısı olduğunu, son dönemlerde turizmde de öne çıktığını belirterek, kentin Türkiye'nin en önemli teknokentlerinden birisine sahip olduğunu anımsattı. Bunun yanı sıra kente TOBB'un katkısı ile yaklaşık 5 milyon lira değerinde inovasyon ve bioteknoloji merkezini kurulacağını da söyleyen Öz, KTÜ'nün de ilde 10 milyon lira bedelle merkezi laboratuvar kuracağını ifade etti. Öz, Trabzon'un teknokent, merkezi laboratuvarın yanı sıra inovasyon ve bioteknoloji merkezi ile Ar-Ge ve yenilikçi yatırımların üssü olacağını anlatarak, yatırımcılara teşekkür etti. Konuşmaların ardından Hisarcıklıoğlu, Öz, Kaldırım, Hacısalihoğlu ve diğer ilgililer, Trabzon İnovasyon ve Bioteknoloji Merkezi'nin protokolünü imzaladı. Hisarcıklıoğlu ile Öz daha sonra Öz'ün makamına geçerek bir süre sohbet etti. Valiliğe gelişinde Öz'ün kapıda karşıladığı Hisarcıklıoğlu, Valilik Anı Defteri'ni de imzaladı.

AA

Yorum Yaz