maritbet girişmaritbet
Trabzon'da Yaşam Kalitesini Geliştirme ve Modelleme Projesi’nin sonuçları açıklandı

Trabzon'da Yaşam Kalitesini Geliştirme ve Modelleme Projesi’nin sonuçları açıklandı

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nce (KTÜ) yürütülen ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın desteklediği "Trabzonda Yaşam Kalitesini Geliştirme ve Modelleme Projesi’nin sonuçları açıklandı

KTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Ulusoy, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, kendisinin koordinatörlüğü, İstanbul Üniversitesi'nden Doç. Dr. Murat Şeker'in akademik danışmanlığında yürütülen "Trabzonda Yaşam Kalitesini Geliştirme ve Modelleme Projesi"nde, yaşam kalitesiyle ilgili Trabzon'da 18 ilçeye ait 7 farklı alanda 200'ü geçen veri toplandığını ve bir veritabanı oluşturulduğunu belirterek, "Oluşturulan veri tabanında Trabzon'da 18 ilçeye ait yaşam kalitesi haritası çıkarıldı" dedi. Analizler sonucunda Trabzon'da yaşam kalitesi endeksi hesaplanarak ilçeler arasında sıralama yapıldığını ifade eden Ulusoy, "Trabzon'da ilçeler arasında yapılan yaşam kalitesi endeksinde ilk sırada merkez ilçe yer alırken Akçaabat ikinci, Yomra üçüncü, Beşikdüzü dördüncü sırada geldi. Listenin sonunda ise Köprübaşı, Hayrat ve Dernekpazarı sıralandı" diye konuştu. Ulusoy, demografik yapı endeksinde merkez ilçe, Beşikdüzü ve Sürmene'nin ilk sıralarda yer aldığını kaydederek, şunları söyledi: "Çaykara, Hayrat ve Şalpazarı ise son sıraları paylaştı. Eğitim endeksinde ilk sıralarda merkez ilçe, Beşikdüzü ve Akçaabat, son sıralarda ise Köprübaşı, Hayrat ve Şalpazarı yer aldı. Sağlık endeksinde Yomra, merkez ilçe ve Çaykara listenin başında iken Arsin, Beşikdüzü ve Hayrat listenin sonunda yer aldı. Sosyal yaşam endeksinde merkez ilçe, Akçaabat ve Yomra ilk sıralarda, Köprübaşı, Hayrat ve Dernekpazarı son sıralarda yer aldı."

Düzköy, Hayrat ve Yomra'nın güvenlik endeksinde öne çıktığını ifade eden Ulusoy, "Merkez ilçe, Sürmene ve Dernekpazarı güvenlik endeksinde sonlarda konumlandı. Merkez ilçe, Akçaabat ve Yomra çevre ve altyapı endeksinde ilk sıralarda, Köprübaşı, Tonya ve Hayrat ise son sıralarda yer aldı. Ekonomik yapı açısından ise ilk sıralarda merkez ilçe, Akçaabat ve Arsin gelirken, Şalpazarı, Dernekpazarı ve Çarşıbaşı son sıralardadır" ifadelerini kullandı.
trabzon
Proje kapsamında Trabzon'da 18 ilçe düzeyinde bin 500 hane halkı anketi yapıldığını kaydeden Ulusoy, ankette aile yaşamı ve konut, iş hayatı, sağlık, güvenlik ve kentsel memnuniyet alanında katılımcılara sorular yöneltildiğini, projenin tüm ayrıntıları ve Trabzon Yaşam Kalitesi Veritabanı'nın, "www.trabzondayaşam.com" adresinde kamuoyu ile paylaşıldığını sözlerine ekledi.

Doç. Dr. Murat Şeker ise projede elde edilen verilerle ilgili sunum yaptı.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kentsel dönüşümün gücü, doğru yalıtım çözümleriyle artıyor
  • 28.05.2026 01:07

Kentsel dönüşümün gücü, doğru yalıtım çözümleriyle artıyor

Kentsel dönüşümün gücünün doğru yalıtım çözümleriyle arttığını vurgulayan İzocam ...

Fikirtepe'de depreme dayanaklı 11 bin yeni yuva
  • 24.05.2026 23:23

Fikirtepe'de depreme dayanaklı 11 bin yeni yuva

Türkiye'nin en zorlu kentsel dönüşüm süreçlerinden biri olan ve uzun yıllar tama ...

RAMS Park House Maslak’ta “500. Aile” mutluluğu
  • 21.05.2026 15:50

RAMS Park House Maslak’ta “500. Aile” mutluluğu

RAMS Türkiye’nin İstanbul Maslak’ta hayata geçirdiği, Türkiye’nin özel sektör el ...

Kentsel dönüşümde altyapıdan banyoya bütüncül çözümler
  • 12.05.2026 17:12

Kentsel dönüşümde altyapıdan banyoya bütüncül çözümler

Türkiye’nin dört bir yanında hız kazanan kentsel dönüşüm projeleri sadece eski b ...