maritbet girişmaritbet
Torunlar GYO, Kartal'da uygun fiyatlı konut ve ofis yapacak!

Torunlar GYO, Kartal'da uygun fiyatlı konut ve ofis yapacak!

Yaptığı lüks konut projelerlerle isminden sıkça söz ettiren Torunlar GYO, hedefine orta gelir grubunu da aldı

 

Bugüne kadar AVM yatırımı başta olmak üzere birçok konut, ofis ve turizm yatırımları gerçekleştiren ve 2012 yılının ilk altı ayında kira gelirlerini yüzde 17.6 oranında artıran Torunlar GYO, Kartal'da yeni bir projeye başlamak için start verdi. Şirket, bu yılın sonunda Kartal'da 15 bin metrekare arsa içinde 200-230 üniteden oluşan karma bir projeye imza atacak. Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, öngörülen projenin arsasını 20 milyon dolara satın aldıklarını ve orta gelir grubuna hitap eden projeyi en geç yılsonuna kadar projelendireceklerini söyledi.
 
50 milyon dolarlık yatırım
 
Proje 50 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilecek. Henüz ön hazırlıkların yapıldığı projenin İçinde konut, ofis ve ticari ünitelere yer verilecek. Tüm Torunlar GYO projelerinde olduğu gibi burada da sosyal donatılara geniş yer ayrılacak. Orta gelir grubuna yapacakları ev ve ofisler kaliteden ödün verilmeden inşa edilecek.
 
Torunlar GYO önümüzdeki dönemde yatırımlarına İstanbul'da devam edecek. Konu ile ilgili açıklama yapan Aziz Torun, "2012 ikinci yarıyıl ve 2013 yılı içinde özellikle İstanbul'a ağırlık vereceğiz. Torunlar GYO olarak kentin marka değerine hizmet edecek ve her biri sembol olabilecek projelere odaklandığımız bir dönem yaşıyoruz" dedi.
 
Paşabahçe bilançoya giriyor
 
Halen inşaatları devam eden projeler arasında Mecidiyeköy-Maslak hattında, Ali Sami Yen Arazisi ve Torun Tower projeleri, Basın Ekspres yolu ve Tem Kavşak noktasında ise Mall of İstanbul projesi şirketin hızla yükselen projeleri arasında yer alıyor.
 
İstanbul'un bir başka önemli lokasyonu olan boğaz hattında ise Torunlar GYO bünyesine katılması için ihale sürecinin tamamlanması beklenen Paşabahçe arazisi bulunuyor. Aziz Torun, burada da arazinin portföye girmesi ile birlikte bu araziye yakışır butik bir projeyi devreye koyacaklarını söylüyor.
 
Yabancı ilgisi artıyor
 
Mütekabiliyet Yasası'nın ardından başta Mall Of İstanbul olmak üzere Torunlar GYO'nun ürettiği projelere yabancıların ilgisinin arttığını belirten Aziz Torun, kentsel dönüşüm süreciyle de ilgili olduklarını ancak sürecin zor ve karmaşık ilerlediğini bu nedenle şu an için proje üretmekte zorlandıklarını ifade etti.
 
Fırsatları değerlendiriyor
 
Şirket olarak arazi yatırımlarına devam ettiklerini de beyan eden Aziz Torun, Türkiye'nin her yerinde fizibilitesi bize uyan arazi yatırımlarımız devam edecek. Bunun için fırsatları değerlendiriyoruz" bilgisini de paylaştı.
 
Kar hedefi 200 milyon lira
 
2012 yılının ilk altı ayında kira gelirlerini yüzde 17.6 oranında artıran Torunlar GYO, yılın ilk yarısı için 97 milyon lira net kâr açıkladı.  Yılsonuna kadar proje değer artışı hariç kârını 200 milyon liraya yükseltmeyi hedefleyen Torunlar GYO, 2012 yılında 400 milyon liraya yakın yatırım harcaması yapacak. Şirketin devam eden projelerle portföy değeri hedefi ise yıl sonuna kadar 5 milyar lira.
 
EMİNE AÇAR - BUGÜN GAZETESİ

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Aziz Torun: Katar'da ilk ülkemizi tanıtacağız
  • 20.04.2017 12:41

Aziz Torun: Katar'da ilk ülkemizi tanıtacağız

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Yönetin Kurulu Başkanı ve Gayrimenk ...

Aziz Torun, Towar Al Kuwari ile ortak basın toplantısı düzenledi
  • 19.04.2017 19:10

Aziz Torun, Towar Al Kuwari ile ortak basın toplantısı düzenledi

GYODER Başkanı Aziz Torun ile Katar Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Muhammed Bin ...

Aziz Torun, GYODER'i ve sektörü değerlendirdi!
  • 23.03.2017 16:44

Aziz Torun, GYODER'i ve sektörü değerlendirdi!

GYODER Başkanı Aziz Torun, yeni dönemde başkanlık yapmayacağını açıkladı. Torun, ...

GYODER konut kampanyasının detayları!
  • 05.08.2016 11:44

GYODER konut kampanyasının detayları!

GYODER Başkanı Aziz Torun, yapılan basın toplantısında konut kampanyasının detay ...

GYODER'in konut kampanyasını Aziz Torun açıkladı!
  • 05.08.2016 11:43

GYODER'in konut kampanyasını Aziz Torun açıkladı!

GYODER Başkanı Aziz Torun, tarihi konut kampanyasının detaylarını anlattı. ...

Aziz Torun 'GYODER kampanyası 50 milyarlık büyüklükte'
  • 01.08.2016 18:21

Aziz Torun 'GYODER kampanyası 50 milyarlık büyüklükte'

GYODER Başkanı Aziz Torun, hazırladıkları konut kampanyasının Türk ekonomisine b ...