maritbet girişmaritbet
Torun Center Mapfre Genel Sigorta'nın merkezi olacak!

Torun Center Mapfre Genel Sigorta'nın merkezi olacak!

Mapfre Grup Şirketi olan Mapfre Genel Sigorta, merkezini taşıyacağı Torun Center ofis kulesinin 10 katını yaklaşık 67 milyon dolarlık yatırımla satın aldı

Torunlar GYO Yönetim Kurulu Üyesi Emre Torun: Bugün imzalarını attığımız bu satış sözleşmesi sadece iki şirket arasındaki ticari ilişkiyi kayıt altına alan bir araç olarak algılanmamalı. Bu sözleşme, şirketimiz, sektörümüz ve Türkiye ekonomisi açısından farklı kazanımları beraberinde getiren bir başarının göstergesidir. En önemlisi de içinde bulunduğumuz konjonktürde, yabancıların ülkemize ve ülkemizdeki gayrimenkul projelerine duyduğu güvenin kanıtıdır.

MAPFRE GENEL GRUBU CEO'su Serdar Gül: MAPFRE'nin Türkiye'deki uzun vadeli hedeflerinin bir göstergesi olan Torun Center ofis kulelerine yatırımımızla; İstanbul'un en merkezi yerinde, modern, prestijli ve yüksek standartlarda konforlu bir ofis olanağı ile çalışanlarımızın mutluluğunu artırmak, satış kanallarımızın şirketimize olan güvenini daha da pekiştirmek istiyoruz.

Torun Center'daki bu satış, tek bir markaya toplu olarak gerçekleştirilen enbüyük hacimli ofis satışı oldu. Torunlar GYO'nun, İstanbul'un merkezinde Ali Sami Yen arazisi üzerinde hayata geçirdiği Torun Center projesinde yer alan ofis kulesi, 65 yılı aşkın deneyimi ve uluslar arası gücüyle Türk ekonomisine katma değer sağlayan, dünyanın en büyük sigorta gruplarından MAPFRE GENEL SİGORTA'nın yeni adresi olacak. Genel müdürlük ofisi olarak kullanılmak üzere, Nisan ayında satışa sunulan Torun Center ofis kulesinin yüzde 18'ini alarak toplu alım gerçekleştiren MAPFRE GENEL SİGORTA, Türkiye'deki faaliyetlerini kuledeki 10 katta sürdürecek.

Torun Center ile MAPFRE GENEL SİGORTA arasında gerçekleşen satış işlemleri, Torunlar GYO Yönetim Kurulu Üyesi ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Emre Torun ile MAPFRE GENEL GRUBU CEO'su Serdar Gül'ün katılımıyla 25 Haziran Salı günü Torun Center Satış Ofisi'nde imzalanan satış sözleşmesi ile tamamlandı. Yaklaşık 67 milyon Dolar yatırım değeri taşıyan bu satış ile bugüne kadar tek bir markaya toplu olarak gerçekleştirilen en büyük hacimli ofis satışı tamamlanmış oldu.

"Yabancıyatırımcı Türkiye'den umudunu kesmiyor"

İmza töreninde konuya ilişkin açıklamada bulunan Torunlar GYO Yönetim Kurulu Üyesi ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Emre Torun, "Bugün imzalarını attığımız bu satış sözleşmesi sadece iki şirket arasındaki ticari ilişkiyi kayıt altına alan bir araç olarak algılanmamalı. Bu sözleşme, şirketimiz, sektörümüz ve Türkiye ekonomisi açısından farklı kazanımları beraberinde getiren bir başarının göstergesidir. En önemlisi de içinde bulunduğumuz konjonktürde, yabancıların ülkemize ve ülkemizdeki gayrimenkul projelerine duyduğu güvenin kanıtıdır. Açıkça görüyoruz ki yabancı yatırımcı Türkiye'den umudunu kesmiyor, aksine artarak devam bir ilgi ve güven söz konusu. Bu sözleşme ile de yabancı yatırımcı güven tazeliyor. Bu işbirliğinin öncelikle MAPFRE GENEL SİGORTA'ya, sektörümüze, ülkemize ve bizlere hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

MAPFRE GENEL GRUBU CEO'su Serdar Gül ise, konuya ilişkin değerlendirmesinde "MAPFRE GRUP ve MAPFRE GENEL GRUBU olarak Torun Center ofis kulelerinin prestijli bir proje olduğuna inanıyor, lokasyonu ve yüksek standartlarda sunacağı hizmet ile marka değerimize uzun vadede katkı sağlayacağını düşünüyoruz" dedi.

Torun Center'da 2 ayda 300 milyon TL'lik ön satış yapıldı...

Ofis ve rezidans olmak üzere üç bloktan oluşan Torun Center'da, zeminden 160 metre yükseliğinde olan konut kuleleri 42 kattan, ofis kulesi ise 36 kattan oluşuyor. Toplam 241 bin metrekare inşaat alanına sahip olan projede 69 bin metrekare konut ve 87 bin metrekare ofis ve ticari alan bulunuyor.

Torun Center'da, projenin lansmanın yapıldığı tarihten itibaren 2 ayda 300 milyon TL'lik ön satış gerçekleşti. Bu rakamın 101 milyon TL'si konut, 199 milyon TL'si ofis satışlarından oluşuyor.

Torunlar GYO'nun projelerinin genelinde 2012 yılından bugüne kadar yabancıya 260 milyon TL'lik satış yapıldı. 2013 yılında ise bu rakamın 360 milyon TL'ye yükseltilmesi hedefleniyor. 

Kısaca Torunlar GYO:

Türkiye'nin en büyük ulusal alışveriş merkezi yatırımcısı Torunlar GYO aynı zamanda Türkiye Gayrimenkul Sektörü'nün en önemli şirketleri arasında yer almaktadır. 2010 yılında halka açılan Torunlar GYO, 4 milyar TL'lik portföy değeri ile İstanbul Borsası'nda işlem gören Türkiye'nin özel sektördeki en değerli GYO'su unvanına sahiptir.

Tamamlanmış ve devam eden projeleri ile Türkiye'nin en geniş portföylerinden birine sahip olan Torunlar GYO'nun tamamlanmış projeleri arasında; Bursa Zafer Plaza, Torium AVM, Bursa Korupark AVM, Antalya Deepo Outlet AVM, Ankamall ve Crowne Plaza Hotel, Marmaris Netsel Marina, Nishİstanbul, Korupark Evleri 1-2 ve 3. Etaplar ve Bulvar Samsun AVM bulunmaktadır. Torunlar GYO'nun devam eden projeleri arasında; AVM, rezidans, ofis ve otelden oluşan Türkiye'nin en büyük karma kullanım projelerinden Mall of İstanbul, ofis olarak tasarlanan Torun Tower ve İstanbul'un en prestijli projeleri arasında yer alan ofis ve rezidanstan oluşacak olan Ali Sami Yen arazisi projesi yer almaktadır. Portföyüne yeni projeler ekleyerek büyümesini sürdüren Torunlar GYO'nun geliştirdiği projeler arasında ise; turizm projesi olarak planlanan İstanbul Paşabahçe Arazisi projesi, Maltepe'de hayata geçirilecek konut projesi, Kemankeş Butik Otel ve Kayabaşı Arsası Projesi bulunmaktadır.
Torunlar GYO hayata geçirdiği ve planladığı tüm projelerde sürdürülebilir politikalarla kalıcı başarılara imza atmak üzere çalışmaktadır.

Kısaca MAPFRE GENEL SİGORTA:

Geçmişten bugüne getirdiği 65 yıllı aşkın deneyimi ve uluslararası gücüyle, Türk ekonomisine olan katkılarını devam ettiren MAPFRE GENEL SİGORTA, mevcut ve potansiyel müşterilerine 1500'ün üzerinde profesyonel acente ve alternatif dağıtım kanallarından oluşan yaygın hizmet ağı ile ulaşmaktadır. 2012 yılı sonunda toplam 887.000.000TL'lik prim üretimi gerçekleştirmiş olup, Türkiye'de yüzde 5,32'lik pazar payı ile faaliyet gösteren MAPFRE GENEL SİGORTA, sektördeki en yüksek ödenmiş sermayeye sahip üç şirketten biridir. Öz kaynak büyüklüğü açısından en güçlü kuruluşlar arasında yer alan şirketin ödenmiş sermayesi 350 milyon TL'dir. MAPFRE GENEL SİGORTA, Türkiye'de AA(Tur) Finansal Güçlülük notuna sahip ilk şirkettir. Uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings tarafından 2001 yılında A+ olarak açıklanan finansal yeterlilik notu, 2007 yılından bu yana, en yüksek not olan AA (Tur)'a yükseltilmiştir. Fitch Ratings, Mart 2013 tarihinde şirketin finansal güçlülük notunu AA(Tur) olarak teyit etmiştir.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

ANKAmall'den yeni yıl kampanyasında 2 milyon TL hediye!
  • 10.12.2022 14:05

ANKAmall'den yeni yıl kampanyasında 2 milyon TL hediye!

ANKAmall, “Yeni yılda hayallerin gerçekleşsin” diyerek ziyaretçilerine toplamda ...

ANKAmall, sömestir boyunca miniklerin ilk adresi oluyor
  • 27.01.2022 17:24

ANKAmall, sömestir boyunca miniklerin ilk adresi oluyor

PROFAM tarafından yönetilen, Türkiye’nin en büyük alışveriş merkezlerinden ANKAm ...

Torun Center maket görüntüleri - 2
  • 04.04.2014 09:56

Torun Center maket görüntüleri - 2

3 kule halinde yükselen Torun Center projesi zeminden 160 metre yüksekliğinde ol ...

Torun Center maket görüntüleri - 1
  • 04.04.2014 09:54

Torun Center maket görüntüleri - 1

Mecidiyeköy'de Ali Sami Yen Stad'ının yerine inşa edilen Torun Center, 353 birim ...

Torun Center basın toplantısı yayında
  • 03.04.2014 16:45

Torun Center basın toplantısı yayında

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Emre Torun, Meci ...

Torun Center Mecidiyeköy'ün inşaatı ne durumda?
  • 02.07.2013 10:50

Torun Center Mecidiyeköy'ün inşaatı ne durumda?

Mecidiyeköy'de eski Ali Sami Yen Stadyumu arsası üzerinde inşa edilen Torun Cent ...