maritbet girişmaritbet
Toprak için süre 2012'de sona erecek

Toprak için süre 2012'de sona erecek

İçi boşaltılan bankaların tahsilatını sürdüren TMSF, borcunu ödemesi konusunda Toprak Grubu'na gelecek yıla kadar süre verdi.

Fon Başkanı Şakir Ercan Gül, Halis Toprak ile protokol yapmadıklarını, belli bir rakam ödemesi halinde borç konusunda ibralaşma yapabileceklerini söyledi. Gül, alacaklar konusunda işadamlarına faiz ve borçlarda kolaylık tanıdıklarını kaydetti.

2001 krizinden sonra el koyduğu batık bankalardan tahsilatlarını sürdüren Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), çalışmalarını sürdürüyor. Fon Başkanı Şakir Ercan Gül, batık bankalar ve işadamlarından alacaklarla ilgili olarak ciddi yekün olmakla birlikte miktar olarak çok fazla kalmadığını söyledi. Son dönemde gündemde olan Halis Toprak davasıyla ilgili olarak Gül, "Toprak Grubu'nda varlık problemimiz yoktu, varlıkları paraya çevirme problemimiz vardı." dedi. Gül, Halis Toprak ile belirli bir noktaya geldiklerini, henüz protokol yapmadıklarını ancak alacaklarına dair bir rakam ödemesi durumunda ibralaşma yapabileceklerini bildirdi.

TRT Haber'de yayınlanan Ekonomi Kulübü programına konuk olan TMSF Başkanı Gül, fonun faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Toprak'ın TMSF'ye karşı itirazlarını değerlendiren Gül, şunları kaydetti: "Zımmi mutabakatla satışları ona verdik ve 6 aylık bir süre tanıdık kendisine. Dedik ki 'Bizim ucuza sattığımızı söylüyorsan, sen bunları bizden daha iyi fiyata sat biz bundan memnuniyet duyarız.' Bu hakkı daha önce zaten tanımıştık. Ayrıca Halis Toprak ile iki kere protokol yaptık geçmişte. Birincisi genel protokoldü. İkinci protokolü ise belirli varlıkların satımından kalan borcun tasfiyesine yönelikti. Ona uymadı, uymadığı için şirketleri iade etmek zorunda kaldı. Bu sefer öyle yapmadık, şirketleri geri vermedik, sadece yönetime aileden iki kişiyi aldık. Bizim amacımız an be an alacağımızı tasfiye ettikten sonra bu dosyayı kapatmak. Onun için toplumun hakkını alacağız ancak o şekilde serbest bırakırız." Gül, alacakları konusunda işadamlarına faiz ve borçlarda kolaylık tanıdıklarını belirtti. TMSF'nin kalan alacakları ile ilgili olarak "Üzerinde çalışmaya devam ettiğimiz ve belli noktaya geldiğimiz Zeytinoğlu Grubu, Timaş, Çağlar Grubu ve protokol yaptığımız Balkaner Grubu var. Bunun yanı sıra Yurtbank ile alakalı gayrimenkullerin değerlendirilmesiyle ilgili süreç devam ediyor." bilgisini verdi. YGS Grubu ile devam eden sürece de değinen TMSF Başkanı, çok ortaklı bankalarda problemin daha fazla olduğunu kaydetti. Bu tür oluşumlarda muhatap bulamadıklarını anlatan Gül, aynı problemin dünyada da olduğuna işaret etti. Gül, "Eko Ege ilgili de bir protokol yaptık. Onların bir iki tane yeri var İzmir ve Denizli'de. Bir kısım hisseleri de Tariş'te. Buraların değerlemesi noktasında şirket yöneticilerine dağıttık borcun bir kısmını. O mekanizmayla alacağımızı tahsil etmeye çalışıyoruz." dedi.

ADABANK'IN SATIŞINDA KARARI BDDK VERECEK

Adabank'ın satışıyla ilgili olarak Şakir Ercan Gül, bankacılık lisansının BDDK tarafından verildiğini, kimin bankacılık yapacağı konusunda kararı yine bu kurumun verdiğini kaydetti. Gül, "Biz varlığı, bankayı bir şekilde satarız. Sattıktan sonra ya Rekabet Üst Kurulu, ya BDDK, ya Telekomünikasyon Kurulu, ya RTÜK gibi üst kurullardan onayı aldıktan sonra, malı alıcısına teslim ederiz, paramızı alırız. Banka söz konusu olunca BDDK buna karar verecek. BDDK izin veriyorsa biz satışı gerçekleştiririz." şeklinde konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Aydın-Denizli Otoyolu'nda 80 kilometrelik Kuyucak-Denizli etabı trafiğe açıldı
  • 06.11.2023 15:49

Aydın-Denizli Otoyolu'nda 80 kilometrelik Kuyucak-Denizli etabı trafiğe açıldı

Aydın Çevre Yolu Otoyol Ayrım Kavşağı'ndan başlayarak Dalama üzerinden Yenipazar ...

İzmir ve çevresindeki depremsellik araştırmasında 90 hendek kazıldı
  • 02.11.2023 13:09

İzmir ve çevresindeki depremsellik araştırmasında 90 hendek kazıldı

İzmir ve çevresindeki fayların deprem üretme olasılıklarının belirlenmesi için b ...

İzmir Kemalpaşa Fayı'nın deprem potansiyeli araştırılıyor
  • 27.07.2023 15:36

İzmir Kemalpaşa Fayı'nın deprem potansiyeli araştırılıyor

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdür ...

İzmir'de depreme dayanıklılık tespiti için 4 bin 128 bina için başvuru yapıldı
  • 11.04.2023 13:41

İzmir'de depreme dayanıklılık tespiti için 4 bin 128 bina için başvuru yapıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi ...

Sigorta sektörü, 76 milyar lira deprem hasarı ödemesi yapacak
  • 05.04.2023 12:09

Sigorta sektörü, 76 milyar lira deprem hasarı ödemesi yapacak

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı ve Türkiye Sigorta Genel Müdürü Atilla Ben ...