maritbet girişmaritbet
TOKİ vurguncusu kaza yapınca yakalandı

TOKİ vurguncusu kaza yapınca yakalandı

Kartal'da TOKİ’den ucuz ev vaadiyle vatandaşları dolandıran ancak aylardır firarda olan mühendis Sebahattin Bingöl trafik kazası yapınca yakayı ele verdi


 

Kartal'da TOKİ'den ucuz ev vaadiyle vatandaşları dolandıran ancak aylardır firarda olan mühendis Sebahattin Bingöl trafik kazası yapınca yakayı ele verdi.

4 ay önce TOKİ'den ucuz ev vaadiyle çok sayıda vatandaşın dolandırıldığı ortaya çıkarıldı ve 3 milyon TL civarında bir yolsuzluk belirlendi. Dolandırıcılar, “TOKİ'den ev alıp taksitleri ödeyemeyenler ve üzerinde başka ev olduğu için hakları iptal edilenlerin evlerini ucuza satıyoruz” diyerek vatandaşları dolandırıyorlardı. Enver Demir ve yanında sekreter olarak çalışan Selda D., gözaltına alındı. Enver Demir tutuklanarak cezaevine konuldu. Sekreter Selda D. serbest bırakıldı.

Milyonluk vurgunda Enver Demir'in suç ortağı Sebahattin Bingöl (56) ise firardaydı. Kartal polisi Sebahattin Bingöl'ün yakalanması için geniş bir çalışma başlattı. Diğer illere de firari Sebahattin Bingül'ün aranma kaydı olduğu bildirildi.
Yaklaşık 4 aydır firarda olan üniversite mezunu Sebahattin Bingöl kaza yapınca yakayı ele verdi. Mühendis Sebahattin Bingöl, Sakarya'nın Pamukova ilçesine bağlı Mekece köyünde kullandığı araçla bir yayaya çarptı. Olay yerine gelen jandarma ekipleri Bingöl'ün kaza raporunu tutarken Ulusal Yargı Ağı Projesi'nde (UYAP) aranması olduğu ortaya çıktı.

Gözaltına alınan Sebahattin Bingöl, Kartal İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'ne getirildi. Sebahattin Bingöl, buradaki ifadesinde dolandırıcılık olayını kabul ederek, “Para aldığımız kişilere 'dosyaları Ankara'ya gönderdik bekleyin' diyorduk ancak böyle bir şey yok. Dosya falan gödermiyorduk. Atılan imzalar bana ait. Şu an bana ait üç ev var.
 
Satılıp dolandırdığımız insanların parasının ödenmesini istiyorum” dediği belirtildi. Sebahattin Bingöl ifadesinde ayrıca, suç ortağı Enver Demir'in işleri organize ettiğini ve İstanbul dışında imarı olmayan başka yerlerde de buna benzer iş yapmak istediğini anlattığı ileri sürüldü. Sebahattin Bingöl, gözaltına alınıp serbest bırakılan sekreter Selda D.'nin de suçsuz olduğunu söyledi. Sebahattin Bingöl, ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz