TOKİ, Sincan'da yeni bir şehir kuruyor

TOKİ, Sincan'da yeni bir şehir kuruyor

Sincan Belediyesi'nin TOKİ ile başlattığı 'Saraycık Kentsel Yenileme Projesi' kapsamında 20 bin konutta 100 bin kişiye yaşam alanı sunulacak.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) yürüttüğü 'Saraycık Kentsel Yenileme Projesi' ile Ankara'nın batısı Sincan'da yepyeni bir şehir kuruluyor. Saraycık Mahallesi'ne modern binalar, yollar, sosyal donatı alanları, yeşil alanlar ve eğitim alanları yapılacak. Sincan Belediyesi'nden yapılan açıklamada, mülk sahiplerinin beklentileri de dikkate alınarak hazırlanan proje ile 20 bin konutta 100 bin kişiye yaşam alanı sunulacağı belirtildi. Projede, 7 cami, 6 sosyal tesis, alışveriş merkezi, 2 kapalı pazar yeri, sağlık tesisleri ve 10 eğitim alanı bulunacak. 

İKİ YENİ İHALE 

Sincan Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle 500 hektarlık alan üzerinde yapılacak olan Saraycık Kentsel Yenileme Projesi'nin geçtiğimiz aylarda ilk üç etabının ihalesi gerçekleştirilmişti. İhalesi yapılan birinci etapta 966 konut, 1 cami, 2 ticaret merkezi; ikinci etapta ise 979 konut, 3 ticaret merkezi, 1 cami ve 32 derslikli ilköğretim okulunun inşaatı başlamıştı. Bugün yapılacak altyapı ihalesinin ardından 15 Mayıs'ta da 2. bölgenin 2. Etapta yer alacak 891 konutun yanı sıra 1 cami, 3 ticaret merkezi 1 ibadethane ve otopark inşaatları ile altyapı ve çevre düzenleme işi ihale edilecek.

MODERN BİR ŞEHİR

Saraycık Mahallesi'nin yakın gelecekte yüksek standartlı modern bir şehre dönüşeceğini ifade eden Sincan Belediye başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna "Projenin başlangıç aşamasından beri her şey açık, şeffaf ve adil bir şekilde masaya konuldu. Hak sahiplerinin büyük çoğunluğu ile anlaşma sağlandı. Bu konuda bize destek olan TOKİ Başkanı Sayın Mehmet Ergün Turan ve ekibine özellikle teşekkür ediyorum" dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOKİ’nin yüzde 25 indirim kampanyası 22 Eylül’de başlıyor
  • 18.09.2026 16:30

TOKİ’nin yüzde 25 indirim kampanyası 22 Eylül’de başlıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ev ve iş yeri borcunu ...

47 ilde 405 arsa açık artırmayla satılıyor
  • 15.09.2026 13:51

47 ilde 405 arsa açık artırmayla satılıyor

TOKİ, 47 İlde 405 arsayı açık artırma yöntemiyle satacak. ...

Ataşehir'de kentsel dönüşüm konut teslimleri devam ediyor
  • 10.09.2026 11:55

Ataşehir'de kentsel dönüşüm konut teslimleri devam ediyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ...

Adana Yüreğir'de dönüşüm tamamlandı
  • 26.08.2026 15:25

Adana Yüreğir'de dönüşüm tamamlandı

  TOKİ tarafından Sinanpaşa Mahallesi'nde hayata geçirilen kentsel dönüş ...

Malta Bakanı Bonnici TOKİ'yi ziyaret etti
  • 21.08.2026 14:07

Malta Bakanı Bonnici TOKİ'yi ziyaret etti

Malta heyeti ve Bakan Owen Bonnici TOKİ'yi İstanbul Hizmet Binası'nda ziyaret et ...

TOKİ'den 51 şehirde 540 gayrimenkul müzayedesi
  • 04.08.2026 15:58

TOKİ'den 51 şehirde 540 gayrimenkul müzayedesi

TOKİ, 41 ilde 235 konutu ve 30 ilde 305 iş yerini açık artırma yöntemi ile satış ...