maritbet girişmaritbet
TOKİ olmasa konut fiyatları çok fazla şişer

TOKİ olmasa konut fiyatları çok fazla şişer

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, emlak piyasasından yüzde 7-12 arasında pay alarak konut fiyatlarının yükselmesini önlediklerini söyledi

 

İnşaat sektörüne yön veren şirket yöneticileri, Gayrimenkul Zirvesi'nde buluştu. Açılış konuşmasını gerçekleştiren TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, emlak piyasasından yüzde 7-12 arasında pay alarak konut fiyatlarının yükselmesini önlediklerini söyledi.
 
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, yılda 600 bin yeni konut ihtiyacı olan inşaat sektöründen yüzde 7-12 arasında pay alarak fiyatların şişmesini önlediklerini söyledi. "Fiyatlar şişmesin, alt gelir grupları daha çok istifade etsin" diye konut yaptıklarını belirten Bayraktar, hasılat paylaşımlı projelerle de özel sektöre arsa temin ettiklerine dikkat çekti. Bayraktar, "Biz sosyal konutlar yapıyoruz. Özel sektörün yaptığı işlere bulaşmayacağız." diye konuştu. Başkan olduğu 7 yılda 430 bin adet, 800 bin kişiye istihdam sağlayan 20 milyar lira tutarında yatırım yaptıklarına işaret etti.

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği'nin (GYODER) 10.sunu düzenlediği 3 gün sürecek Gayrimenkul Zirvesi İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda başladı. Zirvenin açılışında konuşan TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, 4 milyar liralık değere sahip Emlak GYO şirketinin dörtte birlik değerini teşkil eden 1 milyar liralık hissesini Borsa'da halka arz edeceklerini, kazandıklarıyla yeni konutlar yapacaklarını açıkladı. Avrupa'nın azalan nüfusu ve bozulan ekonomisiyle Türkiye'nin yardımına muhtaç olduğunu ifade eden Bayraktar, 120 ülkeden katılan öğrencilerle Türkçe Olimpiyatları'nı gerçekleştiren ülkenin buna gücü olduğunu dile getirdi.
 
Bayraktar, inşaat sektörünün dünyada yapacağı çok iş olduğunu anlattı. Türkiye'de yaklaşık 14-15 milyon şehir konutunun yenilenmesi gerektiğine işaret eden Bayraktar, köylerdeki salaş yapıları da yenilemek gerektiğini, yılda yaklaşık 600 bin yeni konuta ihtiyaç olduğunu kaydetti. Bayraktar, "Bu sektörün pratikleşmesi, basit organizasyonlar ve çok daha büyük işler yapması lazım. Bürokrasiye takılmadan yasaları daha da basitleştirerek bu sektörü en ileriye taşıyacağız. Çünkü bizim en iyi bildiğimiz güreş budur.'' dedi.

Zirvenin ev sahibi GYODER Başkanı Turgay Tanes ise yabancılara konut satışında 3,9 milyar dolarlık yıllık satış hacminin 1,9 milyar dolara düştüğüne dikkat çekti. Tanes, Türk cumhuriyetleri ve Körfez ülkeleri vatandaşlarının mütekabiliyet anlaşması olmaması veya diğer zorluklar nedeniyle Türkiye yerine çok daha fazla paralar ödeyerek Londra'dan ev aldığını açıkladı.
 
Dernek olarak yabancılara konut satışıyla ilgili bir rapor hazırladıklarını belirten Tanes, bunu önümüzdeki ay Dışişleri Bakanlığı ve ilgili birimlerle paylaşarak, düzenleme yapılmasını isteyeceklerini kaydetti.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz