maritbet girişmaritbet
TOKİ'nin pozitif notu teyit edildi!

TOKİ'nin pozitif notu teyit edildi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu MOODY’S Investors Service, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) Global Ölçekte Ba2 ve Türkiye Ulusal Ölçeğinde A3.tr olan kredi notlarını teyit etti.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu MOODY'S Investors Service, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) Global Ölçekte Ba2 ve Türkiye Ulusal Ölçeğinde A3.tr olan kredi notlarını teyit etti. TOKİ'nin derecelendirme görünümü de Türkiye'nin derecelendirme görünümüne uyumlu olarak “pozitif” olarak teyit edildi.

Moody's İnvestors Service'in uluslararası piyasalara da duyurduğu kredi analizinde; “Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) için verilen derecelendirme notlarının İdarenin kamusal yasal durumunu, Türk hükümetiyle yakın ilişki içinde olmasını ve hükümetin konut ve kentleşme politikalarını yürütmesinden kaynaklandığı, bu derecelendirmelerin büyük varlık artışı ile desteklenen ve pozitif olan mali sonuçları ve düşük borç yükü sayesinde kendisini iyi bir şekilde finanse edebilmesiyle ve iyi bir satış performansına sahip olmasıyla desteklendiği” belirtildi.  

Moody's TOKİ'nin büyük yatırım programını, istikrarlı bir yasal çerçeve ve merkezi hükümetin sürekli desteği ve öngörüsü kapsamında, mali durumunda önemli bir etki oluşturmadan yönetebileceğini beklemekte.

Yorum Yaz