maritbet girişmaritbet
TOKİ, Kayabaşı'ından 173 milyon TL çıkardı

TOKİ, Kayabaşı'ından 173 milyon TL çıkardı

TOKİ’nin İstanbul-Başakşehir Kayabaşı Bölgesi’ndeki eski taş ocağının hafriyat ihalesi sonuçlandı. İhaleye 172 milyon 666 bin lira teklif veren Onur Yapı, Zirve İnşaat, Akport Madencilik ve Mat İnşaat iş ortaklığı eski taş ocağı çukurunu 4 yılda dolduracak

 

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) İstanbul-Başakşehir Kayabaşı Bölgesi'ndeki eski taş ocağının hafriyat döküm sahası olarak değerlendirilmesiyle ilgili ihale sonuçlandı. İhaleyi, 172 milyon 666 bin lira teklif veren Onur Yapı, Zirve İnşaat, Akport Madencilik ve Mat İnşaat iş ortaklığı kazandı.
 
TOKİ'den yapılan açıklamada, İstanbul-Başakşehir Kayabaşı Bölgesi'ndeki eski taş ocağının hafriyat döküm sahası olarak değerlendirilmesiyle ilgili ihalenin sonuçlandığı bildirildi. İhaleyi, 172 milyon 666 bin lira teklif veren Onur Yapı, Zirve İnşaat, Akport Madencilik ve Mat İnşaat iş ortaklığının kazandığı belirtilerek, "İhaleyi kazanan; Onur Yapı, Zirve İnşaat, Akport Madencilik ve Mat İnşaat iş ortaklığı, İstanbul Kayabaşı Toplu Konut Alanı'ndaki eski taş ocağı çukurunun 4 yılda doldurulması karşılığında TOKİ'ye 172 milyon 666 TL artı KDV ödeyecek. Paranın bir bölüm peşin ödenirken, geriye kalan bölümü için 4 yıllık vade uygulanacak" denildi.
 

Yeni meydan, Taksim'in 30 katı olacak
Açıklamaya göre TOKİ, 60 bin konutluk projenin uygulanacağı Kayabaşı'nda boş bir taş ocağı çukurunu doldurduktan sonra yeşil alan ve meydan olarak değerlendirecek. Taş ocağı çukurunun doldurulmasıyla ortaya çıkacak alan ile çevre arazilerin birleştirilmesiyle ortaya çıkacak 650 bin metrekarelik bölge Taksim Meydanı'nın 30 katı büyüklüğünde bir meydana dönüştürülecek.
 
5 binin üzerinde 1+1 yoksul konutu yapılabilecek
TOKİ'nin para ödeyerek dolduracağı bir araziyi, üstüne para alarak doldurtması ile kasasına gerecek olan parayla; 5 bin adet 45 metrekarelik 1+1 yoksul konutu, 24 derslikli 55 ilköğretim okulu, 270 sağlık ocağı ile 50 bin seyirci kapasiteli yeni bir Seyrantepe Stadı yapılabiliyor.
  • Etiketler:

Yorum Yaz