maritbet girişmaritbet
TOKİ İlk Evim sosyal konut fiyat ve başvuru şartları belli oldu!

TOKİ İlk Evim sosyal konut fiyat ve başvuru şartları belli oldu!

TOKİ İlk Evim başvuru şartları, fiyat, sosyal konut ödeme planı detayları belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı TOKİ sosyal konut İlk Evim projesinde 2+1 daire fiyatlarının 608 bin TL'den, 3+1 daire fiyatları ise 850 bin TL'den başlıyor. Başvuru şartları ve ödeme planı detaylarının belli olduğu projede yüzde 10 peşinat, 240 ay vade ve 2 bin 280 TL'den başlayan taksitlerle ev sahibi olunabilecek.

TOKİ sosyal konut fiyatları belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2+1 konutlarda fiyatların 608 bin TL'den, 3+1 konutlarda fiyatların ise 850 bin TL'den başlayacağını açıkladı. 240 vadeli ödeme planına sahip daireler için taksitler 2 bin 280 TL'den başlıyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sosyal konut kampanyası açıklaması:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinde başvuruların 14 Eylül 2022 tarihinde (yarın) başlayacağını söyledi. Temeli yılbaşında atılacak sosyal konut projesinde teslimler 2 yılda yapılacak. Yatay mimariyle inşa edilecek olan projede bloklar zemin+3, zemin+4, zemin+5 katlı olacak.

Geçtiğimiz 20 yılda her alanda olduğu gibi konut üretiminde de asırlık projelerle buluşturduk. TOKİ vasıtasıyla hiçbir ülkenin hayal edemeyeceği atılımla yüzde 90’ı sosyal konut olmak üzere 1 milyon 170 bin konut inşa ettik.

Ülkemize çağın tüm hityaçlarıyla donatılmış dev hastaneler, binlerce kamu binası, stadyumlar, vatandaşlarımız için kültürel tesis kazandırdık. Şehri şehir yapan en önemli unsurlar olan doğal, tarihi ve kültürel mirasımızı korumaya özel önem verdik. 45 ilimizde 80 tarihi meydanımız kültürel değerlerine uygun olarak yeniden ülkemize kazandırıyoruz. Konya’da Yeni Mevlana Meydanımızla tarihi yeniden günyüzüne çıkarıyoruz. Edirne’de Mimar Sinan’ın emaneti Selimiye Camisi ve çevresini yeniden ayağa kaldırıyoruz. Bursa’da Ulu Cami ve çevresini ihya ediyoruz. Başkentimizin ilk toplu konutu olan Saraçoğlu Mahallesi’ni anıt ağaçları ve tarihi binalarıyla özgün ve yemyeşil bir yaşam alanı olarak kazandırıyoruz.

toki ilk evim hangi şehirlerde başvuru şartları fiyat 2022

Tüm bu çalışmalarla TOKİ sadece bina yapan kurum olmanın ötesine geçerek Türkiye’nin ve dünyanın en önemli sosyal hizmet yapıları arasına girmiştir. Bunlarla yetinmedik 2012’de 6.5 milyon yapıyı içeren tarihin en büyük kentsel dönüşümünü başlattık. Tüm dönüşümün sahibi milletimizin ta kendisidir.

Bugün de sizlerin huzurunda yeni bir halka daha eklemenin mutluluğu içindeyiz. Bilindiği gibi 2019 yılında önce 50 bin adetlik, ardından 100 bin adetlik iki sosyal konutluk projesi başlatmıştık. Bizim muharrir kuvvetimiz millettir. Bu projelerle 81 ilimizin her köşesinden 2 milyonu aşkın vatandaşın başvurması bizi daha büyük adımlara sevketmiştir. Hem yapılacak sayıyı artırmaya, hem de kampanyayı sürekli hale getirmeye karar verdik. Başvuruların ekim ayı sonuna kadar sürecek projelerin ilk temeli yılbaşında atıyoruz. Amacımız ilk etap konutları azami 2 yıl içinde bitirip hak sahibi vatandaşlarımıza teslim etmektir. Yatay mimari esasıyla zemin+3,4,5 katlı, depreme dayanıklı şekilde inşa edeceğimiz bu projeler aynı şekilde ülkemizin her yerinde devam edecektir. Projelerimizi özellikle mahalle kültürünü, komşuluk ilişkilerini gözetecek anlayışla hayata geçiriyoruz. Herşeyden önce bu gerçeğin altını özellikle çizmek istiyorum, bu kampanya sayısı ve kalitesi bakımından dünyanın en büyük konut yatırımını ifade etmektedir. Cumhuriyet’in 100’üncü yılına böyle tarihi bir kampanyayla girmekten gurur duyuyoruz. Şimdi kampanyamızla ilgili bazı ayrıntılar sizlerle paylaşıyoruz.

5 yılda 500 bin sosyal konut, 200 bin konut amaçlı arsa, 50 bin işyeri yaparak milletin istifadesine sunmaktır. 2003 başından itibaren ürettiğimiz sosyal konut sayısını 2 milyona, vatandaş sayısını da 10 milyonun üzerine çıkarmış olacağız.

Projemizin bu kapsamda yapılacak konutlar ile İlk Evim, İlk İş Yerim olarak belirledik. Bu projenin büyüklüğünü anlatmak için örnek vermekte fayda görüyorum. Tanıtımını yaptığımız 500 bin konut hedefi sayısı, İstanbul’un 4’te birine, Ankara’nın yarısına, Kocaeli’nin tamamına eşit. Bu büyüklükteki bir proje yaklaşık 900 milyar liralık yatırım değeri demektir. Çarpan etkisiyle 2 trilyon liradan fazla ekonomik hareketliğliğe yol açacak projeyi bugün paylaşıyoruz. Böylesine devasa bir yatırım ülkenin tamamında ev ve kira fiyatlarını düşüreceği gibi, konuta erişimi kolaylaştıracaktır. Türkiye, Avrupa, Amerika gibi yerlerle kıyaslandığında konut sahipliği oranında en yüksek ülkeler arasında. Bu kampanya özel yatırımlarla birlikte konut sahipliği oranını artıracaktır.

İlk etap 200 bin sosyal konut, binlerce konut arsası ve 10 bin iş yerini iki yılda bitireceğiz. Konutu, arsası ve işyeriyle toplam 360 bin bağımsız birimden oluşan projenin ilk etabı dahi Cumhuriyet'in en önemli atılımı.

İlk etap 200 bin sosyal konut, 250 bin konut arsası ve 10 bin iş yerini iki yılda bitireceğiz. 
50 bin İstanbul’da, 18 bin Ankara’da, 12.500 İzmir’de ve diğer şeihrler farklı sayılarda konutlar inşa edeceğiz.

Çeşitli kesimlere pozitif ayrımcılık yaparak kontenjanlar belirliyoruz. Şehit yakınları ve gazilere ilk etabın 12.500 konut, engelli vatandaşlara 12.500 konut, emekli vatandaşlara ise 50.000 konut kontenjan ayırıyoruz. Bu projede ilk defa gençlerimiz için 18-30 yaş arası kontenjan oluşturduk. Projedeki konutların 50.000 tanesini gençlerimize tahsis ettik.

Konutlarımızda yüzde 40 indirim yaparak fiyatlar şöyle;

Vatandaşlarımız 608 bin TL fiyata sahip 2+1 konutlara aylık 2.280 TL’den başlayan taksitlerle ve 240 ay vade ile sahip olacak. Toplam 850 bin TL fiyata sahip 3+1 konutların ödemesi 3.187 TL’den başlayan taksitlerle 240 ay vadeyle yapılabilecek. Bu kampanyada İstanbul’da hane geliri 18 bin TL’nin, diğer illerde 16 bin TL’nin altında olan her vatandaş başvuracak. Yüzde 10 peşinat, taksit ödemeleri sözleşme imzasıyla başlayacak. Bu projeleri ticari kazanç haline getirmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Kendi aklınca devleti kandırarak hak etmediği halde TOKİ’den ev almaya çalışanlar hem ödedikleri parayı, hem de evlerini kaybedecekleri sıkı denetim mekanizması kuracağız. Tek derdimiz imkanı kısıtlı ailelerimiz uygun şartlarla ev sahibi yapmaktır. 

Bu kampanyayla birlikte ilk defa altyapıları imarı hazırlanmış arsaları satışa sunuyoruz. Böylece düşük gelir grubuna mensup vatandaşlara şehir çeperlerinde kendi evlerini yapma imkanı veriyoruz. Piyasa fiyatının çok altında bedelle faizsiz şekilde vereceğiz. Arsayı alan vatandaş, burada belirlenen projeye uygun şekilde belirlenen sürede kendi evini yapacak. Evin inşa sürecinde hak sahiplerine mimar ve mühendis desteği verilecek. Arsalar iki gruptan meydana geliyor. İlk grupta 350-500 metrekare alanlardan oluşan müstakil parseller yer alıyor. Bunlar 192.500 TL’den başlayan fiyat ve bin 604 liradan başlayan taksitlerle 10 yıl vadede faizsiz şekilde ödenecek. İkinci grup hisseli parseller ise 112.500 TL’den başlıyor ve 937 TL’den taksitlerle 10 yıl vade ile faizsiz sahip olunabilecek. 
 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Şehirlerimiz hem güzelleşecek hem depreme hazırlıklı hale gelecek."
  • 10.08.2023 16:57

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Şehirlerimiz hem güzelleşecek hem depreme hazırlıklı hale gelecek."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş Kentsel Dönüşüm Toplu Temel At ...

Bakan Kurum: Ülkemizin en büyük şehir parkı için gün sayıyoruz
  • 03.04.2023 14:30

Bakan Kurum: Ülkemizin en büyük şehir parkı için gün sayıyoruz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum "Ülkemizin en büyük şehir pa ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Elektrikte yüzde 15 indirime gidiyoruz
  • 29.03.2023 15:54

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Elektrikte yüzde 15 indirime gidiyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, nisan ayından itibaren elektrikte tüm abone ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremzedelerle bir araya geldi
  • 20.03.2023 09:26

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremzedelerle bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Peyderpey inşaat çalışmalarına yönelik teme ...

Türk Devletleri Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi Ankara'da düzenlenecek
  • 16.03.2023 09:56

Türk Devletleri Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi Ankara'da düzenlenecek

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Olağanüstü Zirvesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip E ...

Cumhurbaşkanı "Türkiye'nin Yüzyılı'nı birlikte inşa edeceğiz"
  • 15.03.2023 14:17

Cumhurbaşkanı "Türkiye'nin Yüzyılı'nı birlikte inşa edeceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önce vatanım ve milletim diyen herkesle iş birliği yapma ...