maritbet girişmaritbet
TOKİ, dolandırıcıları iş başında!

TOKİ, dolandırıcıları iş başında!

TOKİ’den ev vaadiyle vatandaşları akıl almaz yöntemlerle kandıran dolandırıcılar bu kadarı da olmaz dedirtiyor



TOKİ'nin dar gelirli vatandaşlar için inşa ettiği konutlardan taksitleri ödenmeyenleri düşük bir ücret karşılığında başkalarına devrederek dolandırdıkları iddiasıyla 2 kişi yakalandı, bir diğeri ise  aranıyor. Şüphelilerin 650 kişiden 5'er bin lira alarak 3 milyon 250 bin lira vurduğu ileri sürüldü.

İddiaya göre TOKİ'de mühendis olarak çalıştıklarını söyleyen Sebahattin B. ile arkadaşı Enver D., çevreye TOKİ'nin evlerine kayıt yaptıran bazı ailelerin, taksitlerini ödeyemediği söylentisini yaydılar. İki şüpheli borcunu ödeyemeyen ve üzerinde başka ev kayıtlı olduğu için hakkı iptal edilen ailelerin yazıldığı evleri, ihtiyaç sahiplerine TOKİ'deki tanıdıkları vasıtasıyla daha düşük fiyatlara devredeceklerini de söyleyerek, yüzlerce kişiyi dolandırdılar.

Sebahattin B. ile Enver D., şüphe çekmemek için de Kartal'da bir emlak ofisi açtı. TOKİ'den kurasız ev sahibi olma hayaline kapılan vatandaşlar emlak ofisine giderek 5'er bin TL peşinat karşılığında, iki şüphelinin düzenlediği evrakları imzaladı. Uygun fiyatlarla TOKİ'den ev aldıklarını düşünen vatandaşlar, kendilerine devri yapıldığı söylenen konutlara gittiklerinde dolandırıldıklarını anladılar.

Henüz inşaat halinde olan dairelerin birden fazla kişiye devir işlemi yapıldığını öğrenen vatandaşlar, soluğu Kartal Emniyet Müdürlüğü'nde aldı.  Polis yapılan ihbarlar üzerine harekete geçerek Enver D.'i ve emlak ofisinde sekreter olarak çalışan Selda D.'yi gözaltına aldı. Yapılan araştırmalarda vatandaşlara devir işlemi yapıldığını gösteren sahte evraklar ele geçirilirken, resmi yoldan yapılan tespitlerde yaklaşık 150 kişinin bu yolla dolandırıldığı anlaşıldı.
Ucuz ev hayaliyle paralarını dolandırıcılara kaptıran mağdurlar iki zanlı hakkında şikayetçi oldu. Mağdurlardan Vildan Karakaş “Bize TOKİ'de tanıdıkları olduğunu söylediler. Biz de 5'er bin TL peşinat verdik. Söylediği adrese gittiğimizde oradaki çalışanlarda kendisini tanıdıklarını ve güvendiklerini belirttiler. Bu yolla yaklaşık 650 kişi dolandırıldı. 3 milyon 250 lira vurdular” dedi.

Polis, Enver D. ile sekreter Selma D.'yi bugün adliyeye sevk etti. Enver D. basın mensuplarının sorularını, “Ben kullanıldım” diyerek cevapladı. Polis, diğer şüpheli Sebahattin B.'yi arıyor.
 

  • Etiketler:

Yorum Yaz