maritbet girişmaritbet
TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar istifa etti!

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar istifa etti!

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar milletvekili aday adayı olmak üzere görevinden istifa etti. Bayraktar'ın AK Parti'den aday olacağı tahmin ediliyor

Milletvekilliği aday adaylığı için kamu kurumlarından istifalar hızlandı. Bu sabahtan itibaren kamu kurumlarından istifa haberleri peş peşe geldi, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar da AK Parti'den milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti.

Geçtiğimiz günlerde AK Parti'den milletvekili adayı olmak için Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muammer Güler, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, Sağlık Bakanlığı İletişim Koordinatörü Osman Güzelgöz görevlerinden ayrılmıştı. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Süleyman Çelebi de bugün yaptığı açıklama ile görevinden istifa ettiğini duyurdu.
 
Ayrıca şu isimler de istifa etmişti: Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkan Vekili Prof. Dr. İlhan Yerlikaya, Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, Ankara Cumhuriyet Savcısı Mehmet Yücesoy, Ankara Emniyet Müdürlüğünde Şube Müdürü Alparslan Gürgenç, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Şanal Tosun, Başbakanlık Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumunda Personel Daire Başkanı Dr. İdris Karakuş, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, TBMM Personel ve Muhasebe Dairesi Başkanı Fatih Uğurlu, TBMM Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Nedim Küçüker, Dış Ticaret Müsteşarlığı İthalat Genel Müdürü Mustafa Sever, DTM Müsteşarlık Müşaviri Selahattin Armağan Vurdu, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdür Yardımcısı Abdullah Tombul, Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürü Ömer Ulu, EGO Genel Müdür Yardımcı Cenap Aşçı, Ankara Büyükşehir Belediyesi Hukuk Müşaviri Nazlı Ergül, Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Daire Başkanı Ahmet Recep Tekcan, Ankara İl Tarım Müdürü Ruknettin Ceyhun, Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı Emin İzol, Balıklıgöl Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İzzet Korkmaz, Harran Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri Bölümü Öğretim Üyesi Yrd Doç. Dr. Halil Özcan, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tülay Bakır, Enerji, Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası Samsun Şube Başkanı Müşfik Veysel Erdoğan, Samsun Göğüs Hastalıkları Hastanesi Başhemşiresi Ayşe Keskin, Amasya Çevre ve Orman İl Müdürü Yaşar Kayataş.''
 
Milli Piyango İdaresi Genel Müdürü Recep Biçer, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in müşavirlik görevini yürüten Mücahit Durmuşoğlu Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Yardımcısı Fatih Acar Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş)'nın Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Selahattin Çimen, TETAŞ Genel Müdürü Hacı Duran Gökkaya, EÜAŞ Genel Müdür Yardımcısı Nurettin Kulalı, Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Mehmet Akif Şam, TBMM Bürokratlarından Salih Kurnaz, Gelir İdaresi Başkanlığı Daire Başkanları'ndan Veysel Karani, Millî Eğitim Bakan Başdanışmanı, Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Büyük, Başbakanlık Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Başmüfettişi Nesim Çelik,Sosyal Güvenlik Kurumu Başmüfettişi Hürriyet Olgun, milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etti.
 
Milletvekili Seçimi Kanunu'na göre, hakim, savcı, yüksek yargı organları mensupları, yüksek öğretim kurumlarındaki öğretim elemanları, Yükseköğretim Kurulu, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu üyeleri, kamu kurumu ve kuruluşlarının memur statüsündeki görevlileri ile yaptıkları hizmet bakımından işçi niteliği taşımayan diğer kamu görevlileri, belediye başkanları, subaylar ile astsubaylar, siyasi partilerin il ve ilçe yönetim kurulu başkan ve üyeleri, belediye meclisi üyeleri, il genel meclisi üyeleri, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile sendikalar, kamu bankaları ile üst birliklerin ve bunların üst kuruluşlarının ve katıldıkları teşebbüs veya ortaklıkların yönetim ve denetim kurullarında görev alanların istifa veya emeklilik dilekçelerini vermeleri gerekiyor.
 
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz