maritbet girişmaritbet
Toki Ataköy İhlesi Yapıldı.. İşte sonuç!

Toki Ataköy İhlesi Yapıldı.. İşte sonuç!

Ataköylüler tarafından tepkiyle karşılanan TOKİ'nin ataköy ihelsinin ikinci turu yapıldı. İhalede sürpriz bir isim en yüksek teklifi verdi

 

 

ANKARA - Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ), Ataköy sahil şeridindeki arazinin hasılat paylaşımı yöntemiyle satışı için düzenlediği ihalenin ikinci ve son oturumunda, en yüksek teklifi 447,15 milyon lira ile Özyazıcı İnşaat-Karadeniz Örme Sanayi İş Ortaklığı verdi.

Firma, ilk ihalede 666 milyon 636 bin lira olan hasılat toplamını, nihai aşamada 1 milyar 251 milyon liraya, TOKİ'ye önerilen payı ise 233 milyon 322,6 bin liradan 447 milyon 150 bin liraya çıkardı.

Arsanın hasılat paylaşımı yöntemi ile satışı için 12 Temmuz'da yapılan ihalenin ilk oturumunda 4 firma teklif verilirken, bugün yapılan ikinci oturumda, firmalardan öncelikle sözlü teklifleri istendi.

İhale Komisyonu Başkanı Muhsin Soylu başkanlığında bugün yapılan ihalenin ikinci oturumunun sözlü turunda, ilk oturumunda teklif veren firmalar arasında yer alan Metal Yapı Konut Tic. Ltd. Şti. & Uzman Tic. İnş. A.Ş. & Otomobil Dünyası İnş. Tur. San. ve Tic. A.Ş. & Zincir Yapı ve Proje Gel. San. Tic. Ltd. Şti. İş Ortaklığı, teşekkür mektubu vererek ihaleden çekildi.

Pazartesi günü yapılan ilk oturumda TOKİ'ye en yüksek teklifi veren Sinpaş Yapı Endüstrisi, 343,2 milyon liralık gelir payı önerisini 347 milyon liraya, arsada uygulayacağı projeden elde edilecek toplam hasılatı da 858 milyon liradan 1 milyar 2,5 milyon liraya yükseltti.

Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ ve Nurol İnş ve Tic. AŞ İş ortaklığı ise arsa üzerinde uygulanacak toplam hasılatı 1 milyar 90 milyon 219 bin liradan 1,2 milyar liraya, önerilen arsa payını da 327 milyon 65,8 bin liradan 346 milyon liraya çıkardı.

İlk ihalede toplam 666 milyon 636 bin lira proje satış geliri üzerinden TOKİ'ye 233 milyon 322,6 bin lira öneren Özyazıcı İnş. Elkt. Mak. Müş. ve Taah. San. ve Tic. Ltd. Şti-Karadeniz Örme ve San. Dış Tic. AŞ iş ortaklığı, bugün yapılan sözlü oturumda, hasılat toplamını 1,1 milyar liraya, TOKİ'ye verilecek arsa payını ise 345 milyon liraya yükseltti.

Yazılı turda, 447 milyon liralık teklif

Sözlü tekliflerin alınmasından sonra, firmalardan, yazılı olarak nihai teklifleri istendi.

Yazılı turda en yüksek teklifi, Özyazıcı İnşaat-Karadeniz Örme San. İş Ortaklığı verdi. Firma, toplam hasılatı 1 milyar 251 milyon liraya, TOKİ'ye verilecek payı ise 345 milyon liradan 447 milyon 150 bin liraya yükseltti.

Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ ve Nurol İnş ve Tic. AŞ İş ortaklığı ise hasılat toplamını 1 milyar 250 milyon liraya, TOKİ'ye önerilen payı 410 milyon liraya çıkarttı.

Pazartesi günü yapılan oturumda TOKİ'ye en yüksek teklifi öneren veren Sinpaş Yapı Endüstrisi ise hasılat toplamını 1 milyar 2,5 milyon lira tutarken, TOKİ'ye verilecek payı 401 milyon liraya yükseltti.

TOKİ, teklifleri değerlendirdikten sonra karar verecek.

TOKİ, özellikle Ataköy halkının satışına karşı çıktığı arsayı daha önce birkaç kez satışa sunmuş, uygun teklif gelmediği için ihaleleri iptal etmişti. Arsa, ilk kez hasılat paylaşımı yöntemi ile satışa çıkarıldı.

Satış yapılmadan önce, İstanbul halkının Ataköy sahil şeridinden yararlanmasını sağlamak amacıyla, arsanın iki yanından sahile kadar iki yol bandı ayrıldı, ayrıca sahil kıyısından da yaklaşık 30 dönüm bölge halka açık alan olarak bırakıldı. Buna ilişkin arazi terkleri yapılarak, kullanıma ilişkin şerhler konuldu. Bu şartlar ihale şartnamesinde de yer aldı.

Şartnameye göre halka açık olacak olan kıyı sahil bandına ulaşım için imar plan paftasında belirtilen, 564/161 no'lu parsel üzerinde irtifak hakkı tesis edilerek, 12 metrelik 2 bin 307,76 metrekare alan ile 564/162 no'lu parsel üzerinde yine kıyı sahil bandına ulaşım için ayrılan yaklaşık 4 bin 100 metrekarelik alan, halka açık park ve geçiş alanı olarak tesis edilecek şekilde gerekli tüm imalatların ve düzenlemelerin yapılması şartı aranacak.

  • Etiketler:

Yorum Yaz