maritbet girişmaritbet
Tiny House nedir ve nasıl yapılır?

Tiny House nedir ve nasıl yapılır?

Küçük ev olarak da bilinen tiny house, oldukça küçük yaşam alanı anlamına geliyor. Herhangi bir metrekare sınırı bulunmasa da yaklaşık 10 metrekare ile 70 metrekare arasında bir alanda meydana geliyor.

Tiny houseler, şehir hayatından uzak doğaya yakın ve daha minimal bir yaşam biçimi sunmayı amaçlıyor. Bu nedenle de genellikle doğanın içerisinde yer alıyor ve şehir yaşamının, tüketim çılgınlığının fazlalıklarından arınmış bir tablo çiziyor.

Oturma odası, mutfak, banyo ve yatak odası gibi ana odalarda alandan maksimum derecede tasarruf edilebilecek şekilde tasarlanması, fonksiyonelliğe önem verilmesi ve yaşam alanında fazlalıklara yer verilmemesi ise bu akımı diğer küçük boyutlu evlerden ayıran en önemli etkenlerdir. Tiny house fiyatları da bu konut modelini seçmek için en büyük etkenlerden biri olarak gözüküyor. 

Tiny housede yaşamanın avantajları

Tiny houselerde, doğaya saygılı ve sürdürülebilir bir yaşam sağlandığından dolayı, doğanın sunduğu huzuru sonunda kadar hissedebilmek mümkün. İhtiyaç olmayan fazla eşyalardan arınarak sade bir hayat yaşamak mümkün. Bazı tiny house modelleri taşınabilir olduğu için düşük bütçeyle ev ile birlikte seyahatler etmek mümkün. 

Tiny house nasıl yapılır?

Konteyner ev veya da prefabrik ev isteniyorsa bunun için iki seçenek vardır. Birincisi bir mimar ile çalışarak, arsaya ve isteklere uygun bir yapı çizmesi istenebilir ve daha sonra evin inşa edilmesi sağlanabilir. İkincisi ise, hazır yapılmış ev modelleri incelenebilir ve beğenilen bir model satın alınabilir. 

Tiny house fiyatları ne kadar?

Tiny house modellerinde en çok merak edilen konulardan biri de fiyatlarıdır. Ancak tiny house modellerinde net belli bir fiyat söylemek uygun değildir. Çünkü evin bedeli büyüklüğüne, yapı malzemelerine, kat sayısına ve tasarımına göre değişkenlik gösterebilir. 

Tiny house yasal mı?

Tabii ki de evi satın alıp istenilen alana koymak gibi bir durum söz konusu değildir. Uygun bir arsa satın alındıktan ya da uzun dönem kiralandıktan ve belediyeden de gerekli izinler sağlandıktan sonra huzurlu ve yasal bir şekilde yaşanabilir. 

  • Etiketler:

Yorum Yaz