maritbet girişmaritbet
The Independent: Türkiye emlakta yabancılar için cazibe merkezi oldu!

The Independent: Türkiye emlakta yabancılar için cazibe merkezi oldu!

İngiliz The Independent gazetesi, okuyuculara emlak açısından en iyi fırsatlar sunan ülkelere dikkat çektiği haberinde Polonya, Türkiye ve Karadağ'ı "yükselen yıldızlar" olarak niteledi.

İngiliz The Independent gazetesi, okuyuculara emlak açısından en iyi fırsatlar sunan ülkelere dikkat çektiği haberinde Polonya, Türkiye ve Karadağ'ı "yükselen yıldızlar" olarak niteledi. Türkiye için "Türkiye'nin büyüyen bir ekonomisi var ve uzmanlar 2013 için iyi şeyler bekliyor" diyen gazete, özellikle İstanbul'un sunduğu fırsatlar üzerinde durdu. Yerleşik olmayanların emlak alımları açısından Türkiye, "yükselen yıldız" olarak ilan edildi. 

Independent Gazetesi, İngiltere'de konut fiyatlarının durgun olduğunu ancak sterlinin yükselişe geçtiğini belirterek "Yurt dışında seçenekleri arama zamanıdır" dedi. 2012 yılının Euro Bölgesi için "dramatik" bir yıl olsa da yabancı alıcılar için fırsatlar yarattığını kaydeden gazete, bu çerçevede tatil evleri açısından hala bir çok İngiliz için liste başı olan İspanya'da, kriz nedeniyle konut fiyatlarında önemli düşüş yaşandığını kaydetti. 
 
Üç ülke alıcılar için popüler 
 
Rekor düşük faiz oranlarının Fransa'yı çekici kıldığını, durgun ekonomi nedeniyle İtalya'da satıcıların fiyatları indirmeye istekli olduklarını anlatan gazete, yurt dışında konut alımları için Karayip ve ABD'nin Florida eyaletini de önerdi. Bunun arkasında Independent "yükselen yıldızlar" olarak nitelediği Polonya, Türkiye ve Karadağ üzerinde' durdu. Bu üç ülkenin, "geleneksel destinasyonlardan uzaklaşmaya hevesli maceracı alıcılar için popüler olduğunu gösterdiğini" vurgulayan gazete, Türkiye ile ilgili şunları yazdı: "Türkiye'nin de büyüyen bir ekonomisi var ve uzmanlar, 2013 için iyi şeyler bekliyor. Emlak diğer başlıca Avrupalı emsallerine göre anlamlı biçimde daha ucuz ve Türk vatandaşı olmayanlar için mülk alım kuralları, 2012'de gevşetildi. Bu da muhtemelen satışları teşvik edecek ve fiyatları yükseltecek." 
 
İngiliz gazetesi, İstanbul'a dikkat çekerek "İstanbul, Türkiye ticaretinin yüzde 55'ini karşılıyor ve nüfusunun yüzde 16'sına ev sahipliğini yapıyor. Kent, genç bir nüfus ve birçok göçmen için çekici. Hepsinin, yaşayacak bir yere ihtiyaçları olacak ve bu, 2013'de karlı, kiralamaya yönelik alım şansını sunuyor" diye yazdı. Haberde ayrıca Polonya'nın yabancı yatırımlar için altınca en çekici ülke olduğuna, Karadağ'ın ise önümüzdeki 10 yılda dünyanın en hızlı büyüyen turizm sektörüne sahip olacağı tahminlerine de vurgu yaptı.
 
Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kırgızistan ile kentsel planlama alanında iş birliği anlaşması imzalandı
  • 19.06.2026 11:15

Kırgızistan ile kentsel planlama alanında iş birliği anlaşması imzalandı

Türkiye ile Kırgızistan arasında “Kırgızistan ile Kentsel Planlama Alanında İş B ...

Mayıs ayında Türkiye genelinde 93 bin 333 konut satışı gerçekleşti
  • 18.06.2026 10:12

Mayıs ayında Türkiye genelinde 93 bin 333 konut satışı gerçekleşti

Türkiye genelinde Mayıs ayında ilk el konut satışları 30 bin 196, ikinci el konu ...

Küresel inşaat sektörünün kalbi Ankara’da atıyor
  • 18.06.2026 10:05

Küresel inşaat sektörünün kalbi Ankara’da atıyor

Türkiye ve dünyanın farklı bölgelerinden inşaat sektörünün temsilcilerini bir ar ...

Cosentino Türkiye 2026’da yüzde 24 büyüme hedefliyor
  • 17.06.2026 10:09

Cosentino Türkiye 2026’da yüzde 24 büyüme hedefliyor

Küresel ölçekte yaklaşık 1,5 milyar avro ciroya ulaşan Cosentino, son beş yılda ...

Daikin Türkiye’den 750 milyon Euro’luk rekor
  • 15.06.2026 10:28

Daikin Türkiye’den 750 milyon Euro’luk rekor

Daikin Türkiye, 2025 mali yılı döneminde 750 Milyon Euro ciroya ulaşarak güçlü b ...

Antalya’ya ileri seviye hava kontrol sistemi geliyor
  • 26.05.2026 23:18

Antalya’ya ileri seviye hava kontrol sistemi geliyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Antalya Havalimanı’nın ileri se ...