maritbet girişmaritbet
Temel Bulut: Konut sektörü hareketlenecek, fiyat, nakit ve fırsatçılara dikkat!

Temel Bulut: Konut sektörü hareketlenecek, fiyat, nakit ve fırsatçılara dikkat!

İnşaatta güvenin olmazsa olmaz olduğunu belirten Bulut İnşaat'ın patronu, yükseliş beklentisine giren sektörün, beraberinde bazı riskleri gündeme taşıdığını söyledi...

İnşaat, 2013'te bir önceki yıla göre yükseliş trendi gösterecek sektörlerin başında gösteriliyor. Bu hareketlenme sektörde fiyat, nakit ve fırsatçı gruplarının hareketleri gibi endişeleri de beraberinde getiriyor. Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Bulut İnşaat Yönetim Kurulu Başkam Temel Bulut, her yerde olduğu gibi gayrimenkul ve inşaat sektöründe en önemli hususun güven ve güvene dayalı iş ortamı olduğunu belirtti. 

Yeni frenlemeler olacak 
 
Özellikle 2013 yılının yükseliş trendi açısından inşaat için yeni bir yol haritası ile başlanması gereken sektör olarak öne çıktığın belirten Temel Bulut, "2013 yılında çok fazla konut satışı olacağı için müşteri güveninin korunması şart. Her sektörde olduğu gibi gayrimenkul sektöründe de fırsatçı gruplar çıkacak ve müşterileri olumsuz yönde etkileyebilecekler. İnşaatın ilerleyişi içinde aksaklıkların olmaması için iyi bir plan hazırlanıp o iş planı çerçevesinde hareket edilmesi gerekiyor" dedi. 
 
Bulut İnşaat'ın 5000'lik ve 1000'lik planları olmayan yerlerde asla proje yapmadığına dikkat çeken Temel Bulut, "Ama bazen mahkeme kararı bunları bozuyor ve bir anda 5000'lik ve 1000'lik planları olmuyor. Yeni yasanın  çıkması bekleniyor. Yapanlar var mıdır bilmiyorum. Varsa da çok yanlış yoldalar. Vatandaşı yanıltıyor, aldatıyorlar" ifadesini kullandı. 
 
Temel Bulut, 2012 yılı inşaat sektörünü değerlendirirken Mütekabiliyet Yasası ile birlikte yabancıya konut satışlarının arttığını, kentsel dönüşüm yasası ile birlikte de sektörün daha da hareketlendiğini kaydetti. En fazla çekindikleri konunun yeni KDV uygulaması gibi sektörün önünü kesecek mevzuat olduğunun altını çizen Bulut, ancak gerek cari açık büyümesi ve gerekse enflasyonu etkileyen enstrüman olarak inşaatı frenleme yolunda hareketlerin beklenmesi gerektiğini belirtti. 
 
Sektörde diğer önemli hususun fiyat olduğuna vurgu yapan Bulut, konut fiyatlarına beklenmeyen zamların gelmesi durumunda sektörün olumsuz etkileneceğine dikkat çekti. Temel Bulut, "Beklenen zamlar geldiği takdirde önceden alınan önemlerle inşaatın gidişat durumunda değişiklik olmaz, yükseliş daha da ivme kazanır ve olası aksilikler de önlenmiş olacak" diye konuştu. 
 
Nelere dikkat edilmeli? 
 
İnşaatta diğer dikkat edilmesi gereken konunun da tahsil edilen nakitler olduğunu dile getiren Bulut, "Bu paralar mutlaka o projeye harcanmalı ve bu paralar başka projelere kaynak oluşturulmamalı" dedi. 
 
Bulut, 2013 yılında inşaat sektöründeki hareketlenme neticesinde iş hacmi ile birlikte malzeme satışı ve istihdamda da yükselişler kaydedileceğini ifade etti. 2013 yılında İstanbul'da satışı bekleyen konut sayısının olması gerekenden fazla olduğunu düşündüklerini ifade eden Temel Bulut, "Satışı bekleyen projeler hâlâ ilgi görüyor. 2013 yılında konut satış fiyatlarının tekrar yükseleceğine inanmıyorum. Firmaların rekabete göre uyguladıkları cazip ödeme tabloları ile herkes daha kolay ev sahibi olabilecek. Yatırım yapacakların 2013'ü daha iyi değerlendirmesini tavsiye ederim. Çünkü 2014'te binalar daha yüksek fiyatlara alıcı bulacak" dedi. Vatandaşa yapılacak uyarıların en başında "araştırma" geldiğini hatırlatan Bulut İnşaat'ın patronu Temel Bulut, "Halkımız hangi firmadan konut alırsa alsın, mutlaka o kurumu iyi araştırsınlar. Diğer taraftan gerek ödeme koşullarım kıyaslayarak gerek projelerin yapıldığı lokasyonun ileride ne kadar prim yapacağını düşünerek ev sahibi olmalarım öneriyoruz. Projelerde net m2 ve brüt m2'ye dikkat etmelerini ve net m2 ve brüt m2 arasındaki farkın yüzde 30'un üstünde olmamasına dikkat etmelerini söylüyoruz" şeklinde konuştu.
 
Evviva Yaşam, İnci, Home ve Gümüş 2013'te teslim 
 
2013 yılı içinde teslim edilecek projelerin Evviva Yaşam Merkezi, Evviva İnci, Evviva Gümüş City, Evviva Home olduğunu belirten Bulut İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Temel Bulut, "Hayata geçireceğimiz projelerimiz 2013 yılı içerisinde olacak. Şu anda bu projelerimizin ön hazırlıklarım tamamlıyoruz. Zamanı geldiğinde duyurularını yapacağız. Bu projelerimiz aynı bölgede ve yeni belirlediğimiz başka bir bölgede gerçekleştirilecek" diye konuştu. 
 
2013 yılında en fazla değeri artacak lokasyonlar hakkında da bilgi veren Temel Bulut, "Tabi ki en çok değeri artan yerler, bizim proje yaptığımız yerlerdir. Ben 2013'te de bugünün değerli olan lokasyonlarının değişeceğini düşünmüyorum. Ama 2014 yılında yeni değerli lokasyonlar da olacak. Bunu da ancak 2013 yılı sonunda göreceğiz" ifadelerini kullandı. 
 
Firma olarak bu zamana kadar benimsedikleri ilkenin herkesi daire sahibi yapabilmek olduğuna vurgu yapan Temel Bulut, "Uygun fiyatlar ve kendi bünyemizde yaptığımız cazip ödeme koşullarıyla daire sahibi olmak isteyen halkımızı ev sahibi yaptık. Yine gelecek dönemlerde bu ilke doğrultusunda hareket edip daha fazla kişiyi ev sahibi yapmak öncelikli hedefimiz olacak. Firmamız geçen yıllarda birçok sosyal proje oluşturdu. Hatta bizim yüzde 50'ye yalan kadar indirimli satışlarımız dikkat çekmiştir" dedi. Enerji tasarrufu ile ilgili de konuşan Bulut, "Yeni projelerin ısı ve ses yalıtımlı olduğundan en az yüzde 50 enerji tasarrufu oluyor. Projelerde geniş yeşil alanların ayrılması da ağaçlandırmayı sağlıyor. İnşaatçılar iyi yolda" dedi. 
 
Sedat Yılmaz/Sözcü

Yorum Yaz

Benzer Haberler

‘Esenyurt’taki zarar 100 milyon TL’
  • 14.12.2015 14:10

‘Esenyurt’taki zarar 100 milyon TL’

İstanbul Esenyurt’taki imar krizinde mağdur olan onlarca vatandaşın avukatlığını ...

Bulut İnşaat'tan dev bir proje
  • 25.01.2012 14:12

Bulut İnşaat'tan dev bir proje

Bulut İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Temel Bulut, Bulut İnşaat’ın Kıbrıs’ta hayat ...

Esenyurt Evviva Yaşam Merkezi hava fotoğrafları
  • 21.12.2013 14:22

Esenyurt Evviva Yaşam Merkezi hava fotoğrafları

Bulut İnşaat tarafından Esenyurt'da inşa edilen Evviva Yaşam Merkezi'nden hava g ...

Bulut İnşaat'ın sahibi Temel Bulut yakalandı
  • 29.01.2018 14:53

Bulut İnşaat'ın sahibi Temel Bulut yakalandı

Dolandırıcılık suçundan 910 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Bulut İnşaat’ ...

Bulut İnşaat sahiplerine yakamala kararı!
  • 17.07.2016 09:59

Bulut İnşaat sahiplerine yakamala kararı!

910 yıl hapsi istenen şirket sahipleri için yakalama kararı çıktı. Bulut İnşaat' ...

Temel Bulut'a hapis ve para cezası!
  • 04.01.2016 09:17

Temel Bulut'a hapis ve para cezası!

Esenyurt'ta hayata geçirdiği proje ile yüzlerce kişiyi dolandıran Bulut İnşaat'ı ...