maritbet girişmaritbet
Temel Bulut: Esenyurt’u seçenler kazançlı çıkacak!

Temel Bulut: Esenyurt’u seçenler kazançlı çıkacak!

Esenyurt’ta 4075 konutluk üç yeni proje için düğmeye basan Bulut İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Temel Bulut ile yeni projeleri hakkında konuştuk

 

Bulut İnşaat'ın kentsel dönüşüm kapsamında başlattığı kampanya hakkında bilgi verir misiniz? Kaç başvuru aldınız ve özellikle hangi illerden talep geldi?
 
Bulut İnşaat olarak eski daireleri Türkiye'nin her neresinde olursa olsun alıp, yerine modern, sağlam, rezidans daireler verme amacıyla aylık 599 TL taksitli kampanyasında yüzde 70 oranında daire satışı gerçekleştirdik. Kentsel dönüşüm projesini destekleyerek, tanıtılmasına katkı sağlamayı amaçladık. Değişime yardımcı olmanın büyük bir sosyal sorumluluk olduğuna inanarak başlattığımız kampanyada yoğun talep ile karşılaştık. Kentsel dönüşüme katkı projesine 5000'den fazla talep geldi. En çok talep gelen iller İstanbul, Ankara, Adana, Antalya ve Kocaeli oldu.
 
Başvuru sonrası işleyiş hakkında bilgi verir misiniz?
 
Kentsel dönüşüme katkı projemizin işleyişi Türkiye'nin neresinde olursa olsun müşterilerimizin dairelerini değerlendirmeye almamızla başladı. 5000 adet yapılan başvurulardan kampanyamıza uygun olanları belirleyip eksper ekibimiz ile dairelerin bedellerini belirleyip anlaşmalarımızı sağladık. Müşterilerimiz dairelerine karşılık istedikleri projelerimizden residence daireleri seçtiler ve kalan ödemeyi kendi bünyemizde 60 aya böldük. Ayrıca biz evlerimizi teslim edene kadar da müşterilerimiz takas ettikleri dairelerinde oturmaya devam edecekler ya da kiracılarını çıkartmayacaklar.
 
Bu kampanya kapsamında başvuran kişiler hangi projenizden daire seçebilecek?
 
Kentsel dönüşüme katkı projemizde müşterilerimiz Evviva Gold ve Evviva Queen projelerimizden istedikleri daire tipini seçip, katını, cephesini kendileri belirleyebilecekler.
 
2013'te de kentsel dönüşüm kampanyaları düzenleyecek misiniz?
 
2013 yılında da projeler üretmeye ve etkili kampanyalarımıza devam edeceğiz. Kentsel dönüşüme katkı projemize gösterilen yoğun talepten dolayı 2013 yılının ortalarında da bu tarz destek kampanyalarımıza devam edebiliriz.
 
Evviva markalı projeleriniz hakkında bilgi alabilir miyiz?
 
Her biri farklı şekilde dizayn edilen Evviva'ların sahiplerine teslimlerine başladık. Esenyurt'taki Evviva projelerimizden Evviva Residence projesini tamamladık ve 2011 yılının sonunda anahtar teslimini yaptık. Bu yılın nisan ayında Evviva Yaşam Merkezi ve Evviva İnci, 2013 Eylül ayında Evviva Gümüş City ve Evviva Home, 2014 yılında da Evviva Tower ve Evviva Queen'i ve Evviva Gold projelerimizde ev sahiplerine teslim ediyor olacağız. Şuan devam eden projelerimizin kaba inşaatları bitmek üzere. Esenyurt'ta 4700 metrekare alan üzerinde bulunan Evviva Residence, 31 Aralık 2011 tarihinde sahiplerine teslim edildi.
 
Evviva Gümüş City ise 28 bin metrekare alan üzerine kurulu, yüzde 75 yeşil alana sahip, 2600 konutluk projenin satışları tamamlandı ve 30 Eylül 2013 tarihinde teslimlerine başlanacak. Evviva Home projesi ise 2200 metrekarealan üzerine kuruldu. Konseptinde tüm farklılıkları bir arada sunan Evviva Home, ortak alanları engellilere özel tasarlayarak konut sektörüne yeni bir bakış açısı kazandırdı.
 
Bulut İnşaat'ın yeni yatırımları hakkında bilgi alabilir miyiz?
 
Toplam 4075 konuttan oluşacak üç yeni Evviva projesi için çalışmalara başladık. Projelerden 952 daireli Evviva Queen ve 875 daireli Evviva Gold‘un inşaatına bu ay, henüz adını koymadığımız 2000 dairelik üçüncü projemize ise gelecek yılın ilk çeyreğinde başlayacağız. Bu projelerin toplam yatırım bedeli 600 milyon lira olacak, arsa değeri olan 100 milyon lirayı koyduğumuzda ise yatırım miktarı 700 milyon liraya çıkacak. Lansmanını yapmaya hazırlandıkları projelerden Evviva Queen ise 952 daire ve dört katlı bir AVM'den oluşacak. Evviva Lavinium ve Evviva Greencity projelerimiz ile Kıbrıs'a 500 milyon dolarlık yatırım yaptık. Genel olarak Kıbrıs yatırımlarına baktığımız zaman bölgede iki otel, iki konut projesi olmak üzere dört projemiz olacak. Arazilerimizden birini de Girne'de aldık. 280 villa ve 120 konutun olduğu bir proje yapacağız. Projenin yarısını Türkiye, kalanını da Kıbrıs'ta satmayı hedefliyoruz. Özellikle yabancılara satma hedefimiz de yüksek. Bunların yanı sıra huzur evi, düğün salonu, cami gibi halkın kullanımına yönelik projeler de geliştireceğiz.
 
“Esenyurt'u seçenler kazançlı çıkacak”
 
Esenyurt bölgesine odaklanma nedeniniz nedir?
 
Esenyurt'un planları dünya merkezi olması için yapılmıştır. Dünya'nın her yerine ulaşımı kolaydır. İki yanında havaalanı, metrobüsü, metrosuyla, geniş karayollarıyla önümüzdeki yıllarda dünyanın her yerinden kendisini tercih ettirecek lokasyona sahiptir. Boğazdan geçen üç köprünün bağlantı yolu, Esenyurt'un üç tarafından geçiyor. Esenyurt'un havası bir ada havasıdır. İki yanı göl, bir yanı Marmara Denizi, arkası Istıranca Ormanı ve Karadeniz. Müşterilerimiz ve yatırımcılar İstanbul'un merkezi Esenyurt'ta konut sahibi olarak kazançlı çıkacaklardır.
 
Esenyurt'ta yaşanan problemler nedeni ile konut alıcılarının bölgeye karşı bir ön yargısı oldu. Elbette bölgede güvenilir şirket ve projeler var. Siz bu önyargı nedeni ile satış sıkıntısı yaşadınız mı? Bu önyargının nasıl yıkılacağını düşünüyorsunuz?
 
Önümüzdeki aylarda Esenyurt'ta satışlar tekrar yoğunlaşacak, beklenen alımlar aktif hale gelecektir. Müşteri talepleri var olduğundan, bu talep doğrultusunda bankalar Esenyurt'ta kredi vermeye başlayacaktır.
 
Taraf

Yorum Yaz

Benzer Haberler

‘Esenyurt’taki zarar 100 milyon TL’
  • 14.12.2015 14:10

‘Esenyurt’taki zarar 100 milyon TL’

İstanbul Esenyurt’taki imar krizinde mağdur olan onlarca vatandaşın avukatlığını ...

Bulut İnşaat'tan dev bir proje
  • 25.01.2012 14:12

Bulut İnşaat'tan dev bir proje

Bulut İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Temel Bulut, Bulut İnşaat’ın Kıbrıs’ta hayat ...

Esenyurt Evviva Yaşam Merkezi hava fotoğrafları
  • 21.12.2013 14:22

Esenyurt Evviva Yaşam Merkezi hava fotoğrafları

Bulut İnşaat tarafından Esenyurt'da inşa edilen Evviva Yaşam Merkezi'nden hava g ...

Bulut İnşaat'ın sahibi Temel Bulut yakalandı
  • 29.01.2018 14:53

Bulut İnşaat'ın sahibi Temel Bulut yakalandı

Dolandırıcılık suçundan 910 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Bulut İnşaat’ ...

Bulut İnşaat sahiplerine yakamala kararı!
  • 17.07.2016 09:59

Bulut İnşaat sahiplerine yakamala kararı!

910 yıl hapsi istenen şirket sahipleri için yakalama kararı çıktı. Bulut İnşaat' ...

Temel Bulut'a hapis ve para cezası!
  • 04.01.2016 09:17

Temel Bulut'a hapis ve para cezası!

Esenyurt'ta hayata geçirdiği proje ile yüzlerce kişiyi dolandıran Bulut İnşaat'ı ...