maritbet girişmaritbet
Teknik Yapı, Halkalı'da iki konut projesine start verecek!

Teknik Yapı, Halkalı'da iki konut projesine start verecek!

Geliştirdiği konut projeleriyle inşaat sektörünün önemli firmaları arasında yerini alan Teknik Yapı, İstanbul’un birçok semtinde hayata geçirdiği projelerle adından söz ettiriyor

 

Sektördeki hareketliliği yakından takip eden firma, kentsel dönüşümle birlikte projelerine hız kazandırıyor.
 
Kentsel dönüşüm kapsamında şehir merkezindeki fabrikaların modern yaşam alanlarına dönüştürüldüğünü ifade eden Teknik Yapı Holding Başkanı Nazmi Durbakayım, dönüşümün konuşulmaya başladığı 2000'li yıllardan bu yana Kartal ve çevresinin pilot bölge seçildiğine dikkati çekerek, dünyaca ünlü mimar Zaha Hadid'in Kartal için hazırladığı projenin, şehir merkezlerinde kalan sanayi bölgelerinin ve çarpık yapılaşmanın dönüşümünde ilk adım olduğunu vurguladı.
 
Sanayi alanlarını dönüştürdü
 
Teknik Yapı olarak girişimlere başladıklarını ifade eden Durbakayım, “Bu kapsamda Teknik Yapı olarak son 8 yıl içinde Kartal'da yer alan bir maden ocağı, bir boya fabrikası, bir demir döküm fabrikası, bir antrepo olmak üzere dört eski sanayi tesisinin dönüşümünü gerçekleştirerek modern konutlar inşa ettik” dedi. Eski bir maden ocağı olan bölgeyi 567 konuttan oluşan Uplife Park projesine dönüştürdüklerini anlatan Durbakayım, diğer projelerine değinerek, şunları söyledi: “Hemen ardından İshakhol Boya fabrikasının yerine 704 daireden oluşan Uprise Elite yükseldi. Üç yıl önce Baymak'ın eski arazisi üzerine 312 daireden oluşan Uptwins projesini yaptık. Son olarak da Maltepe'de eski sanayi tesislerinin yer aldığı bölgedeki antreponun yerine 500 daireden oluşan Deluxia Dragos hayata geçiriliyor.”
 
Halkalı'da iki yeni proje
 
Kentsel dönüşüm yasasının kabul edilmesiyle birlikte hem eski fabrikaların hem de çarpık yapılaşmanın yoğun olduğu bölgelerdeki proje çalışmalarına devam ettiklerini anlatan Durbakayım, “Mesela bu yılın sonunda Halkalı bölgesinde yer alan iki fabrikanın dönüşümü için start vermeyi planlıyoruz. Yaklaşık 20 yıl önce yaptığımız Bahariye Halı ve Bahariye Mensucat fabrikalarının şehir dışına taşınmasıyla birlikte iki konut projesinin inşaatına başlamayı planlıyoruz” diye konuştu.
 
Sivil dönüşüme devam
 
Çalışmalarının sadece eski fabrikaların dönüşümü ile sınırlı kalmayacağını söyleyen Durbakayım, “Teknik Yapı ‘nın oluşmasına vesile olan eski ve riskli binaların yenilenmesi şeklindeki çalışmalarımız Fikirtepe'de, Etiler Uçaksavar'da ve Bağdat Caddesi'nin muhtelif yerlerinde devam ediyor” dedi.
 
Durbakayım, sözlerine şöyle devam etti: “Teknik Yapı olarak Kartal'da gerçekleştirdiğimiz projelerde olduğu gibi önceden fabrika olan ve yerleşime açılan arazileri de sivil kentsel dönüşüm içinde değerlendirmemiz gerekiyor. Bu kapsamda Kartal, Maltepe ve Tuzla gibi bölgelerde sivil kentsel dönüşüme tanık olacak yüzlerce arazi bulunuyor.”
 
‘Gelecekteki evler insanların yaşamını kolaylaştıracak'
 
Yapı-Endüstri Merkezi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen İnovasyon Konferansı 27 Kasım 2012'de YEM Etkinlik Salonu'nda Saint-Gobain Weber ana sponsorluğu ve Akşan Yapı sponsorluğunda, Material ConneXion İstanbul'un ortaklığıyla gerçekleştirilecek.
 
Bu kapsamda Türkiye'de bulunan mimar Mario Cucinella, gelecekteki binaların çevreye sıfır zarar vereceğini ve enerji tüketiminin en aza indirgeneceğini belirtti. Gelecekteki evlerin insanların yaşamını kolaylaştıracağını vurgulayan Cucinella, “Geçen on yıl içinde, Akdeniz çevresindeki birçok ülke gibi Türkiye, şehirlerin genişlemesi sonucu, ekonomik büyüme oranlarını yaşadı. Türkiye kentlerinin kimliğinin yerel çevre, toplum ve kültür ile empati kuran tasarım ve inşaat uygulamaları yoluyla korunması önemlidir” dedi.
 
Çevreye hiçbir zararı olmadan maksimum konfor sağlayan sıfır karbon binaların 21. yüzyıl mimarlığının tek geçerli yolu olduğuna dikkati çeken Cucinella, “Bu ahlaki bir görev, bir sosyal sorumluluğu temsil ettiği gibi aynı zamanda sosyal ve çevresel sürdürülebilirliğin devamı için bir fırsat da sunar” diye konuştu.
 
Öğretmenlere özel 10 bin lira indirim
 
İnşaat sektörünün markalaşmış isimlerinden Sinpaş GYO, Öğretmenler Günü'ne özel kampanya düzenledi. Buna göre, firmanın tüm projelerinde öğretmenlere özel 10 bin lira indirim fırsatı sunuluyor. İstanbul'da, Bosphorus City, İstanbul Sarayları ve Aqua City 2010, Bursa'da, Bursa Modern ve Ankara'da İncek Life gibi temalı konut projeleriyle dikkat çeken Sinpaş GYO'nun sadece 24-25 Kasım'da geçerli olacak kampanyasından aktif görev yapan, emekli öğretmenler ve akademisyenler indirim fırsatından yararlanabilecek. Açıklamada, Sinpaş GYO projelerinde yaklaşık 15 bin kişi yaşadığı belirtildi.
 
Villa fiyatları 5 milyon 300 bin doları gördü
 
150 milyon dolar yatırım değerine sahip olan Sultan Makamı'nda konut fiyatları milyon 660 bin dolardan, villaların fiyatları ise 5 milyon 300 bin dolardan başlıyor. Ar Şirketler Grubu iştiraki olan Arista tarafından Çengelköy'de hayata geçirilen Sultan Makamı, 35 blokta 79 konuttan meydana geliyor. Projede 9 adet müstakil villa, 18 adet normal daire, 26 adet çatı dubleksi ve 26 adet bahçe dubleksi konuta yer veriliyor. Boğaz manzaralı konutların bulunduğu projede, spa, yüzme havuzu, fitness center ve Türk hamamı bulunuyor.
 
Yüzde 5 peşinatla 120 ay vade yapıyor
 
İhlas Holding imzasıyla Beylikdüzü'nde yükselen Marmara Evleri 3'te farklı ödeme seçenekleri sunuluyor. Yüzde 5 peşinat ödendikten sonra kalan miktar 120 aya kadar vadelendiriyor. 2. seçenekte yüzde 25 peşinata 12 ay sıfır faiz seçeneği veriliyor. 7 bloklu bir proje olan Marmara Evleri 3'te teslimler 1 yıl sonra başlayacak. 13 katlı bloklardan meydana gelen projede 147 ile 193 metrekare arasında değişen 2+1'den 3+1'e farklı konut tipleri yer alıyor.
 
Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Nazmi Durbakayım 'Yatırımcı yine gayrimenkul dedi'
  • 15.04.2022 11:47

Nazmi Durbakayım 'Yatırımcı yine gayrimenkul dedi'

İNDER ve Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, TÜİK'in mart ayı k ...

Evora İzmir tanıtım filmi yayında!
  • 26.09.2018 12:54

Evora İzmir tanıtım filmi yayında!

Emlak Konut GYO bünyesinde Teknik Yapı ve Halk GYO tarafından hayata geçirilen E ...

Evora İzmir basına tanıtıldı
  • 25.09.2018 15:38

Evora İzmir basına tanıtıldı

Emlak Konut GYO bünyesinde Teknik Yapı ve Halk GYO tarafından hayata geçirilen E ...

Umut Durbakayım ve Feyzullah Yetkin Evora İzmir'i anlatıyor
  • 25.09.2018 13:32

Umut Durbakayım ve Feyzullah Yetkin Evora İzmir'i anlatıyor

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım ve Halk GYO Genel M ...

"Tüm projelerimizle kampanyaya katılıyoruz"
  • 28.08.2018 15:32

"Tüm projelerimizle kampanyaya katılıyoruz"

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, tüm projelerinde T ...