maritbet girişmaritbet
Teknik Yapı Dragos’ta 500 konut yapacak, ağırlık 1+1 olacak

Teknik Yapı Dragos’ta 500 konut yapacak, ağırlık 1+1 olacak

Teknik Yapı, bu yıl sonunda Tuzla'da başlayacağı 5.500 konutluk dev proje öncesinde Dragos'ta 500 konutluk başka bir yeni projenin lansmanını yapmaya hazırlanıyor.

Kaynak: Akşam Emlak

Teknik Yapı, bu yıl sonunda Tuzla'da başlayacağı 5.500 konutluk dev proje öncesinde Dragos'ta 500 konutluk başka bir yeni projenin lansmanını yapmaya hazırlanıyor.

Teknik YapıBaşkan Yardımcısı Umut Durbakayım, inşaat sektörünün yeni yatırımlara başlamak için seçim sonrasını beklediğini, ancak Teknik Yapı'nın sektördeki diğer firmaların tersine, tam seçim öncesinde yeni bir projenin lansmanını yapacağını söyledi. Durbakayım, "Biz bunun bir risk oduğunu düşünmüyoruz. Çünkü çok farklı konsept bir projenin hazırlığı içindeyiz. Ataşehir Deluxia projemizin bir benzerini Dragos'ta gerçekleştireceğiz" dedi. Hayata geçirdikleri diğer projelerde 1 + 1 ve stüdyo dairelerde sıra olduğunu, bu tip dairelere yoğun talep olduğunu gözlemlediklerini anlatan Durbakayım, "Buradan yola çıkarak Dragos'taki projemizi ağırlıklı olarak 1 + 1 dairelerden oluşan bir proje olarak tasarladık" diye konuştu. Durbakayım, lüksü uygun fiyata satacakları bu proje için, henüz satışa çıkmadan yoğun talep almaya başladıklarını ifade etti.
 

ALT GELİR GRUBUNA YÖNELMELİ
Gayrimenkul sektöründe her yıl en az 500 bin konut ihtiyacı bulunduğunu ve bu ihtiyacın ancak yüzde 20'sinin karşılandığını ifade eden Umut Durbakayım, "Gerçekleştirilen projelerin büyük bir kısmı orta ve üst gelir seviyesine hitap ediyor, önümüzde ise alt gelir seviyesine sahip büyük bir kitle var. Bu kitleye hitap etmek için sektörün önü daha da açılmalı ve devlet yol gösterici olmalıdır" diye konuştu.
Durbakayım sözlerini şöyle sürdürdü:

"Geçtiğimiz günlerde istihdam rakamları açıklandı. İşsizlik oranı yüzde 11'e gerilediği için seviniyoruz. Bu gerilemede inşaat sektörünün önemli bir rolü var.
Çünkü son üç ayda inşaat sektöründeki yatırımlar nedeniyle önemli ölçüde personel alımı var. Eğer alt gelir grubuna da hitap eden projeleri gerçekleştirmeye yönelik adımlar atılırsa ve buna bağlı olarak sektör büyürse, istihdam tek haneli rakamlara çok rahat iner. Ayrıca bu kapsamda kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verilmesinin de ekonomik kalkınmada ve deprem risklerinin minimize edilmesinde önemli bir rol oynayacağını düşünüyorum. İstanbul gibi konut yapımında hammadde sağlayacak arsa sıkıntısının olduğu yerlerde kentsel dönüşüme hız verilmelidir. Bu kapsamda kat mülkiyeti gözden geçirilmeli ve kentsel dönüşüm ili harmonize edilmelidir. Böylece hem deprem riski yaratan binalar yenilenir, hem de alt gelir seviyesine uygun konutlar inşa edilmesinin yolu açılır."

Tuzla'da bir kasaba yaratacağız

Bu yılın sonunda başlayacakları Tuzla projesinden de bahseden Durbakayım, şunları söyledi: Tuzla'da yer alan toplam 300.566 metrekarelik arsa üzerinde Emlak GYO ile hasılat paylaşım modeline bağlı kalarak büyük bir proje gerçekleştireceğiz.
Kazandığımız bu ihale, Tuzla'yı Ataşehir ve Kartal'da olduğu gibi markalı projelerin çekim merkezi yapmak için önemli bir fırsat yarattı.
Kara, hava ve deniz ulaşımının tam merkezi olan Tuzla'da, Kartal ve Ataşehir'de olduğu gibi, lükse kaçmadan Bağdat Caddesi'ndeki yüksek kaliteyi, ekonomik rakamlarla sunmayı hedefliyoruz.
Bizim için oldukça önemli bir konumda bulunan Tuzla, markalı konutların Kartal'dan sonraki ilk durağı olacak bir potansiyele sahip. Ataşehir ve Kartal'da olduğu gibi Tuzla'da da değer yaratan projeler gerçekleştirmek için ilk adımı en kısa zamanda atacağız.
Bu kapsamda Tuzla'nın konumuna uygun, ekonomik değerleri ön planda tutan yaklaşık 5.500 konuttan oluşan mini bir şehir yapacağız. Projemizde kreşinden parkına, ticaret merkezinden okuluna kadar geniş bir sosyal alanlar yer alacak. Burada gerçekleştireceğimiz proje büyüklüğünün yaklaşık bir milyar lira büyüklüğünde olacağını öngörüyoruz.

  • Etiketler:

Yorum Yaz