maritbet girişmaritbet
Teknik Yapı, Araplara özel 1 milyar dolarlık ev yapacak

Teknik Yapı, Araplara özel 1 milyar dolarlık ev yapacak

Teknik Yapı, Kuveytli yatırım fonuyla Araplar için İstanbul’da doğu-batı sentezli 1 milyar dolarlık proje geliştirecek

Körfez ilgisi Türkiye'de Araplar'a özel konut projelerinin hayata geçirilmesine neden oldu. Teknik Yapı, Kuveytli bir yatırım fonuyla Araplar için İstanbul'da 1 milyar dolarlık proje geliştirecek. Kuveyt'teki Emlak Fuarı'ndan eli boş dönmeyen firmalardan biri de Teknik Yapı oldu. Kuveytli bir yatırım fonuyla el sıkışan Teknik Yapı, bu ortaklıkla Araplar için İstanbul'da doğu-batı sentezli 1 milyar dolarlık projeye imza atacak. Teknik Yapı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, “Tuzla'daki Evora İstanbul gibi her çözümü kendi içinde sunan bir proje için görüşme yapıyoruz. Proje için ulaşımı kolay ve denize yakın bir bölgeyi tercih ettik. Fon yetkilileri yaklaşık 5 bin konutluk Evora İstanbul gibi çok büyük bir projenin 30 ayda tamamlanması ve yaşama hazır hale gelmesinden etkilendi. Görüşmemizde ‘bu projenin aynısını bizimle birlikte yapabilir misiniz?' dediler” diye konuştu. Kuveytliler'in projenin hem batılı yaşam tarzına hem de Doğu kültürüne hitap edecek özelliklere sahip olmasından etkilendiğini vurgulayan Durbakayım şunları söyledi: “Projeyi biz hazırlayacağız. Başta Körfez ülkeleri olmak üzere Doğu kültürüne uygun daire tipleri ve sosyal donatıları kendileri belirtecekler. Projenin körfez ülkelerine tanıtımını ve pazarlamasını da yapacaklar. 2014'ün ortalarına kadar projenin ana hatlarının belirlenmesi için çalışmalar başlayacak. Mütekabiliyet yasasının tam işlerlik kazanmasına bağlı olarak sözleşmenin imzalanması için çaba harcıyoruz.”
Kuveytli yatırım fonunun temsilcileri ise uluslararası piyasalarda sıcak paranın giderek büyük risk taşımasını gerekçe göstererek yatırım için cazip olmaya başlayan Türkiye'yi tercih ettiklerini vurguladı. Türkiye'deki mütekabiliyet yasasına bağlı olarak gayrimenkul edinmenin kolaylığının da kararlarında etkili olduğunu belirten fon yöneticileri, İstanbul'da büyük bir projeyi Teknik Yapı ile hayata geçirme isteklerini açıkladı.

Araplara geniş konut tasarladı
Demir İnşaat da Büyükçekmece'de yer alan Demir Pukka Projesi'ni ilk kez 13'üncü Kuveyt Gayrimenkul Fuarı'nda tanıttı. Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, fuara özel Beylikdüzü'ndeki Ayışığı Vadi Evleri ve Demir Romance projelerinde yüzde 10 indirim yaptıklarını söyledi. Demir, yeni projelerinde Arap yatırımcılara özel geniş metrekareli konutlar tasarladıklarını ifade etti. 2 ay önce de Kuveyt'teki başka bir fuara katılan şirket, 10 milyon liralık satış yapmıştı.
Leyla İlhan/Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Nazmi Durbakayım 'Yatırımcı yine gayrimenkul dedi'
  • 15.04.2022 11:47

Nazmi Durbakayım 'Yatırımcı yine gayrimenkul dedi'

İNDER ve Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, TÜİK'in mart ayı k ...

Evora İzmir tanıtım filmi yayında!
  • 26.09.2018 12:54

Evora İzmir tanıtım filmi yayında!

Emlak Konut GYO bünyesinde Teknik Yapı ve Halk GYO tarafından hayata geçirilen E ...

Evora İzmir basına tanıtıldı
  • 25.09.2018 15:38

Evora İzmir basına tanıtıldı

Emlak Konut GYO bünyesinde Teknik Yapı ve Halk GYO tarafından hayata geçirilen E ...

Umut Durbakayım ve Feyzullah Yetkin Evora İzmir'i anlatıyor
  • 25.09.2018 13:32

Umut Durbakayım ve Feyzullah Yetkin Evora İzmir'i anlatıyor

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım ve Halk GYO Genel M ...

"Tüm projelerimizle kampanyaya katılıyoruz"
  • 28.08.2018 15:32

"Tüm projelerimizle kampanyaya katılıyoruz"

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, tüm projelerinde T ...