maritbet girişmaritbet
Tayyip Erdoğan'dan Arap turistlere çağrı!

Tayyip Erdoğan'dan Arap turistlere çağrı!

Başbakan Tayyip Erdoğan, Türk-Arap Turizm Zirvesi’nde Arap turistlere çağrıda bulunarak, “Biz turizmi sadece bir ekonomik faaliyet olarak görmüyoruz

Başbakan Tayyip Erdoğan, Türk-Arap Turizm Zirvesi'nde Arap turistlere çağrıda bulunarak, “Biz turizmi sadece bir ekonomik faaliyet olarak görmüyoruz. Özellikle Arap ülkelerinden gelen turistleri kaynaşmamızın, kucaklaşmamızın, hasbıhal etmenin ve dertleşmenin bir aracı, bir vesilesi olarak görüyoruz” dedi.

Başbakan Erdoğan, Bursa'daki Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde

Başbakan Erodğan, Bursa'daki Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Türk-Arap Turizm Zirvesi'ndeki konuşmasına “Osmanlı'nın ilk başkenti Bursa'ya hoş geldiniz” diye başladı. Ahmet Hamdi Tanpınar'ın ifadesiyle Bursa'da zamanın billur bir avizeye dönüştüğünü belirten Erdoğan, Osmanlı'nın kurucusu Osman Gazi'nin oğlu Orhan Gazi'ye ‘Ey oğul! Yaradandan korkmayan, yaradılandan hiç korkmaz” öğüdünü anımsattı. “İşte bu nasihat 600 yıl boyunca bu topraklarda yankılandı” diyen Erdoğan şunları söyledi:

“600 yıl boyunca kulaktan kulağa ulaştı, gönülden gönüle ulaştı ve bugün de bizim ufkumuzu aydınlatıyor. Tıpkı 600 yıl boyunca olduğu gibi bugün de biz, Arap halklarını kardeşimiz, yol arkadaşımız, iyi ve kötü günde dostumuz, komşumuz olarak görüyoruz. Türkiye, her ne kadar yönünü Batı'ya çevirmiş olsa da, veya böyle tanıtılıyor olsa da sırtını asla ve asla Doğu'ya, Güney'e dönmeyecektir. Son yüzyıl içinde, aramıza konulmuş olan mesafelerin, sınırların, engel ve bariyerlerin tamamının sanal olduğuna inanıyoruz.

Türkler sizin kardeşiniz

Bölgemizdeki meselelerin tamamına sadece ve sadece insan gözlüğüyle bakıyor, barış, refah ve kardeşlikten başka hiçbir gaye gütmüyoruz. Filistin meselesine, Irak'taki istikrarsızlığa, son dönemde Suriye'nin yaşadığı acılara biz sadece kalp gözüyle bakıyoruz. Bütün kalbimle ve bütün samimiyetimle ifade etmek istiyorum: Türkler sizin kardeşinizdir. Türkiye sizin evinizdir.”

Kendi geçmişinizi göreceksiniz

Türkiye'de tarihin sadece Roma, Bizans ve diğer medeniyetlerin tarihi olarak görülemeyeceğini belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kendi tarihinizi de görecek, kendi geçmişinizin de izini sürebileceksiniz. Bu topraklarda, ortak medeniyetimizin eşsiz eserleriyle, muhteşem bir ortak tarihe ve medeniyete sahip olduğumuzu daha iyi anlayacaksınız. Yayla görmek istiyorsanız bizde; kış, kar, kayak bizde; deniz bizde; orman bizde; kayak yapmak istiyorsanız bizde; güneş bizde. Allah her şeyi vermiş; 4 mevsim bizde.”

61 tesisi aynı anda açtı

BAŞBAKAN  Tayyip Erdoğan, “İktidara geldiğimizden bu yana Bursa'ya 5 milyar TL'lik yatırım yaptık. Bugün toplam 61 tesisin açılışını yapıyoruz. Bu yatırımların miktarı 1 milyar 350 milyon TL. Bu yatırımlar ertelenmiş. Biz yapıyoruz” dedi. Gebze Orhangazi İzmir otoyolunu tamamladıklarını da belirten Erdoğan, “Bursa Bilecik arasına hızlı tren yapıyoruz. Hızlı trenler Bursa İstanbul ve Bursa Ankara'ya yaklaşık 2 saat 15 dakikada gidecek. Uludağ'ı dünyanın cazibe merkezi yapmak istiyoruz” diye konuştu.

Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ankara Çukurambar'ın siluetine ince ayar geliyor
  • 10.11.2013 12:09

Ankara Çukurambar'ın siluetine ince ayar geliyor

Bakanlar Kurulu toplantısında bazı bakanlar 'Parsel parsel izin çıkınca, sahiple ...

Başbakan Tayyip Erdoğan Efes Kongre Merkezi’nin açılışını yaptı
  • 31.10.2013 13:27

Başbakan Tayyip Erdoğan Efes Kongre Merkezi’nin açılışını yaptı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kuşadası’nda Efes Kongre Merkezi’nin açılışını ya ...

Körfez ülkelerinde Türkler'i 3 trilyon dolarlık proje bekliyor
  • 18.10.2013 15:05

Körfez ülkelerinde Türkler'i 3 trilyon dolarlık proje bekliyor

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, iktidarı döneminde sık sık gittiği Birleşik Arap Emi ...

Ahmet Vefik Alp Taksim cami projesindeki değişiklikleri açıkladı!
  • 25.09.2013 09:18

Ahmet Vefik Alp Taksim cami projesindeki değişiklikleri açıkladı!

Yüksek Mimar Ahmet Vefik Alp, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın geçen yıl fazla modern ...

Kentsel dönüşümün üçüncü büyük hamlesine Bursa'dan start verilecek!
  • 16.08.2013 17:18

Kentsel dönüşümün üçüncü büyük hamlesine Bursa'dan start verilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Başbakan Erdoğan'ın katılımıyla Marmara Depremi'n ...

Erdoğan Bayraktar kentsel dönüşümde uzay mimarisi dönemini başlattı!
  • 15.08.2013 13:43

Erdoğan Bayraktar kentsel dönüşümde uzay mimarisi dönemini başlattı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen kentsel dönüşüm projelerinin ...