maritbet girişmaritbet
Taş Yapı Kadıköy’deki 4 kuleli Fourwinds’i rüzgarlara adadı!

Taş Yapı Kadıköy’deki 4 kuleli Fourwinds’i rüzgarlara adadı!

Yaklaşık 30 yıldır lüks konut projeleri ile sektörün lider gayrimenkul markaları arasında yer alan Taşyapı, enerji ve turizm sektörlerinde de önemli yatırımlar yaparak daha fazla kişiye istihdam sağlamayı hedefliyor. Şirket, 13 bini aşkın çalışanı ve 15 iştiraki ile dünyanın dört bir yanında projeler hayata geçiriyor.

Farklı bölgelerde farklı yaşam alanlarına 1985 yılından buyana imza atan Taş Yapı, sektörde isminden sıkça söz ettiriyor. Anadolu Yakası'nın yaşam merkezi Bağdat Caddesi'nde, panoramik İstanbul, Adalar ve Çamlıca tepesine dokunan manzarasıyla: Kalamış ile Fenerbahçe marinalarına yakın, İstanbul'un her iki yakasına da hakim dört rüzgara adanmış Taşyapı'nın 400 milyon dolar değerindeki yeni projesi Fourwinds 49 kat ve 4 kulesi ile yükseldi. Projenin % 80'i tamamlandı. Haziran 2013'te teslimler başlıyor. 

BAĞDAT CADDESİ'NE DÖRDÜZ KULE 
 
Anadolu Yakası Selamiçeşme'de inşaatı devam eden Fourwinds 49 katlı 4 kule ve 420 konuttan oluşuyor. İstanbul'un kalbinde A ve A plus yaşam standartlarında böyle bir projeyi inşa ettikleri için heyecanlı olduklarını belirten Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı; "Yıllardır benimsediğimiz bir ilkemiz var. Kaliteli proje üretmenin püf noktası kaliteli kumaşı iyi seçmektir. Fourwinds'in en önemli özelliği lokasyonu. Bir tarafta Adalar ve tarihi İstanbul manzarası, diğer tarafta Anadolu yakasının en güzel caddesi... Fourwinds 'de ister evinizde oturup şehri yüksekten izlersiniz, isterseniz İstanbul'un en keyifli yaşam bölgesinde hayata karışırsınız' dedi. 
 
400 MİLYON DOLARLIK YATIRIM 
 
Yatırım tutarı 400 milyon dolar olan Fourwinds'te talep toplama aşaması sürdürülüyor. 2013 yılının ikinci yarısında yaşam başlayacak. Lüks konut segmentine farklı bir bakış açısı kazandıran, üst düzeyde residence hizmetleri sağlayan Fourwinds 40 dönüm yeşil alan ve sosyal aktivite alanlarına sahip. Basketbol, voleybol, futbol, tenis kortları, açık - kapalı yüzme havuzu, 4 katlı otopark, spor kompleksi ve çocuk oyun parklarının da yer aldığı proje, 87 m2 ile 655 m2 arasında farklılık gösteren 1 + 1, 2+1, 3+1 ve 4+1, 420 lüks daireden oluşuyor. 
 
ATIK YAĞDAN ENERJİYE 
 
Hayata geçirdikleri tüm projelerde yeşil alan kullanıma da önem verdiklerine değinen Turanlı, "45 dönüm arazi üzerine 45 blok yapıp arazinin tamamına yayılmak yerine yeşile verdiğimiz önemden dolayı dört yüksek blok yapıp arazinin yüzde 93'ünü yeşil alana ayırdık" diyor. Arazinin sadece 3 dönümünde blokların yer aldığına, 42 dönümün ise yeşil ve sosyal alanlara ayrıldığına da vurgu yapıyor. 
 
PROJEDEN ATIK ÇIKMAYACAK 
 
Projede yeşil teknolojiler de kullanacaklarını anlatan Turanlı, "Atık sularla 44 dönüm Fourwinds arazisinin sulanmasını sağlayacağız. Kalan suyu ise komşularımızla paylaşacağız. Ayrıca bir enerji santrali kurarak evsel yağ ve çöp atıklarından enerji üreteceğiz. Atık yağlar lavabolara dökülüp doğayı kirletmek yerine enerjiye dönüşecek. Apartmandan hiç atık çıkmayacak. Böylece geri dönüşümle hem çevreye hem de ekonomiye bir katkımız olacak" diyor. Turanlı, projenin bu özellikleriyle örnek oluşturacağını da sözlerine ekliyor. 
 
ACIBADEM'DEKİ SON TEPEYE TAŞYAPI İMZASI 
 
Acıbadem'in en güzel tepesinde yer alan Almondhill, Acıbadem'de konut yapımı için ayrılan en yüksek tepesinde toplam 105 dönüm arazide tertemiz çevreyle örülü sağlıklı bir yaşam sunuyor. Taşyapı'nın hayata geçirdiği projeler arasında; Mashattan, Taşyapı Residence, DoubleTree by Hilton İstanbul - Moda, Yeşilvadi Konakları, Reşadiye Villaları, Altunizade Konakları, Trump Towers, Çintemani Business Center, Suadiye Kumru Yuvası, Günbatımı Konakları, Novus Residence, Medical Park Göztepe, Haydarpaşa Hotel, Sevenhill Business Center ve Kaptanpaşa Residence bulunuyor. Almondhill, çevre yollarına 5 dakika, Boğaziçi ve FSM köprülerine 10 dk ve İstanbul en nezih merkezlerine yakın konumu ile dikkat çekiyor. Her biri 7 katlı toplam 22 bloktan oluşan 82 ile 237 metrekare arasında değişen dairelerden oluşuyor. 
 
AYRICALIKLI SOSYAL TESİS İMKANI 
 
Projede toplam 50 bin metrekare sosyal alan içinde yer alan Almondhill Essporto Health & Fitness Club'da bir yarı olimpik kapalı ve yüzme havuzu, buhar odası, sauna, masaj odaları,3 adet squash kortu. 1 kapalı basketbol sahası, kafeterya ve restoran, çok ayrıcalıklı fıüıess center bulunuyor. Açık alanlarda ise 2 açık tenis kortu ve 1 basketbol sahası, 3 açık yüzme havuzu, 1 futbol sahası, yürüyüş yollan, çocuk parkları, çeşitli butik mağazalar bulunuyor. Ayrıca, 1.500 araçlık tamamı kapalı otoparkın yanı sıra kapalı alanlarda süpermarket, lostra, bay & bayan kuaför, kuru temizleme buhar odası, masaj odaları, bay-bayan kuaför, güzellik merkezi yer alıyor. 
 
ŞEHRİN KALBİNDE ŞEHİRDEN UZAKTA: DALYAN KONAKLAR
 
İstanbul Fenerbahçe'de Taşyapı lnşaat'ın en prestijli butik projelerinden biri olarak hayata geçirdiği "Fenerbahçe Dalyan Konakları" hem şehrin kalbinde hem de şehirden uzakta lüks ve konforu bir arada sunuyor. Dalyan Konakları Fenerbahçe'de denize sıfır 18 şık ve konforlu dairelerden oluşuyor. Bahçe dublex, çatı dublex ve normal olmak üzere 205-445 metrekare arasında değişen tüm dairelerden Prens Adaları'ııı seyretmek mümkün. 
 
DENİZ KOKUSU VE DÖRT MEVSİM HAVUZ KEYFİ 
 
Fenerbahçe sahilde yürüyüş yaparak, denizin kokusunu içinize çekerken, yazlık ve kışlık iki havuz ile dört mevsim havuz keyfi yaşanıyor. İçinde yer alan fitness center ve sauna ise gündelik yorgunlukları spora, rahatlığa dönüştürüyor. Dalyan Konakları'nda park sorunu yaşanmıyor. Her daire için üç araçlık kapalı otopark bulunuyor. Farklı iç mimarisi ve tasarımı ile yaşamın başladığı Dalyan Konakları son daireleri sahiplerini bekliyor. 
 
Forbes

Yorum Yaz

Benzer Haberler

EMRULLAH TURANLI RÖPORTAJ
  • 15.12.2011 09:43

EMRULLAH TURANLI RÖPORTAJ

Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı ile söyleşi... ...

Ünlülerin evleri Trump Towers'da
  • 19.11.2011 14:30

Ünlülerin evleri Trump Towers'da

Türkiye'nin 12 ünlü yüzü 12 mimarla biraraya geldi ve ortaya birbirinden güzel 1 ...

Trump Towers'ta fiyatlar 550 bin dolardan başlıyor!
  • 16.09.2011 17:57

Trump Towers'ta fiyatlar 550 bin dolardan başlıyor!

Trump Towers'da rezidansların fiyatları 550 bin ile 2 milyon 500 bin dolar arası ...

Mahkeme Novus Residence için 'ret' kararı verdi
  • 17.01.2019 10:42

Mahkeme Novus Residence için 'ret' kararı verdi

Bakırköy Belediyesinin yıkım kararı aldığı Novus Residence'ın site duvarları içi ...

Hanzade Doğan'dan Trump Towers açıklaması
  • 14.12.2015 10:11

Hanzade Doğan'dan Trump Towers açıklaması

Doğan ailesi ve Trump Towers adına Hanzade Doğan, Donald Trump'a sert tepki göst ...

Mesa Mesken, Süperateş Tuğla Fabrikası'na talip!
  • 13.10.2015 17:19

Mesa Mesken, Süperateş Tuğla Fabrikası'na talip!

Mesa Mesken, İstanbul Ayazağa'da yer alan Süperateş Tuğla Fabrikası'nı satın alm ...