maritbet girişmaritbet
Tapu harcındaki indirim gayrimenkul sektörünü canlandıracak!

Tapu harcındaki indirim gayrimenkul sektörünü canlandıracak!

Tapu harçlarının düşüşü ile ilgili konuşan Maliye Bakanı Naci ağbal, gayrimenkul sektörünün bu indirim ile canlanacağından bahsetti.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, TV 24'te katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı. İşsizlik rakamlarını da değerlendiren Ağbal, işsizlik oranlarında yukarı yönlü bir trend olsa bile Türkiye ekonomisinin hala istihdam sağlamaya devam ettiğini bildirdi.

Başlatılan istihdam seferberliğinin işletmeler tarafından olağanüstü ilgi gördüğüne dikkati çeken Ağbal, "Önümüzdeki şubat ayına ilişkin istihdam rakamları açıklanmaya başladığı andan itibaren, zaten bu rakamların tersine döndüğünü hep beraber göreceğiz. Onun için istihdamda herhangi bir paniğe gerek yok." diye konuştu.

Tapu harçlarında yüzde 25 indirim

Maliye Bakanı Ağbal, tapu harçlarındaki indirim konusuna da açıklık getirdi. Normalde tapu harçlarının alıcı ve satıcıdan yüzde 2'şer olmak üzere yüzde 4 oranında alındığını belirten Ağbal, “Şimdi yaptığımız düzenlemeyle bunu 30 Eylül'e kadar yüzde 3'e düşürdük, yani tapu harçlarında yüzde 25 oranında indirime gittik.” dedi.
Ağbal, tapu harçlarında yaptıkları düzenleme ile özellikle konut ve iş yeri stokunda piyasada bir canlanma meydana geleceğine işaret ederek, "Tahminlerimize göre bunun bütçemize yaklaşık 900 milyon liraya yakın bir maliyeti olacak ama ekonomide meydana getireceği çarpan etkisi, bu maliyeti başka vergilerle elde edeceğimiz gelirlerle aşağı çekecek." değerlendirmesinde bulundu.

"Halklar arasındaki ilişkiler, Avrupa'daki basiretsiz yaklaşımlara teslim edilemez”

Hollanda ile yaşanan gerilimin ekonomiye etkilerinin sorulması üzerine de Ağbal, Hollanda'da yaşananların çok üzücü ve kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Naci Ağbal, diplomatik yöntemlerle ve uluslararası hukukun Türkiye'ye sağladığı imkanları kullanarak bu konuyla ilgili misliyle karşılığın verileceğinin altını çizerek, şöyle devam etti:

“İşin bir de ekonomi tarafı var, halklar arasında, ülkeler arasındaki ilişkiler Avrupa'daki bu siyasetçilerin kısa dönemli, basiretsiz yaklaşımlara teslim edilemez. Türkiye ile bugün Avrupa Birliği arasında çok ciddi ekonomik ilişkiler var. Biz bugün doğrudan yatırımların yüzde 80'ini Avrupa'dan alıyoruz. İhracatımızın büyük bir kısmını Avrupa'ya yapıyoruz ve ciddi anlamda da Avrupa'dan kaynak çekiyoruz. Avrupa'da maalesef bir süredir aşırı sağın yükselmesi, Türkiye düşmanlığı, Türkiye düşmanlarının Avrupa içerisinde yürüttükleri kampanyalar gerçekten üzücü ve bu basiretsiz siyaset yüzünden Avrupa Birliği kendi geleceğini tartışır noktalara geldi. Buna karşın Türkiye büyüyor, Türkiye güçleniyor. Avrupalı yatırımcılar bugün en fazla Türkiye'ye ilgi gösteriyor. Neden? Türkiye'nin potansiyelini gördükleri için. Kimse şundan endişe etmesin, sonuna kadar bunun takipçisiyiz, sonuna kadar uluslararası hukuku bu anlamda kullanacağız ama bu işin ekonomik tarafını buradan ayırt etmek lazım. Hangi kanaldan hangi yöntemle hangi odaklar Türkiye'ye bir tavır almışsa, aynı kanallara, aynı odaklara aynı yöntemlerle ve misliyle cevap vereceğiz."

Bakanlığa personel alımı

Maliye Bakanlığına alınacak personel konusundaki soruyu da yanıtlayan Ağbal, şunları kaydetti:
"Yaklaşık 300 civarında vergi müfettişi alımı planlıyoruz. Yine gelir uzmanlığı sınavında da 2 bin kadar bir sayı planlamamız var. Bu konuda Başbakanlıkla gerekli yazışmaları yapıyoruz. Gelir uzmanlığında 2 bin, vergi müfettişliğinde 300 ama bir de maliye uzmanlığı ve defterdarlık uzmanlığı var. Bu konularla ilgili de çalışmalarımız devam ediyor. Dolayısıyla o çalışmalar bittiğinde de Maliye'de bu sene inşallah önümüzdeki aylarda ciddi anlamda idareyi kuvvetlendirecek genç arkadaşlarımızı alacağız."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

'Tapudaki şerhleri en kısa sürede kaldıracağız'
  • 22.02.2018 14:20

'Tapudaki şerhleri en kısa sürede kaldıracağız'

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Antalya'nın Aksu ilçesindeki imar sorununun çözümüne y ...

"Gayrimenkuldeki büyük sermaye harekete geçecek"
  • 29.01.2019 16:06

"Gayrimenkuldeki büyük sermaye harekete geçecek"

MÜSİAD tarafından Gayrimenkul Kıymetler Borsası AŞ`ye (GABORAS) ilişkin son geli ...

Konutta KDV ve tapu harcı indirimi 3 ay daha uzatıldı
  • 02.01.2019 13:48

Konutta KDV ve tapu harcı indirimi 3 ay daha uzatıldı

Konut, otomobil, beyaz eşya ve mobilya alacaklar için büyük indirim imkanı sunan ...

"Gayrimenkul borsasıyla yabancı yatırım çekebiliriz"
  • 24.12.2018 09:27

"Gayrimenkul borsasıyla yabancı yatırım çekebiliriz"

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, "Gayrimenkul borsasıyla i ...

KDV ve tapu harcı indirimi 31 Aralık’a kadar sürecek
  • 24.11.2018 09:41

KDV ve tapu harcı indirimi 31 Aralık’a kadar sürecek

Konutta uygulanan yüzde 18'lik KDV'nin yüzde 8’e, tapu harcının da yüzde 4’ten 3 ...

Konut-iş yeri satışında KDV ve tapu harcı indirimi bitiyor
  • 23.10.2018 09:31

Konut-iş yeri satışında KDV ve tapu harcı indirimi bitiyor

Konut ve iş yeri satışlarında uygulanan indirimli KDV ve tapu harcı uygulaması 3 ...