maritbet girişmaritbet
Taner Yıldız Enerji Verimli Sanayii Projesi Tanıtım Toplantısı’na katıldı

Taner Yıldız Enerji Verimli Sanayii Projesi Tanıtım Toplantısı’na katıldı

Taner Yıldız Gebze’de düzenlenen Enerji Verimli Sanayii Projesi Tanıtım Toplantısı'nda konuştu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, çevreci sivil toplum örgütlerini, Greenpeace de dahil olmak üzere, Türkiye'nin yerli kaynağına davet ettiklerini belirterek, "Gelin, beraber çalışalım ve enerji verimliliğini ve tasarrufunu hep beraber yaymış olalım" dedi. Gebze ilçesindeki otelde düzenlenen Enerji Verimli Sanayii Projesi Tanıtım Toplantısı'nda konuşan Yıldız, proje kapsamında güçlü sanayi ve enerji verimliliği için enerji verimliliğini artırıcı kitapçık basıldığını kaydederek, emeği geçenlere teşekkür etti. Kitapçıkta çok önemli bilgilerin yer aldığına dikkati çeken Yıldız, "Eğer bölgesine bakılmaksızın Edirne'den Kars'a, Sinop'tan Hatay'a varıncaya kadar sanayicimiz enerji verimliliği ve tasarrufuyla alakalı işlem yapacaksa, bu 5. bölge teşviklerinden yararlandırılacak. O yüzden arkadaşlar bunları kapı kapı dolaşıp anlatacak. Organize sanayi bölgelerinde bu manada sanayicilerimizi bilgilendirme toplantıları yapılacak" diye konuştu. Türkiye'de ortalama yüzde 1 enerji tasarrufu yapılmış olsa dahi 10 Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkenin kullandığı enerjinin yarısına denk geldiğini vurgulayan Yıldız, şunları söyledi: "Türkiye'de 2,5 milyar kilovat saate denk geliyor, yaklaşık irili ufaklı 25 baraja karşılık geliyor. Toplam 500 megavatlık santralle beraber elde edebilirsiniz. 

Konuştuğumuz yalnızca yüzde 1. Eğer hedeflediğimiz yılda 6,5 milyar liralık rakamı ve 10 yılda 65 milyar liralık tasarrufu yalnızca sanayide elde edersek, bunun ne kadar faydası olduğunu hep beraber görürüz. Bu projenin paydaşlarını çoğaltmamız gerekiyor. Kimler var? Kamu, özel sektör var. Yaptığı yatırımları 2 ayda,  2 yılda toplamda 4 yılda amorti edecek sanayicilerimiz var. Bundan menfaat sağlayacak, bu sistemi satacak, kullanacak olanlar var. Herkes kazanacak ama biz kamu olarak herhangi kamu payı ayırmayacağız. Şimdi çok önemli bir şey. Bunun paydaşlarını mutlaka artırmamız lazım."

Yıldız, dünyada enerji ve su kıtlığına doğru gidildiğini, kaynakların düzgün kullanılması gerektiğini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çevreci bazı sivil toplum örgütleri var. Sağolsunlar, nükleer santrallerimize karşı çıkar bir kısmı, kömür santrallerimize, su santrallerine karşı çıkar. Biz bu iyi niyetli çevreci toplum örgütlerimizi bu işe davet etmiş olalım. Tencere, tavalarını, davullarını zurnalarını alsınlar. İyi bir iş yapalım. Beraber çalışalım o arkadaşlarla. Bunu samimi olarak söylüyorum. Bir araya gelelim, bir kısım protestolar yapacaklarına, 'arkadaş niye enerjiyi verimli kullanmıyorsunuz, niye tasarruflu kullanmıyorsunuz' desinler. Gelsinler, bir kamubinası önünde davul zurna çalsınlar, 'bu binanın yalıtımı yapılmamış' diye.

Faydalı bir şey yapalım, ülkenin yararına bir şey yapalım. Çevreci sivil toplum örgütlerimizi, Greenpeace de dahil olmak üzere, Türkiye'nin yerli kaynağına davet ediyoruz. Gelin, beraber çalışalım ve enerji verimliliğini ve tasarrufunu hep beraber yaymış olalım. Burada tencere, tava kullanmak serbest çünkü Türkiye'nin yararına yapılacak bir iş. Bunu samimi olarak söylüyorum, sürekli protestolarla, kendini zincirleyerek bir yere varılmaz. Kırın zincirlerinizi, Türkiye'nin yararına hep beraber bir iş sağlamış olalım."

AA

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Enerji sektöründeki işbirliği, bu imza ile daha da güçlendi!
  • 14.10.2014 13:56

Enerji sektöründeki işbirliği, bu imza ile daha da güçlendi!

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) Ana Hat Boruları Alım Sözleşme ...

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde süreç hızlanıyor!
  • 02.10.2014 10:50

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde süreç hızlanıyor!

"Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde görev tanımları daha iyi yapılabilecek ve proje ...

All Energy Turkey Kongre ve Fuarı 24 Eylül’de başlıyor
  • 23.09.2014 11:36

All Energy Turkey Kongre ve Fuarı 24 Eylül’de başlıyor

All Energy Turkey Kongre ve Fuarı 24-25 Eylül 2014 tarihlerinde Lütfi Kırdar Kon ...

Yerli otodan sonra yerli petrol sondaj kulesi!
  • 21.08.2014 09:09

Yerli otodan sonra yerli petrol sondaj kulesi!

Pi Makina, yurtdışındakilerin yarı fiyatına sondaj kulesi üretti ...

Taner Yıldız, bu sektör için yatırımcıya seslendi!
  • 19.08.2014 09:30

Taner Yıldız, bu sektör için yatırımcıya seslendi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, maden ihracatı için yatırımcılara ...

Enerji ve Çevre Fuarı Taner Yıldız tarafından açılacak
  • 10.04.2014 11:53

Enerji ve Çevre Fuarı Taner Yıldız tarafından açılacak

ICCI 2014, 24 Nisan’da 20’nci kez kapılarını açıyor ...