maritbet girişmaritbet
Tabanlıoğlu Mimarlık, MIPIM'de Jüri Özel Ödülü’nü aldı

Tabanlıoğlu Mimarlık, MIPIM'de Jüri Özel Ödülü’nü aldı

MIPIM’de Tabanlıoğlu Mimarlık, 2017’de de tüm platformlarda en çok ilgi toplayan ofislerden biri oldu.

Özgün standıyla MIPIM 2017'de de yerini alan Tabanlıoğlu Mimarlık'ın New York ve diğer Amerika projeleri ile birlikte yeni projeleri, Melkan Gürsel ve Murat Tabanlıoğlu tarafından İstanbul Çadırı'nda geçekleştirilen “Türkiye Mimarlığı Dünya Haritasında” başlıklı toplantı ile tanıtıldı. Paul Finch moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Binaları sonsuz defa dönüştürmek ve yeniden kullanmak nasıl mümkün olur?” başlıklı panelde ise Murat Tabanlıoğlu, Mahesh Ramanujam, Rebecca Pearce ile birlikte konuşmacı olarak yer aldı. Tabanlıoğlu Mimarlık, özgün standında dikkat çeken projeleri, toplantı ve panelleri ile ilgi odağı olduğu MIPIM'de, bu yıl 4'üncü katılımında 4 ödül birden aldı.

MIPIM AR Future Awards 2017'de iki proje ile üç ödül

Tabanlıoğlu Mimarlık'a MIPIM 2017'deki ilk ödüller, MIPIM AR Future Awards 2017'den geldi. MIPIM bünyesinde Architectural Review dergisi ile ortaklaşa düzenlenen mimari ödül programı MIPIM AR Future Awards 2017'de Tabanlıoğlu Mimarlık'ın New York'daki 118E59th Street Residences projesi ‘Konut' kategorisinde, Bayburt'taki BAKSI Hüsame Köklü Kadın İstihdam Merkezi projesi ise ‘Sivil ve Kamu Binası' kategorisinde büyük ödüle layık görüldü. Tabanlıoğlu Mimarlık'ın 118E59th Street Residences projesi ayıca Overall Winner ödülünü de alarak, MIPIM AR Future Awards'da “En İyilerin En İyisi” seçildi. 15 Mart akşamında JW Marriot Otel'de düzenlenen MIPIM AR Future Awards töreninde, Murat Tabanlıoğlu ve Melkan Gürsel ödüllerini Paul Finch'ten alırken, projenin yatırımcısı Robert Gladstone da onlara eşlik etti.

Beyazıt Devlet Kütüphanesi'ne, MIPIM Awards 2017'de ‘Jüri Özel Ödülü'

MIPIM AR Future 2017'de kürsünün zirvesine çıkan Tabanlıoğlu Mimarlık, bir gün sonra bu sefer de MIPIM Awards 2017'de 4'üncü ödülüne uzandı. Son bir yıl içinde birçok uluslararası ödüle layık görülen Tabanlıoğlu Mimarlık'ın Beyazıt Devlet Kütüphanesi Renovasyon Projesi, MIPIM Awards 2017'de, ‘Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldü. 16 Mart akşamı Cannes'de Grand Auditorium, Palais des Festivals'de gerçekleşen ödül töreninde, Jüri Özel Ödülü'nü mimarlık ve gayrimenkul sektörünün önemli isimlerinden oluşan jüriden aldı.

Beyazıt Devlet Kütüphanesi'nin örnek teşkil eden yenileme yaklaşımı, kütüphaneye modern altyapısal ve teknik gereksinimleri kazandıran müdahaleleri binanın kabuğundan geriye çekilerek ve oluşturduğu dengeli zıtlıklarla tamamlayarak ‘minimal' bir dokunuş sunuyor.

MIPIM 2017'de kazandıkları ödüllerle ilgili açıklama yapan Melkan Gürsel ve Murat Tabanlıoğlu, ilgili her açıyı kapsayan bütünsel hassasiyetler kapsamında yürüttükleri çalışmaların görünür olması ve takdir edilmesinden duydukları memnuniyeti yinelediler.

Beyazıt Kütüphanesi, American Architecture Prize, WIN ve WAF ödüllerini de almıştı

Avrupa Komisyonu ve Mies van der Rohe Vakfı'nın ilan ettiği Mies van der Rohe Ödülü 2017'de finalist olan Beyazıt Devlet Kütüphanesi Renovasyon Projesi'nin aldığı ödüller arasında; American Architecture Prize, WIN – World Interior News Awards ve WAF – World Arcitecture Festival gibi dünya çapında önemli ödüller bulunuyor.

Tabanlıoğlu Mimarlık'ın MIPIM'de ödül geleneği

Tabanlıoğlu Mimarlık, önceki yıllarda olduğu gibi 2016'da da MIPIM'den ödüllerle dönmüştü. MIPIM 2016'da Kazakistan'da gerçekleştirdiği Astana Tren İstasyonu projesi ile Architectural Review MIPIM Future Projects Awards (MIPIM AR Future Awards 2016), Big Urban Projects – Büyük Ölçekli Kentsel Proje dalında en iyi proje ödülünü ve Katar-Doha Karma Kule projesi ile Karma Projeler dalında Commendation / Övgü ödülünü almıştı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi MIPIM'de En İyi Sağlık Kompleksi Ödülü’nü aldı
  • 22.03.2022 15:48

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi MIPIM'de En İyi Sağlık Kompleksi Ödülü’nü aldı

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, Uluslararası Gayrimenkul Fuarı (MIPIM) ...

Tabanlıoğlu Mimarlık, 'Ortadoğu’nun en etkili 5 mimarı' arasında
  • 13.07.2021 11:28

Tabanlıoğlu Mimarlık, 'Ortadoğu’nun en etkili 5 mimarı' arasında

Tabanlıoğlu Mimarlık, tasarım dünyasının önde gelen yayını The Design Story tara ...

Mehmet Urcu, MIPIM'de ekibimize Antalya projelerini tanıttı
  • 16.03.2017 19:03

Mehmet Urcu, MIPIM'de ekibimize Antalya projelerini tanıttı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Mehmet Urcu, MIPIM Fuarı'nda Emla ...

Serdar Serdaroğlu MIPIM'de Kepez projesini anlattı
  • 16.03.2017 18:34

Serdar Serdaroğlu MIPIM'de Kepez projesini anlattı

Sampaş Kentsel Dönüşüm Direktü Serdar Serdaroğlu, MIPIM Fuarı'nda Emlaktasondaki ...

3. Havalimanı maketi MIPIM'de göz aldı
  • 16.03.2017 16:18

3. Havalimanı maketi MIPIM'de göz aldı

İstanbul'un dev projelerinin yer aldığı MIPIM Fuarı'ndaki İstanbul Çadırı'nda, 3 ...