maritbet girişmaritbet
Spine Tower ile ödül alan Murat Kader düşüncelerini açıkladı

Spine Tower ile ödül alan Murat Kader düşüncelerini açıkladı

Sema Eser Özsaruhan ve Murat Kader ortaklığındaki İki Design Group, Spine Tower ile Türkiye’ye ‘En İyi Proje’ ödülü getirdi. Murat Kader bu ödülle ilgili duygu ve düşüncelerini Emlaktasondakika ile paylaştı

Bu yıl 25'incisi düzenlenen MIPIM 2014 Gayrimenkul Fuarı mimarlık firmalarının ve projelerin uluslararası boyutta tanıtılmasına, yeni işbirliklerine sahne oldu. MIPIM Awards 2014'te Spine Tower ile ‘Türkiye'nin En İyi Projesi' ödülünü alan Murat Kader ödül hakkında duygu ve düşüncelerini Emlaktasondakika.com ekibine anlattı. Murat Kader bu ödülün her şeyden önce Türkiye'deki tüm mimarlık dünyasının geldiği yeri gösterdiğini, birçok proje arasından bu ödüle layık görüldüklerini belirtti. Kader Türk mimarlık sektörünün geldiği aşamayı ve yapılan çalışmaları şu ifadelerle açıkladı ‘Sadece ülkemizden değil diğer ülkelerden de gelen projeler vardı. Gerçekten Türkiye'de yapılan mimarlık çalışmaları mühendislikle destekli, yatırımcıyla dirsek dirseğe, özellikle kamunun ve yerel yöneticilerin desteğiyle çok iyi yerlere geldi. Sektörün temsil edildiği her türlü mecrada, tüm mimarlık dünyasından, tüm mimarlık oyuncularından Türkiye'de ödüller geldiğini görüyoruz. Bu çok mutlu ediyor. Bu ödülü Türkiye'ye bizim getirmemiz, bizim firmamız için müthiş bir heyecan... Bu ödülü 70'ten fazla mimar ve ortağım Sema Eser Özsaruhan ile beraber çıktığımız 20 yıllık yolun taçlandırılması olarak görüyorum. Son 2 yıldır Türkiye'ye güzel ödüller getirdik. Bu organizasyonlarda bulunmamızı sağlayan bıkmadan, bizi, yatırımcıları, inşaat firmalarını buraya gelip kendilerini göstermek için büyük çaba harcayan Avi Alkaş ve ekibine çok teşekkür ediyoruz. Bu bölgede bizi yalnız bırakmayan, her zaman yanımızda olan tüm basın ordusuna , dostlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Yerimizi daha sağlamlaştırarak, daha iyi projeler sunmamız gerekiyor. Sizlerle birlikte burada olmak umuduyla çok teşekkür ediyorum.” dedi. 

Bu ödülün Türk mimarlık dünyasını nerelere taşıyacağını da paylaşan Kader daha detaylı çalışmalarla mimarlık adına çok daha yatırımların yapılacağını ve ödüller kazanılacağını söyledi. “Biz geçmişimizi iyi analiz edip derinlemesine etüt edebilirsek, dünyayla entegre olarak çalışmayı uygun koşullarda sağlayabilirsek sektör çok yakın bir gelecekte Türkiye de yıldız mimarlar doğuracak. Biz bunun için parçalanmadan, bölünmeden, birbirimizi iyi yerlere getirmemiz lazım. Bu nedenle çok ortaklı yapılarda mimarlık firmaları kurabilirsek bütün kategorilerde Türkiye projelere aday mimarlar, tasarımlar gönderebilir. Birden fazla ödül alınabilir. Bugün ben aldım. İsterdim ki burada başka mimarlık firmalarının da diğer kategorilerde ödül alıp Türk mimarlığı ve Türk gayrimenkul dünyası daha fazla anılsın ve konuşulsun… Umarım özel sektör ve yerel yöneticilerin desteğiyle önümüzdeki yıl daha büyük katılımla bu ve buna benzer fuarlarda yer alıp ödüllerimizi çoğaltırız.” diyerek açıklamalarına son verdi. 

Hüseyin Belibağlı/Emlaktasondakika.com
 

Murat Kader kimdir?

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

'Bu bölgenin gelişiminin önü çok açık'
  • 19.09.2017 15:23

'Bu bölgenin gelişiminin önü çok açık'

Vadikoru projesinin mimarı ve İki Design Group Kurucu Ortağı Yüksek Mimarı Murat ...

Murat Kader, Tema İstanbul'u anlatıyor!
  • 07.08.2015 16:45

Murat Kader, Tema İstanbul'u anlatıyor!

İki Design Group Kurucu Ortağı Murat Kader, Tema İstanbul projesinin hikayesini ...

Murat Kader'in gözüyle Piyalepaşa İstanbul!
  • 10.03.2015 22:16

Murat Kader'in gözüyle Piyalepaşa İstanbul!

Piyalepaşa İstanbul'un mimarı Murat Kader, projeyle birlikte bölgenin kaderinin ...

Murat Kader 'Kentsel dönüşüm projelerini tasarlayacağız'
  • 13.09.2014 16:02

Murat Kader 'Kentsel dönüşüm projelerini tasarlayacağız'

CNR Emlak Fuarı 2014'te karşılaştığımız 2 Design Group Kurucu Ortağı Murat Kader ...

Bir zamanların çok konuşulan projesi!
  • 29.08.2014 17:37

Bir zamanların çok konuşulan projesi!

Spine Tower projesinin tanıtım video farklı kareleriyle dikkat çekiyor ...

Murat Kader, Spine Tower'la MIPIM'de ödül aldı
  • 14.03.2014 09:11

Murat Kader, Spine Tower'la MIPIM'de ödül aldı

İki Design kurucu ortağı Murat Kader, Fransa'nın Cannes şehrinde düzenlenen MIPI ...