maritbet girişmaritbet
Soyak projelerinde tapuların yüzde 45’i kadınların adına kayıtlı!

Soyak projelerinde tapuların yüzde 45’i kadınların adına kayıtlı!

Gayrimenkul alanında öncü projelere imza atan Soyak’ın projelerinde tapu sahibi olan kadınların oranı Türkiye ortalamasının 10 puan üstünde çıktı

Gayrimenkul alanında öncü projelere imza atan Soyak'ın projelerinde  tapu sahibi olan kadınların oranı Türkiye ortalamasının 10 puan üstünde çıktı.

Türkiye genelinde konut sahibi olan kadınların oranı % 35 iken, Soyak'tan ev sahibi olan kadınların oranı %45 olarak açıklandı.

Türkiye'de her geçen yıl gayrimenkul sahipliği oranı artarken gayrimenkul sahipliğinde kadınların oranı, geçtiğimiz günlerde Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından % 35 olarak açıklandı. Türkiye gayrimenkul sektörüne yön veren projelere imza atan Soyak'ın çeşitli projelerinden ev sahibi olan kadınların oranıysa Türkiye ortalamasının 10 puan üstünde çıktı. Başka bir deyişle Soyak'ın konut projelerinden ev alarak tapu sahibi olan kadınların oranı %45 oldu. İstanbul ve İzmir'de konut yatırımlarına devam eden Soyak'ın ev sahiplik oranlarında ise, İzmirli kadınların İstanbul'a oranla %10 daha fazla tapu sahipliği bulunuyor. Bu veri, Soyak'ın projelerinin gerek estetik gerekse de kullanımdaki ihtiyaçlar yönünden kadınların beklenti ve ihtiyaçlarına yanıt verdiğinin de önemli bir göstergesi.

Soyak Holding Kurumsal İletişim Koordinatörü Fatma Çelenk bu durumun kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek şunları söyledi: “Projelerimizden tapu alan kadınların oranının, Türkiye ortalamasının üstünde olmasını iki şekilde değerlendirebiliriz. Birincisi çalışan, kendi ayakları üstünde duran kadınlar da birikimlerini değerlendirerek ev sahibi olmaya başladılar. İkincisi de özellikle Batı bölgelerimizde evin sahibi kadın olarak görülüyor. Bu, hem bizim için hem de ülkemiz için aslında sevindirici bir durum. Ayrıca Soyak'ın konut projeleri de ev sahiplerinin özellikle kadınların tüm ihtiyaçlarına yanıt veren çağdaş ve bir felsefesi olan projeler. Kadın tüketicilerin ilgisini çeken bir diğer önemli konu da Soyak Holding'in kurum kültürü olarak sürdürülebilirlik felsefesini benimsemesi, bu konuda pek çok sosyal sorumluluk projesine imza atmış olması. Kadınlar geleceğe yatırım yapma konusunda erkeklerden çok daha duyarlı. Bu nedenlerle kadınlar Soyak markasını ve Soyak imzası taşıyan projeleri daha çok tercih ediyor.”

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Soyak Konforia tanıtım filmi yayında!
  • 16.01.2017 14:21

Soyak Konforia tanıtım filmi yayında!

Tamamlandığında 5 bin konuttan meydana gelecek olan Soyak Konforia'nın ilk etabı ...

Emre Çamlıbel, Gelişen Kentler Zirvesi'ni anlatıyor!
  • 13.05.2015 15:30

Emre Çamlıbel, Gelişen Kentler Zirvesi'ni anlatıyor!

Soyak CEO'su Emre Çamlıbel, Balıkesir'deki Gelişen Kentler Zirvesi'nde konuştu. ...

Soyak 50 bin öğrenciyi akıllı yıldız yaptı
  • 17.03.2014 18:46

Soyak 50 bin öğrenciyi akıllı yıldız yaptı

Soyak'ın 50 bin öğrenciyi akıllı yıldız yapma projesi basına tanıtıldı ...

Soyak'tan müşterilere Hayrettin'li kamera şakası!
  • 08.01.2013 15:46

Soyak'tan müşterilere Hayrettin'li kamera şakası!

Soyak satış ofisinde satış temsilcisi olarak görev yapan ve sorulara verdiği yan ...

Soyak Siesta Oxygen örnek daire görselleri yayında
  • 17.12.2013 17:11

Soyak Siesta Oxygen örnek daire görselleri yayında

Soyak Siesta Projesinin 5. ve son etabı Oxygen projesinden örnek daire görseller ...

Soyak Siesta Oxygen proje görselleri yayında
  • 17.12.2013 17:06

Soyak Siesta Oxygen proje görselleri yayında

Soyak Siesta Projesinin 5. ve son etabı Oxygen projesinden kareler ...