maritbet girişmaritbet
Soyak Anadolu'da projeler yapacak!

Soyak Anadolu'da projeler yapacak!

Soyak CEO'su Emre Çamlıbel, İstanbul'daki arazi sıkıntısının kendilerini yeni yatırımlara zorladığını, İzmir'den sonra Denizli, Manisa, Antalya, Gaziantep, Bursa ve Konya gibi ekonomik derinliği olan şehirlere odaklanacaklarını söyledi

 

Arazi sıkıntısını gören Soyak, Anadolu'ya gitti

Soyak CEO'su Emre Çamlıbel, İstanbul'daki arazi sıkıntısının kendilerini yeni yatırımlara zorladığını, İzmir'den sonra Denizli, Manisa, Antalya, Gaziantep, Bursa ve Konya gibi ekonomik derinliği olan şehirlere odaklanacaklarını söyledi. Arazi sıkıntısı ve yoğun rekabet Soyak'ın yeni yatırımlarını İstanbul dışına kaydırmasına yol açtı. Soyak CEO'su Emre Çamlıbel, ekonomik derinliği olan şehirlerin de iyi yatırımlara olanak tanıdığını kaydetti. 'Konuttan otomobil parası kadar KDV alınıyor'

 İnşaat sektöründe KDV'nin metrekareye göre değil konut değerine göre alınmasını öngören kararı eleştiren Çamlıbel, "Konutta trend artık zaten 150 metrekarenin altına indi. Küçük metrekareli evler daha tasarruflu. O yüzden bu tip evler yüzde 1 KDV ile desteklenmeye devam etmeli. Bu oranı yüzde 18'e çıkarmak demek, konuta yüzde 17 zam yapmak demek" diye konuştu. Sektördeki firmaların çoğunun orta gelire hitap ettiğini de ekleyen Çamlıbel, "Biz arsa fiyatlarının yükselmesine rağmen, maliyetlerimizi düşürmeye çalışıyoruz. Böyle bir uygulama gelirse eğer sektör küçülür ve inşaattan beslenen 200 sektörün de dinamikleriyle oynanmış olur" dedi. Konutun dünyada en pahalı mal olduğunu dile getiren Çamlıbel," Araba parası kadar KDV ödetecek bu sistem, alım gücünü zorlar" diye konuştu.

'Sorunları yolda çözeriz'

Mütekabiliyet ve Kentsel Dönüşüme de değinen Çamlıbel "Yasaya her şeyi yazmak mümkün değil. Yola çıkalım sorunları çözeriz" dedi.

İZMİR'E YENİ PROJE YAPACAK

 İzmir Zeytinalanı'nda yeni bir projeye başlayacaklarını aktaran Çamlıbel, 200 dönüm arazi üzerinde 218 bahçeli evden oluşacak projeyle üst gelir grubunu hedeflediklerini anlattı. Yeni projenin maliyetini 250 milyon TL olarak açıklayan Emre Çamlıbel, Soyak'ın İzmir'e yatırım yapan ilk ulusal marka olduğunu ifade etti. İzmir'de devam eden Soyak Mavişehir, Optimus, Soyak Siesta tamamlandığında bölgede toplam 5 bin konuta ulaşacaklarını belirten Çamlıbel sözlerine şöyle devam etti: "İzmir'e 1 milyar dolarlık yatırım yaptık. Denizli, Manisa, Antalya, Gaziantep, Bursa, Konya da ilgi alanımız içinde. İstanbul'da arazi sıkıntısı, rekabetin fazla olması ve diğer bölgelerdeki toparlanma ve talep bizi yeni yatırımlara zorluyor." 2011'de 2bin konut sattıklarını ifade eden Soyak CEO'su Emre Çamlıbel, bu yıl da 2 bin konut satmayı planladıklarını söyledi. Soyak gayrimenkul dışında enerji, döküm ve çimento sektörlerinde de faaliyet gösteriyor.

DÖNÜŞÜM YABANCININ PARASIYLA

 Hazırlıkları süren kentsel dönüşüm projesi için hesaplanan boyutta bir para olmadığını söyleyen Çamlıbel, "Dönüşüm sebebiyle yabancı para aktarımı olacak. Yabancılar Türkiye'ye yatırım yapacak. Bakanlıkların da yabancı sermayeyi ülkeye getireceğine inanıyorum" dedi. Müktesep Hak (Kazanılmış hak) sorununun sektör kendisini yurtdışında anlatırken kafa karıştırdığını belirten Çamlıbel şöyle konuştu: "Yatırımcı olarak bir arsa aldığınızda imar hakkı var. Ona bakarak yatırım yapıyorsunuz. Ruhsat aldınız, ruhsat durdurulabiliyor. İmar durumunun müktesep hak olması lazım. Bu mesele yabancının kafasını karıştırıyor."

HT Emlak-Yelda Akgün

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Soyak Konforia tanıtım filmi yayında!
  • 16.01.2017 14:21

Soyak Konforia tanıtım filmi yayında!

Tamamlandığında 5 bin konuttan meydana gelecek olan Soyak Konforia'nın ilk etabı ...

Emre Çamlıbel, Gelişen Kentler Zirvesi'ni anlatıyor!
  • 13.05.2015 15:30

Emre Çamlıbel, Gelişen Kentler Zirvesi'ni anlatıyor!

Soyak CEO'su Emre Çamlıbel, Balıkesir'deki Gelişen Kentler Zirvesi'nde konuştu. ...

Soyak 50 bin öğrenciyi akıllı yıldız yaptı
  • 17.03.2014 18:46

Soyak 50 bin öğrenciyi akıllı yıldız yaptı

Soyak'ın 50 bin öğrenciyi akıllı yıldız yapma projesi basına tanıtıldı ...

Soyak'tan müşterilere Hayrettin'li kamera şakası!
  • 08.01.2013 15:46

Soyak'tan müşterilere Hayrettin'li kamera şakası!

Soyak satış ofisinde satış temsilcisi olarak görev yapan ve sorulara verdiği yan ...

Soyak Siesta Oxygen örnek daire görselleri yayında
  • 17.12.2013 17:11

Soyak Siesta Oxygen örnek daire görselleri yayında

Soyak Siesta Projesinin 5. ve son etabı Oxygen projesinden örnek daire görseller ...

Soyak Siesta Oxygen proje görselleri yayında
  • 17.12.2013 17:06

Soyak Siesta Oxygen proje görselleri yayında

Soyak Siesta Projesinin 5. ve son etabı Oxygen projesinden kareler ...