maritbet girişmaritbet
Sinpaş GYO'nun 2013 umudu sektördeki belirsizliklerin ortadan kalkması!

Sinpaş GYO'nun 2013 umudu sektördeki belirsizliklerin ortadan kalkması!

2013’te Türkiye’nin kredi notunun artmasıyla büyümenin de artacağını belirten Ömer Faruk Çelik, sektörü etkileyen asıl önemli etkenin, belirsizliklerin ortadan kalkması olduğunu söyledi

 

Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, gayrimenkul sektörünün 2012 yılında sektörde yaşanan belirsizlikler nedeniyle yaklaşık 1.3 oranında ve yatay bir seyirde büyüme gösterdiğini söyleyerek, “2013'te de sektörün çok büyüyüp büyümeyeceği konusunda net bir öngörümüz yok. Sektörde eskisi gibi yüzde 10 - 20 oranında büyüme beklemiyoruz. Gelişmeler gösteriyor ki sektörde yaşanan belirsizlikler nedeniyle büyüme oranı yüzde 2-5 aralığında olacak” dedi. Çelik, Ancak hükümetin kentsel dönüşüm kapsamında konut alıcılarına yönelik fırsatlar sunması durumunda ve 2012'de yaşanan belirsizliklerin ortadan kalkması durumunda sektörün yüzde 10-20 oranında büyüme gösterebileceğini belirtti.
 
2013'te Türkiye ekonomisinin, kredi notunun artışıyla birlikte, tahminlerin 1-2 puan üstünde büyüyeceğinin öngörüldüğünü söyleyen Çelik, “Bu olumlu etki ekonomin lokomotif sektörü olan gayrimenkul sektörüne de yansıyacaktır. Ancak asıl olumlu etkiyi sektördeki belirsizliklerin ortadan kalkmasıyla görebileceğiz” dedi. 
 
Kentsel dönüşümün bu haliyle yapılamayacağını ve yeni bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunun altını çizen Çelik, “KDV konusunda ise yaşanan belirsizlik kısa bir süre içinde ve makul bir biçimde ortadan kaldırılmazsa sektör için 2013 yılı çok zor bir sene olacaktır. 2013 yılında sektörün ne kadar büyüyeceğini veya ne kadar küçüleceğini, diğer tüm ekonomik koşullar bir yana, Bakanlar Kurulu'nun KDV oranlarına dair vereceği karar belirleyecektir” diye konuştu. 
 
Mütekabiliyet Yasasının da etkisini uzun vadede gösterecek ve Türkiye'ye uzun vadede çok getirisi olacak bir yasa olduğunu vurgulayan Çelik, 2013 itibariyle ilk etkilerinin görülebileceğini belirtti. 
 
Marmaris'e yeni proje geliyor
 
Sinpaş GYO Olarak her yıl bir önceki yıla oranla yüzde 15-20 oranında büyüme hedefleri olduğunu belirten Çelik, “Bu hedefimiz çerçevesinde 2013 yılında da en az yüzde 20 büyüme hedefliyoruz. Sinpaş GYO olarak 2013'te de hareketli bir yıl geçireceğiz” dedi. 
 
Ankara'da yeni projelerin startını vereceklerini söyleyen Çelik, şunları söyledi: “Bu projelerimiz Ankara'nın 500 konutluk ilk ikon binası olarak tasarladığımız The First Çankaya ve Büyükesat'ta gerçekleştireceğimiz bir proje olacak. İstanbul'da ise Bomonti Time projemize başlayacağız. Yine 2013'ün ilk yarısında Marmaris'teki arazimiz üzerinde yapmayı planladığımız projemize başlamayı hedefliyoruz.” Çelik, ayrıca proje geliştirme süreci tamamlanırsa 2013'te yine Ümraniye Çakmak'taki arazide yeni projeye başlayacaklarını aktardı. 
 
Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin dünyaca ünlü antik kentleri
  • 29.04.2024 12:02

Türkiye'nin dünyaca ünlü antik kentleri

Türkiye'de birçok antik kent bulunuyor. Bu kentlerden tüm dünyada bilinen kentle ...

 Türkiye'nin yeni turistik treni "Mezopotamya Ekspresi"
  • 26.04.2024 16:45

Türkiye'nin yeni turistik treni "Mezopotamya Ekspresi"

Türkiye'nin yeni turistik treni "Mezopotamya Ekspresi" ilk seferini tamamladı. D ...

Yılın ilk çeyreğinde 27,1 milyon yolcu İstanbul'daki havalimanlarından uçtu
  • 25.04.2024 16:52

Yılın ilk çeyreğinde 27,1 milyon yolcu İstanbul'daki havalimanlarından uçtu

İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanları, ocak-mart döneminde, geçen yılın aynı d ...

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!
  • 14.03.2024 14:45

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!

Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan fay hatları ve yüzey kır ...

Bakan Uraloğlu: "Hızlı tren ağımızı artık Karadeniz'e ulaştıracağız"
  • 28.02.2024 16:08

Bakan Uraloğlu: "Hızlı tren ağımızı artık Karadeniz'e ulaştıracağız"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, hızlı tren ağını Karadeniz'e ul ...

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açıldı
  • 27.02.2024 12:20

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açıldı

İstanbul'un en eski demir yolu hatlarından biri olan Sirkeci-Kazlıçeşme arasında ...