maritbet girişmaritbet
Sinpaş Antepia'yı diğer illere de yapacak

Sinpaş Antepia'yı diğer illere de yapacak

Sinpaş Yapı Genel Müdürü Ahmet Çelik, 1.2 milyar dolarlık yatırım değeri olan Antepia modelini başka illere yaymak için teklifleri değerlendirdiklerini söyledi.

Kaynak: Meltem Kara / Hürriyet
 
SİNPAŞ Yapı, 2011 yılında 5 projeyi yürütüyor. Sinpaş Yapı Genel Müdürü Ahmet Çelik'in verdiği bilgilere göre, bu yıl Kelebekia projesinin yanında Sancaktepe'de 120 konutluk butik proje hazırlığında olan Sinpaş Yapı, Sultanbeyli'de ise 700 konutluk yeni bir proje yapacak. Yeni illerden teklif alan Sinpaş Yapı, Gaziantep'te GAP'tan sonraki en büyük yatırım olan Antepia'nın benzerini diğer illere taşıyacağının da sinyallerini veriyor. Cezayir'de konut, ofis ve alışveriş merkezinden oluşan projenin inşaatı bu yıl başlarken, perakende alanında yatırım hazırlığı var.
 
Cezayir'de perakende hazırlığı
Cezayir'de yerli ortakları ile gerçekleştirdikleri konut, ofis, alışveriş merkezinden oluşan toplam 350 milyon dolarlık projenin çalışmalarını tamamladıklarını ifade eden Çelik, şunları söyledi: “Projenin konsept çalışmasını, inşaatını, satış ve pazarlamasını biz gerçekleştiriyoruz. Alışveriş merkezinin kiralaması da bize ait. İnşaatta kullanılan ürünlerin büyük kısmını Türkiye'den götüreceğiz. Bu yıl inşaatına başlayacağız. Alışveriş merkezinin dışında, 200 milyon Euro'luk bir hasılat beklentimiz var. Cezayir'de üzerinde çalıştığımız bir çok proje var ama biz önce tanımak istiyoruz. Ortağımızdan yeni talepler geliyor. Diğer sektörler için de teklif alıyoruz. Değerlendirme aşamasındayız, perakendeyle ilgili çalışmalarımız da olacak.”
 
Çimento firmasından arazi
Çelik, şu anda satışları devam eden Sancaktepe'deki Kelebekia projesinin yanında yeni projeye başlayacaklarını söyledi. Çelik, “120 konutluk butik bir proje olacak. Yatırım bedeli ise 30 milyon lira. Arazisini 2010'un son döneminde bir çimento firmasından satın almıştık” diye konuştu. Bu projenin yanı sıra Sultanbeyli'de 700 konutluk projeye hazırlandıklarını belirten Çelik, Ankara Güneypark'ın da bu yıl başlayacağını ifade etti.
 
Yeni illere gidecek
1.2 milyar dolarlık yatırım değeriyle Gaziantep'te inşa ettikleri Antepia projesini hatırlatan Çelik, “Bu büyüklükte bir yatırım götürmemiz için diğer illerden arazi sahipleri ve yerel idareler teklif getiriyor.Teklifleri değerlendiriyoruz” diye konuştu.
 
45 milyon dolarlık yapı malzemesi sattı
YURTDIŞINDAKİ diğer faaliyetleri hakkında da bilgi veren Ahmet Çelik, “Katarlılarla ortak yapı malzemesi satışı yapan Constrall faaliyetlerine devam ediyor. Yaklaşık 1.5 yılda 45 milyon dolarlık yapı malzemesi satışı gerçekleştirdik. Belarus'ta bir proje gerçekleştirecektik. Kriz nedeniyle askıya aldık. İnşaatını yapmadık, idari izin süreçlerinde kaldı. Belarus'taki partnerimiz yatırımlarını durdurmuş noktada. Bu nedenle yurtdışında başka bir faaliyetimiz bulunmuyor” diye konuştu.
 
Ottomare Suites'e İtalya ve İran'dan gelenler oldu
SİNPAŞ ve Barwa işbirliğiyle hayata geçirilen Ottomare Suites'in Bakırköy sahil yolu üzerinde otel ve apart ünitelerden oluştuğunu anlatan Ahmet Çelik, şöyle konuştu: “Ottomare projesinde, 56 farklı tipte toplam 355 suit yer alıyor. Tanıtıma çıkmadan ön satışına başlanan projenin yüzde 50'sinin satışı gerçekleştirildi. Ottomare projesinde suit fiyatları 545 bin TL ile 3 milyon 784 bin 500 TL arasında değişiyor. Sanayici ve tekstilci iş adamlarından ilgi gördük. Azerbaycan, İtalya, Katar, Estonya ve İran'dan da alanlar oldu. Bu ay bir tanıtım kampanyasına başlayacağız.”
  • Etiketler:

Yorum Yaz