maritbet girişmaritbet
Serdar İnan ‘İstanbul'un gayrimenkul değeri 5 trilyon dolar olmalı’

Serdar İnan ‘İstanbul'un gayrimenkul değeri 5 trilyon dolar olmalı’

İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, Kuveyt Gayrimenkul Fuarı’nda yaptığı açıklamada dünya gayrimenkul pazarından alınan payın çok daha yukarılara çekilebileceğini dile getirdi

İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan ziyaretçi olarak katıldığı Kuveyt Gayrimenkul Fuarı'nda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Hem Kuveyt'teki müşterilerini ziyaret eden hem de Kuveytli yatırımcıyı Türkiye'ye çekmenin yollarını arayan İnan, yapılacak çok iş olduğunu ifade etti. Kuveyt'teki inşaat dünyası ile Türkiye'deki inşaat dünyası arasındaki ilişkileri özetleyen İnan, “Türkiye yıllardır bu tür işlerin peşinde. Ortadoğu, Orta Asya, İran ve eski Sovyet Cumhuriyetleri'nden Türkiye'den gayrimenkul alımı için talep var. Bu talebin önünde engeller de var. Bu engellerin kaldırması gerek” diye konuştu. Talebin Türkiye'ye yansıyarak arzla karşılaştırılması gerektiğini ifade eden İnan, Arap dünyasında türeyen dolandırıcılar sayesinde Türkiye'ye duyulan güvenin sarsıldığını söyledi. İnan, “Bu firmalar Arap sermayeleriyle ilgili ciddi kaygılara sebep oldu. Bu fuarda da bunu görüyoruz. Biz yıllardır bu pazardayız, eski olduğumuzdan dolayı tanınmışlığımız var. Arap dünyasında oluşan kötü kanının etkilerini görüyoruz. Son saniyede satın almadan vazgeçtiklerini ve cesaret edemediklerine şahit oluyoruz. Bu Türkiye'nin aleyhine bir durum” dedi.

'İstanbul dünya gayrimenkul piyasasından yılda 1 trilyon dolar çekebilmeli'
Dünyadaki gayrimenkul pazarının yıllık 1 trilyon dolar olduğunu ve bundan Türkiye'nin aldığı payın yıllık 2.5-3 milyon dolar olduğunu söyleyen İnan, “Türkiye'nin potansiyelinin yılda 100 milyar dolar olabileceğini düşünüyorum. Böyle bir para dururken neden az rakamlara razı olalım ki? İstanbul'un gayrimenkul değerini 5 trilyon dolar olması gerekirken  neden 1 trilyon dolara razı olalım ki? 4 Trilyon dolarlık bir kaynak Türkiye'ye sokulabilir. Bu kaynağın Türkiye'ye girdiğini düşünün. Antalya'da metrekaresi 500 euroya konut satılıyor. Bu rakama kum bile satılmaz. Yani İstanbul'u ve Türkiye'yi Londra gibi çok pahalı konumlandırmamız ve pazarlamamız gerektiğini düşünüyorum. Böylece gelen müşteri de güçlü kuvvetli olur ve ona göre yatırım yapar, harcama yapar. Bunun için gayrimenkul dünyasının fiyatları yukarı çekilmesi gerek” diye konuştu. 

İstanbul'un marka değerini oluşturulması gerek
İstanbul'a marka yatırımının yapılması gerektiğinin altını çizen İnan, çeşitli dillerde televizyonların kurulması ve fantastik projelerin ön plana çıkarılması gerektiğinin altını çizdi. İnsanlara güven vermek için bu tür projelerin inşasına bir an önce başlanması gerektiğine değinen İnan, bunlara ilave olarak İstanbul'un imar planlarının da yapılması gerektiğini söyledi. İnan, master planlar ile İstanbul'un 10 yıl sonrasının şekillenmesi gerektiğine değindi.

Haberin videosu için lütfen tıklayın

Hüseyin Belibağlı/Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Serdar İnan 'İstanbul markasının yükselmesi lazım'
  • 18.12.2013 16:54

Serdar İnan 'İstanbul markasının yükselmesi lazım'

İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, Kuveyt Gayrimenkul Fuarı'nda ...

Kuveytliler Gayrimenkul Fuarı'na yoğun ilgi gösterdi
  • 17.12.2013 17:22

Kuveytliler Gayrimenkul Fuarı'na yoğun ilgi gösterdi

Sheika Fariha Al-Ahmad Al-Sabah Kuveyt Gayrimenkul Fuarı'nda Çalık'ın standını z ...

Kuveyt Gayrimenkul Fuarı tanıtım filmi yayında
  • 28.11.2013 10:45

Kuveyt Gayrimenkul Fuarı tanıtım filmi yayında

Kuveyt Gayrimenkul Fuarı'nın dikkat çeken tanıtım filmi emlaktasondakika.com far ...

Serdar İnan, yeni tüketici kanununu yorumluyor!
  • 16.08.2012 14:22

Serdar İnan, yeni tüketici kanununu yorumluyor!

İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, yeni tüketici kanunu hakkında ...

Serdar İnan, İnanlar İnşaat'ı değerlendiriyor!
  • 31.07.2012 12:50

Serdar İnan, İnanlar İnşaat'ı değerlendiriyor!

İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, sektörün son durumundan ve şi ...