maritbet girişmaritbet
Seranit Yapı, Ankara’yı Değiştiren Projeler Forumu’nun 8.sini gerçekleştirdi

Seranit Yapı, Ankara’yı Değiştiren Projeler Forumu’nun 8.sini gerçekleştirdi

Seranit Yapı Grubu sponsorluğunda hayata geçirilen ‘Ankara’yı Değiştiren Projeler - 10/10 Forumları’nın 8. oturumu, 28 Kasım 2013 tarihinde gerçekleşti

İnşaat sektörünün önde gelen şirketi Seranit Yapı Grubu sponsorluğunda, TSMD (Türkiye Serbest Mimarlar Derneği) Mimarlık Merkezi tarafından hayata geçirilen “Ankara'yı Değiştiren Projeler - 10/10 Forumları”nın sekizinci oturumu 28 Kasım 2013 perşembe günü düzenlendi. Bu ayki oturumda, kenti değil ama tasarım alışkanlıklarımızı değiştirebilecek bir proje ve yeşil bina örneği olan Türkiye Müteahhitler Birliği Genel Merkezi konuşmacı ve katılımcılar tarafından yerinde incelendi. Bina gezisi ile başlayan program ODTÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Ayşen Savaş'ın moderatörlüğünde gerçekleşti. Projenin tarafları ile talepten tasarıma, tasarımdan uygulamaya kadar tüm süreçlerin tartışıldığı oturumun konuşmacıları ise; TSMD Yönetim Kurulu Başkanı Yeşim Hatırlı, Mimarlık Merkezi Yürütme Kurulu Başkanı Yüksek Mimar Ekin Ç. Turhan, TMB Yönetim Kurulu Başkanı ve işveren temsilcisi Emin Sazak, Proje Müellifi AVCI Mimarlık Kurucusu Mimar Selçuk Avcı, Yüklenici Temsilcisi MESA Mesken A.Ş. Proje Müdürü Mimar Ozan Turhan ve projenin sürdürülebilirlik danışmanlığını yürüten Mekanik ve Elektrik Mühendisi Patrick Bellew'di.

Ocak 2013'ten bu yana her ay düzenlenen forumlarda; yapımı devam eden yeni bir proje üzerinden kent, ana aksların dinamiği, gelişimi, değişimi, mevcut ve gelecek öngörüleri inceleniyor. Forumlar, mimar ve sektör paydaşlarını sağlıklı bir diyalog ve eleştiri ortamı çerçevesinde bir araya getirerek başkentin mimari gelişimine ışık tutmayı hedefliyor. Mesleki üretim ve süreçlere dair tüm aşamaların, sorunların ve çözümlerin tatışıldığı birebir paylaşım ortamı sunan oturumlar, aynı zamanda mimarlık öğrencileri ve mesleğin yeni katılımcıları için de yol gösterici oluyor. 

Yorum Yaz