maritbet girişmaritbet
Seramiksan Amerika'lı öğrencileri ağırladı!

Seramiksan Amerika'lı öğrencileri ağırladı!

Türk seramik sektörünün öncülerinden Seramiksan, Türkiye’nin tanıtımı için Amerikalı öğrencileri ağırladı

 

Türk seramik sektörünün öncülerinden Seramiksan, Türkiye'nin tanıtımı için Amerikalı öğrencileri ağırladı. Celal Bayar Üniversitesi ve Tennessee Teknik Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleşen organizasyon kapsamında Tennessee Teknik Üniversitesi'den 40 kişilik grup Seramiksan showroom'unu ve fabrikasını gezerek üretim hakkında bilgi aldı. Amerikalı öğrenciler, Seramiksan'ın üretim aşamalarını “İnanılmaz” olarak nitelendirdi.
 
Türkiye seramik sektörünün yenilikçi markası Seramiksan, Celal Bayar Üniversitesi ve Tennessee Teknik Üniversitesi işbirliği kapsamında Amerikalı konuklarını ağırladı. Seramiksan İnsan Kaynakları'nın organize ettiği gezi, Turgutlu'da Seramiksan fabrikasında yapıldı. Türkiye'nin tanıtımı amacıyla düzenlenen gezide öğrenci ve öğretim görevlileri, seramik üretimini her aşamasını izleme fırsatı buldu.
 
Tennessee Teknik Üniversitesi'nde görev yapan Prof. Dr. İsmail Fidan başkanlığındaki geziye öğrenci ve öğretim görevlilerinden oluşan 40 kişi katıldı. Amerikalı öğrenciler, öncelikle Seramiksan showroom'unu gezerek Seramiksan'ın ileri teknoloji ve estetik tasarımı bir araya getiren ürünleri hakkında bilgi aldı. Ardından üretim mühendisleri eşliğinde Seramiksan'ın üretim bölümlerini gezen öğrenciler, seramik üretim prosesleri hakkında detaylı bilgi sahibi oldu, soruları yanıtlandı.
 
Turgutlu'nun meşhur kirazı ve eriğinin ikram edildiği gezide öğrencilere çeşitli hediyeler de verildi. Gezinin sonunda öğrencileri bir sürpriz de bekliyordu. Seramiksan'ın, ülkemizin kültürel mirasına sahip çıkmak ve Anadolu'nun mimari eserleri hakkında farkındalık yaratmak amacıyla sponsorluğunu üstlendiği ve TRT ekranlarında yayınlanan Türkiye'nin Mimari Şaheserleri belgeselinin DVD'si Amerikalı öğrencilere hediye edildi. Olağanüstü Anadolu coğrafyasının güzelliğine güzellik katan mimarlık harikalarının öyküsünü ölümsüzleştiren arşiv niteliğindeki belgesel, kültür mozaiği topraklarımızda farklı uygarlıkların izini takip ediyor ve Topkapı Sarayı'ndan Ayasofya'ya, Sümela Manastırı'ndan Selimiye Camisi'ne kadar onlarca mimari eser hakkında özgün bir kaynak olma özelliği taşıyor. Etkileyici belgesel, öğrencilerin büyük beğenisini topladı.
 
Gezi sonunda Seramiksan fabrikasını çok beğendiklerini belirten öğrenciler, Seramiksan'ın üretim aşamalarını “İnanılmaz” olarak nitelendirdi. Amerikalı öğrencilerin Manisa ziyareti bir hafta sürecek.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Japon mimarın tasarımı "kağıt masura evi" deprem bölgesinde
  • 04.05.2023 16:52

Japon mimarın tasarımı "kağıt masura evi" deprem bölgesinde

Japon mimar Shigeru Ban'ın kağıt ve yonga levha gibi geri dönüştürülmüş çevre do ...

ABD: Dünyanın Karadeniz Tahıl Sevkiyatı Girişimi'ne ihtiyacı var
  • 14.03.2023 09:48

ABD: Dünyanın Karadeniz Tahıl Sevkiyatı Girişimi'ne ihtiyacı var

ABD Dışişleri Sözcüsü Ned Price, Karadeniz Tahıl Sevkiyatı Girişimi'nin uzatılma ...

Pakistan'da Türk mimarın imzasını taşıyan eser: Faysal Camisi
  • 28.12.2022 16:55

Pakistan'da Türk mimarın imzasını taşıyan eser: Faysal Camisi

Türk mimar Vedat Dalokay tarafından projesi çizilen ve dünyanın en büyük camiler ...

Vaniköy Camisi küllerinden doğuyor
  • 11.10.2022 12:59

Vaniköy Camisi küllerinden doğuyor

"Boğazın incisi" olarak nitelendirilen yalı camilerinden 357 yıllık Vaniköy Cami ...

ABD'de mortgage faiz oranı 16 yılın zirvesine çıktı!
  • 06.10.2022 11:09

ABD'de mortgage faiz oranı 16 yılın zirvesine çıktı!

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı yüzde 6,7 ...