maritbet girişmaritbet
Şenka İnşaat Beylikdüzü’nde az katlı proje yaptı 190 daire sattı!

Şenka İnşaat Beylikdüzü’nde az katlı proje yaptı 190 daire sattı!

Beylikdüzü’nün merkezinde inşaatı tamamlanan 240 konutluk Selin Evleri projesi, deprem riski düşünülerek az katlı olarak inşa edildi. Aileler için tasarlanan projede 190 daire satılmış durumda

Son 33 yıldır inşaat ve tekstil alanında faaliyet gösteren Şenka Yapı, tekstildeki Selin triko markasını konuta da taşıdı. Beylikdüzü'nün merkezinde inşaatı tamamlanan 240 konutluk Selin Evleri projesinde, deprem riski düşünülerek az katlı ve dayanım sınıfı yüksek C30 beton sınıfı kullanıldı. Aileler için tasarlanan projede 190 daire satılmış durumda. 

Projeyle ilgili bilgi veren Şenka İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Çınar Kaçmaz, bugüne kadar daha çok kendi arazilerinde ve kat karşılığı olarak Avcılar'dan Esenyurt'ta kadar 1000 metrekareden 10 bin metrekareye kadar ticari meskenler, is merkezleri ve plazalar yaptıklarını belirterek, "İlk defa Selin Evleri projesiyle büyük ebatlı markalı konut projesine girdik" dedi. 

6 katlı oturuma hazır 17 bloktan oluşan Selin Evleri projesinde 240 konut ve 8 tane ticari ünite bulunduğunu anlatan Kaçmaz, 2+1 ve 3+1 daire seçenekleri bulunan projede 190 dairede oturumun başladığını söyledi. Projede aileyi düşündüklerini bu nedenle 1 + 1 dairelere yer vermediklerini belirten Kaçmaz, "Daireleri Türk ailesini yapısına uygun tasarlayarak komşuluk ilişkisinin gelişmesi için her katta iki daire yer verdik. Deprem riskini de düşünerek binaları az katlı yaptık ve C30 gibi dayanım gücü yüksek beton kullandık " dedi. Projenin özellikle yaşamak için uygun olduğunu dile getiren Kaçmaz, "Sattığımız 190 daireden sadece 10 tanesi kirada" dedi. 

170 bin TL'den satılıyor 

"Brüt değerler üzerinden Amerikan mutfaklı 2+1 bir dairenin brütü 93, neti ise 70 metrekare, 115 metrekare 2+1 Amerikan mutfaksız bir dairenin neti 93 metrekare" diyen Kaçmaz, "3 + 1'ler ise 118 -130, 138 ve 150 metrekare olmak üzere dört tip dairemiz var" dedi. Şu anda satılmayı bekleyen 50 daire arasında 115 metrekarelik 2 +1 ile 138 ve 150 metrekarelik 3 + 1 daireler kaldığını söyleyen Kaçmaz, projede fiyatları uygun tutmaya çalıştıklarını belirterek "Selin Evleri'nde metrekare fiyatları 1800 TL'den başlıyor. Şu anda dairelerimiz ise 170 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor" dedi. 

Yüzde 75'i yeşil alan 

35 ile 40 milyon TL yatırım değeri taşıyan Selin Evleri yüzde 75'i yeşil alana ayrılmış avlusu ve geniş sosyal yaşam alanlarıyla dikkati çekiyor. Çınar Kaçmaz, sosyal donatı alanında "Açık-kapalı yüzme havuzu, yürüyüş-bisiklet parkuru, çocuk oyun alanı açık-kapalı otopark var. Bir anaokulu ve kreşin olduğu projede kafeterya ve markette aktif vaziyette " diye konuştu. 

Ordu'da 122 oda, 300 yataklı doğa oteli açıyor 

Turizm alanında da yatırım yaptıklarını aktaran Çınar Kaçmaz, bu işe memleketleri olan Ordu'dan başladıklarını söyledi. Ordu Boztepe'de 122 oda, 300 yatak kapasiteli yatırım teşvik belgeli otel yatırımına başladıklarını kaydeden Kaçmaz, Karadeniz bölgesine olan Arap ilgisinin son yıllarda arttığına bu ilginin de yatırım yapma kararlarını etkilediğini söyledi. "6 ay önce inşaatına başladığımız ve 8 bin 500 metrekare inşaat alanına sahip oteli projesinin kabası bitmiş durumda" diyen Kaçmaz. "Ordu'yu kuşbakışı gören bir manzaraya sahip olan oteli hem turizm teşvik bölgesi olması hem de ahde vefadan yola çıkarak buradan başladık. Şehir otelinden çok doğa oteli şeklinde olacak. Çünkü otelin ön tarafından şehir ve deniz manzarası, arka tarafı ise çamlık bir manzaraya sahip" diye konuştu. 14 Şubat 2014 yılında oteli açmayı planladıklarını ifade eden Kaçmaz, bu tarihte Ordu'daki havalimanın da bitmiş olacağını belirtti. Otelin işletmesi Green Park'ın yapacağını açıklayan Kaçmaz, İstanbul'da da otel için yer baktılarırnı belirtti. 

Aidatlar 145 TL'den 

Aile kavramına değer veren Selin Evleri'nde unutulmaya yüz tutmuş" komşuluk" kavramına da önem veriliyor. Benzer projelere kıyasla aidatların düşük tutulduğu Selin Evleri projesinde 115 metrekare 2+1 dairenin aidatı 145 TL olurken 150 metrekare 3+1 dairenin aidatı da 190 TL olarak ödenmekte. 

Sağlık sektörüne hastane açarak girdi 

İki-üç yıldan bu yana sağlık sektöründe de yer aldıklarını dile getiren Kaçmaz, Bahçeşehir'de Vital Hospital'e ortak olarak sağlık sektörüne giriş yaptıklarını de anlattı. Öte taraftan eğitim sektörüne hitap edecek büyük binalar almalarının söz konusu olduğunu kaydeden Kaçmaz, "Ana okulundan liseye kadar eğitim verecek bir eğitim kurumu düşünüyoruz. Akabinde ise bir vakıf üniversitesi kurmayı planlıyoruz" dedi. Bunun için Beylikdüzü bölgesinde 2 bin metrekarelik bir bina aldıklarını aktaran Kaçmaz, "Hedefimiz burayı okul yapıp bu yıl sektöre girmek. Çünkü burada ciddi bir açık oluşacak" diye konuştu.

Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kepçeye hamak bağlayan işçilerin tehlikeli eğlencesi
  • 25.08.2022 12:14

Kepçeye hamak bağlayan işçilerin tehlikeli eğlencesi

Beylikdüzü'nde bulunan şantiye alanında kepçenin ucuna bağladıkları hamakla hızl ...

Ünye Konteyner Limanı inşaatında sona gelindi
  • 18.02.2022 14:47

Ünye Konteyner Limanı inşaatında sona gelindi

Önümüzdeki aydan itibaren Ünye Konteyner Limanı'nı geliştirilmiş haliyle hizmete ...

Ünye Konteyner Limanı'nı büyük gemiler de kullanabilecek
  • 18.02.2022 12:21

Ünye Konteyner Limanı'nı büyük gemiler de kullanabilecek

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, tır taşımacılığı yapan  ...

Ünye Konteyner Limanı, Ro-Ro gemileri için gün sayıyor
  • 18.02.2022 10:49

Ünye Konteyner Limanı, Ro-Ro gemileri için gün sayıyor

İnşaatı devam eden Ünye Konteyner Limanı'nda Mart ayından itibaren bir ilk gerçe ...

Mehmet Erhan Değerli, Marmara Evleri 4'ü anlatıyor!
  • 18.01.2021 14:22

Mehmet Erhan Değerli, Marmara Evleri 4'ü anlatıyor!

İhlas Yapı Satış ve Pazarlama Müdürü Mehmet Erhan Değerli, Marmara Evleri 4 proj ...

Ordu'da rüzgar enerji santrali sayısı artırılacak
  • 14.01.2021 14:01

Ordu'da rüzgar enerji santrali sayısı artırılacak

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler "Şu anda adım adım ilerliyor ...