maritbet girişmaritbet
Selçuklu Holding konuta giriyor! Yeni proje Sancaktepe’de!

Selçuklu Holding konuta giriyor! Yeni proje Sancaktepe’de!

Mutfak eşyası markası Mehtap ile Kanarya Adaları'ndan Japonya'ya dünyada 45 ülkeye ihracat yapan Selçuklu Holding, İstanbul Sancaktepe'deki kendi arsası üzerine inşa ettiği proje ile inşaat sektörüne iddialı bir giriş yapmaya hazırlanıyor

Konyalı Eczacı Mustafa Öncel'in 1973 yılında Biofarma ilaç şirketine ortak olması ile temellerini attığı Selçuklu Holding, ikinci kuşak yönetimi ile üretim yelpazesinde önemli açılımlara imza atıyor.
Holding, ambalaj, elektrikli ev eşyaları ve alüminyum plaka üretiminin ardından son durağını inşaat sektörü olarak belirledi.

2011 yılında faaliyet gösterdiği tüm alanlarda yeni yatırımlara imza atmayı planlayan Holding, İstanbul Sancaktepe'deki kendi arsası üzerine inşa ettiği projesi ile sektöre iddialı bir giriş yapmaya hazırlanıyor.
Konut, AVM ve rezidanstan oluşan karma bir proje planlayan holding, ünlü mimar Hakan Kıran ile çalışıyor. Proje için 500 milyon TL'lik bir yatırım bütçesi ayıran holding, özellikle standardın üzerine çıkardığı metrekare büyüklükleri ile sektöre yeni bir bakış getirmeyi hedefliyor.
 

Projede 1+1'Ier 85 metrekare

Bünyesinde bulunan Selin Yapı şirketi ile bugüne kadar endüstriyel alandaki inşaat ihtiyaçlarını karşılayan Selçuklu Holding, 230 bin metrekarelik alan ile ilk konut projesine imza atıyor.

Bu ay sonunda inşaata başlamayı planladıklarını açıklayan Selçuklu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Öncel, 2 fazdan oluşan projede teslimatların 2012'nin ikinci yarısında başlayacağını anlattı. Rings İstanbul isimli proje ile küçük mahallelerden oluşan farklı yaşam alanı sunduklarım aktaran Öncel, Modern yapıyı geleneksel aile alışkanlıklarına uygun olarak sentezlemeye çalıştık. Son teknolojiyi kullandık. Toplam bin 500 konut, 5 bin kişinin yaşayacağı bir proje olacak. 1 + 1'lerden 5 + 1'ekadar seçenek var. İnşaatın yüzde 75'ini yeşil alana ayırdık, sadece 40 bin metrekarelik bir alan sosyal tesislere ayrıldı. B ve B Plus müşteri kitlemiz. Burada özellikle standardın üzerinde metrekarelere çıktık. 1 + 1'ler 85 metrekareden başlıyor, piyasada 45 metrekareyi daire diye veriyorlar. Villalar, 400 metrekare. Bu benim ilk ve prestij projem" diye konuştu.

"Mehtap ile Sony'ye ürün ürettik"

Uzun bir süre sadece ilaç üretimi ile faaliyet gösteren holding, 1993 yılında zora giren bir aile dostuna yardım amacıyla portföyünde yepyeni bir iş alanına imza attı. 1960'larda kurulan ünlü mutfak eşyası markası Mehtap'ı bu tarihte bünyesine katan Holding, 'bilmeden girdiği' bu sektörde de Ar-Ge ve pazarlama çalışmaları ile önemli başarılara ulaştı. Mehtap markası, bugün aralarında Kanaıya Adaları, Kanada, ABD, Japonya'nın da bulunduğu 45 ülkeye ihracat yapıyor. Toplam 900 ürün çeşidi ile ihracatta hedefledikleri noktada olduklarını aktaran İsmail Öncel, "Dakikada 14 eve dünyada Mehtap ürünü giriyor. Güney Amerika ülkelerinden Maldivler'e kadar ihracatımız var. Son olarak Japonya'da Sony mağazalarına bile özel ürün ürettik" dedi.

Dünyaya know-how satıyor

Bu süreç içinde ünlü teflon üreticisi DuPont ile iyi ilişkiler geliştiren holding, ağırlık verdiği Ar-Ge çalışmaları ile yeni teknolojilere de imza attı. Teflonun alüminyumun üzerine sıvanma işleminde 'multimikron' teknolojisini geliştiren şirket, patentini aldığı teknolojisini Meksika'ya ihraç etti. Şu anda küçük ev aletlerinin bir kısmını yurtdışında ürettirdiklerini aktaran İsmail Öncel, 2012 yılında tüm Mehtap markalı ürünlerini ve ev aletlerini İzmit'te tek çatı altında toplayacaklarını açıkladı.

Öncel, bu sayede portföylerindeki tüm ürünlerin tek çatı altında üretileceğini belirterek "Alüminyum levha üreten bir fabrikamız da var. Bu levhayı da biz kendimiz üretelim dedik. Kanada'dan 60 milyon dolara bir tesisi komple aldık ve İzmit'e getirdik. Burada sadace kendi mutfak eşya üretimimize değil, Mısır, Almanya gibi ülkelere de hammadde ihracatı yapıyoruz. Biz babadan gelme bir sanayici olarak, üretimin Türkiye'de olmasını istiyoruz. Ülkemizin istihdama üretime ihtiyacı var, sosyal sanayici sorumluluğumuz var" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Sayime BAŞÇI / Dünya

  • Etiketler:

Yorum Yaz