maritbet girişmaritbet
Sektörün dev oyuncuları ArkiPARC’ta!

Sektörün dev oyuncuları ArkiPARC’ta!

2023 vizyonlarını toplam 400 saniyede anlatan sektörün dev oyuncuları, sunumlarında farklı noktalara değindi. Moderatörlüğünü Can Yücel Metin’in yaptığı PechaKucha’ya 2023 vizyonları damga vurdu

 

Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen ArkiPARC 2012'de 2023 vizyonlarını anlatan gayrimenkul oyuncularının farklı noktalara değinmeleri dikkat çekti. “PechaKucha” oturumunda konuşmacılar Türkiye'de geleceğin, doğanın ellerinde olduğuna parmak bastı.

PechaKucha özel oturumunda ilk konuşmacı Vatan Gazetesi köşe yazarı Cengiz Aktaş

Cengiz Aktaş, PechaKucha özel oturumunda ilk olarak Türkiye'de inşaat sektörünün bir politika haline geldiğini fakat ülkemizde her alanda inşaat sektörüne yardımcı olunduğunu söyledi. Ayrıca Aktaş, inşaat yapılırken lokasyon, mimari ve hesaplama çok önemli. Gerekli önlemler alınmazsa Esenyurt yangını gibi facialar ortaya çıkabiliyor. Bu yüzden bir işe başlarken herşeyi düşünmeliyiz.

Emre Arolat Architects'ten 2023 yorumu!

2010 yılında İpekyol Tekstil Fabrikası Mimarisiyle Ağahan ödülüne layık görülen Emre Arolat, inşaat sektöründe farklı noktalara değindi. Arolat, Yüksek kültür ve alt kültürün birbirine karıştırıldığını söyledi. Ayrıca kültür endüstrisinin artık hayatımızın bir parçası olduğuna da değinen Emre Arolat dünyanın etki etkisiyle oluştuğunu vurguladı. Kentsel dönüşümün 2023'e damga vuracağını da dile getiren Emre Arolat intihal ve tasarım hırsızlığı olduğunu da açıkça dile getirdi. Arolat konuşmasının devamında İstanbul'un müthiş bir kentsel dönüşüm eşiğinde olduğunu fakat belli bir zaman sonra şehrin kullanılamaz hale geleceğini dile getirdi.

Argos Yapı kurucu ortaklarından Gökşin Ilıcalı'nın vizyonu!

Argos Yapı'nın kurucu ortaklarından Gökşin Ilıcalı, para, ego, duyarlılık ve gustonun kaliteyi getireceğini fakat kentler ile kır ilişkisinin kesilmemesi gerektiğini vurguladı. Ilıcalı, kentler ile kırın aarasının bozulmasının büyük sorunlar meydana getireceğini dile getirdi. Gökşin Ilıcalı konuşmasına asıl golü havadan yiyeceğiz diyerek devam etti. Büyük alanlarda hava kalitesinin çok önemli olduğunu dile getiren Gökşin Ilıcalı, gecekondudan çok yapılan yapıların gündüz konduyu anımsattığını belirtti.

Ömer İsvan'ın  2023 vizyonu!

Ömer İsvan, koruma kullanma dengesinin çok önemli olduğunu ve kıyılarımıza büyük önem vermemiz gerektiğini vurguladı. Yapısal tarihi koruma konusunda endişelerinin olduğunu vurgulayan Ömer İsvan yapıları restore etmekten çok kullanıma açmanın önemli olduğunu söyledi. Mimarinin, doğa dokusu ve insanla evliliğinin müthiş olduğuna açıklık getiren İsvan düşünce platformu açısından yeniliklere açık olmamız gerektiğini, bu şekilde olmazsak yaşamsal evreleri korumakta zorluk çekebilecek konuma gelebileceğimizi açıkladı. Ömer İsvan konuşmasını “ Asıl önemli olan insanın ve insan kültüründen gelen mirasların korunmasıdır” şeklinde tamamlandı.

Hakan Kadal'ın 2023 vizyonu ve gelecek yorumları!

Hakan Kodal, 2023 vizyonunu ve görüşlerini açıkladı.. “Bence bizim algımız dünyanın algısından daha önemli. İstanbul, New Yorku geçecek üne sahip. Aslında İstanbul, bir uygarlık ve ticaret merkezi. 2023'te herşeyin merkezi olacak. Buda gayrimenkul sektörünün geleceğini belirleyecek. Bu doğrultuda tüm şehirlerin vizyonunu oluşturmak gerek. Birbirimizle rekabet ederek değil, birleşerek 2023'e kadar kentsel dönüşümü tamamlamalıyız. Bunlar içinde ciddi altyapı gerekli.  Cazibe merkezleri yaratmalıyız. Bunun sonucunda yabancıları ülkemize çekmeliyiz. Bu sebeple 2023'e kadar ya kurumsallaşacağız, ya kurumsallaşacağız..!”

emlaktasondakika

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Gayrimenkulun aktörleri ArkiPARC’taydı!
  • 31.03.2012 13:05

Gayrimenkulun aktörleri ArkiPARC’taydı!

ArkiParc Buluşması 28 Mart'ta Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşti ...

'Türkiye turizmde çok daha üst sıralara çıkabilecek'
  • 31.03.2017 14:01

'Türkiye turizmde çok daha üst sıralara çıkabilecek'

Servotel Yönetim Kurulu Başkanı Ömer İsvan, Servotel tarafından düzenlenen basın ...

EAA Emre Arolat Architects-Context and Plurality  satışa çıkıyor!
  • 03.10.2013 14:45

EAA Emre Arolat Architects-Context and Plurality satışa çıkıyor!

Dünyanın en önemli yayınevlerinden Random House grubuna bağlı Rizzoli NewYork, E ...

Emre Arolat Architects, Duravit ile happy hour yaptı!
  • 17.05.2013 10:34

Emre Arolat Architects, Duravit ile happy hour yaptı!

Ünlü Alman banyo ürünleri markası Duravit sektörün önde gelen mimarlık ofislerin ...

Arkiparc'ta mimarlar konuşuyor! Canlı yayın!
  • 11.04.2013 14:33

Arkiparc'ta mimarlar konuşuyor! Canlı yayın!

Arkiparc'ta Gökhan Avcıoğlu, Murat Şahin, Reha Yurdakul ve Cem Kozar konuşma yap ...

Arkiparc 2013'te Urbanite Kartal toplantısı başladı!
  • 11.04.2013 09:32

Arkiparc 2013'te Urbanite Kartal toplantısı başladı!

ArkiPARC'ta düzenlenecek oturumlardan birisi olan Urbanite Kartal'da bölgede gel ...