maritbet girişmaritbet
Sektör çevre için çalışmalara başladı

Sektör çevre için çalışmalara başladı

Türk inşaat sektörü binaların çevreye verdiği zararları en aza indirmek için çalışmalarına devam ediyor

Türk inşaat sektörü binaların çevreye verdiği zararları en aza indirmek için çalışmalarına devam ediyor. Ağaoğlu Şirketler Grubu imzasını taşıyan ‘My Towerland' projesi de bu örneklerden biri. Projeyle bir konut projesi enerji ihtiyacını yüzde 100 yenilenebilir kaynaklardan karşılayacak.

Dünyada inşaat sektörüne yön veren yeşil binalar, doğaya verilen zararı minimize ediyor. Çevresel sorunlar her geçen gün yer küreyi etkisi altına alırken, Türk yapı sektörü de bu konuda adımlarını hızlandırmaya başladı. Bu yolda atılan en büyük adımlardan biri de, Türkiye'de ilk kez düzenlenen ‘Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi' oldu. Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği tarafından düzenlenen zirve, Türkiye ve dünyadan bir çok uzman kişiyi ağırladı.

Yeşil Zirve'ye damgasını vuran konu ise, Türkiye'nin ulusal yeşil sertifikası oldu. ABD'de LEED ve İngiltere'de BREEAM kriterleri, bir yapının yeşil bina standartlarına uygun olup olmadığına dair etkin olan iki sertifika programı. Türkiye'de kısa süre içinde kendi sertifikasını hayata geçirmeye hazırlanıyor. Bugüne kadar bu ülkelerin yeşil bina sertifikalarını kullanan Türkiye, kendi Yeşil Bina Sertifikası'na sahip olacak. Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği tarafından verilecek ulusal sertifikayla uygulamaya konuttan başlanacak. Dernek Başkan Yardımcısı Duygu Erten, sertifikanın beta versiyonunun hazırlandığını ve mayıs ayı içerisinde denemelere başlanacağını belirtti. 2012 sonunda sertifika vermeye başlayacaklarını söyleyen Erten, “Başka ülkelerin sertifikalarını kullanmak, fazladan maliyet getiriyor, böylelikle ülke olarak bu da aşılacak” açıklamasını getiriyor.

Zirve kapsamında yer alan, çevreye duyarlı çalışmalarıyla bilinen Ağaoğlu Şirketler Grubu Genel Müdürü Hasan Rahvalı ise, çalışmaların ülke ve doğa adına çok büyük yararlar sağlayacağını ve bu yolda devam edilmesi gerektiğinin altını çizerek, “Ağaoğlu Grubu olarak çevreye duyarlı çalışmaların içinde hep olacağız” diyor.

Ağaoğlu'ndan çevreci proje

Çevre Dostu Yeşil Binalar'ı projelerine katarak, enerji tüketimini azaltma yoluna giden inşaat şirketlerinin başında Ağaoğlu'da geliyor. Enerji alanında yaptığı yatırımlarla bilinen Ağaoğlu, İstanbul'un çeşitli noktalarında yükselttiği konutlarla adından sıkça söz ettiriyor. Ağaoğlu, Ataşehir'de hayat verdiği ‘My Towerland' projesiyle çevreci yönünü bir kez daha gözler önüne seriyor.

My Towerland'deki konutlar elektrik ihtiyaçlarını yüzde 100 yenilenebilir yollarla karşılayacak. Böylelikle konutların yıllık 36 milyon kilovat saate ulaşan elektrik tüketiminin tamamı yenilenebilir enerjiden karşılanacak. Bu konut sakinlerinin elektrik faturalarında yüzde 20 azalma demek. Ayrıca projenin yüzde 87'si de yeşil alana ayrıldı.

285 bin meterkare alan üzerinde yükselen My Towerland, toplamda 3 bin 500 konuttan oluşuyor. 11 bloktan oluşan projede, 1+1 dairelerin tamamı satıldı. 2+1'lerin büyüklükleri ise 116 ile 176 metrekare arasındayken, 3 1'ler 143 ile 274 metrekare ve 4+1'ler 216 ile 342 metrekare arasında.

Projede daire teslimleri ise 2012 yılının sonunda gerçekleşecek. Daire fiyatları ise 560 bin TL'den başlıyor. My Towerland'den daire sahibi olmak isteyenler için cazip ödeme seçenekleri de sunuluyor. Daireler yüzde 10 peşinat ve faizsiz ödeme seçenekleriyle satılıyor. Projede ayrıca fitness center, sauna, buhar odası, çocuk oyun alanları, yüzme havuzu ve güvenlik gibi sosyal imkanlar da mevcut. Projenin mimarisi ise Dr. Yüksek Mimar Tuncay Çavdar'ın imzasını taşıyor.

Emlak Rotası Dergisi

Şebnem Özçelik

Yorum Yaz