maritbet girişmaritbet
Seha Yapı, ulusal şirket olma yolunda

Seha Yapı, ulusal şirket olma yolunda

Konya'nın köklü inşaat şirketlerinden Seha Yapı, ulusal şirket olma yolunda İstanbul'a, uluslararası olma yolunda ise Suudi Arabistan'a adım atıyor


 
 
Kaynak: Selma ŞENOL / Bugün
 
Ortadoğu ülkelerine yönelik açılım için Suudi Arabistan'ın Damman bölgesinde şirket kurarak bölgedeki resmi inşaat işlerine talip olan Seha Yapı, yeni bir yapılanmaya yöneldi.
5 şehirde var
Genel Müdürlük görevini Ahmet Buğa'dan devralan Hüdaverdi Dursun, daha önce Konya, Kahramanmaraş, Ankara, Anamur ve Düzce'de gerçekleştirdiği konut ve AVM inşaatlarını İstanbul'a da taşımayı planlıyor. Şirketler açısından ulusallaşmanın yolunun İstanbul pazarından geçtiğini anlatan Dursun "Yayılma planımıza İstanbul'u aldığımızda, yurtdışındaki görüşmelerde bile elimizin güçleneceğini düşünüyoruz" dedi. Dursun sözlerini şöyle sürdürdü:
"Elbette o pazarın bizi tanıması zaman alacaktır. Biz Konya'daki satış hızımıza bir anda ulaşamayacağımızı biliyoruz. Konya'da halk verdiğimiz sözleri tuttuğumuzu biliyor. Kaba inşaatı bitmeden yüzde 60-70 sattığımız projeler oluyor. İstanbul'da zamanla bu başarıyı elde ederiz."
Suriye ile görüşüyoruz
Dursun, Damman'daki bölge müdürlüğü ile büyük resmi ihalelere talip olacaklarını, burdaki iş bitirme raporlarını ülkenin resmi kurumuna gönderdiklerini söyledi. Şirket olarak yurtdışında yeni olmadıklarını, İmaş makine ile birlikte 42 ülkeye anahtar teslim un fabrikaları yaptıklarını belirten Dursun "En son Paraguay'a iş yaptık, gönderdik. 22 gün önce de Suriye ile bir görüşmemiz oldu. Ortadoğu'da ciddi bir Türk sempatizanlığı var, bunun belli oranda faydası olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.
İstanbul'da olsa 4 katı fiyata satabilirdik
 Konya'da arsa bedelinin ve talebin daha düşük olması nedeniyle şehrin en lüks projesinde fiyatlar, İstanbul'daki ortalama bir konut projesinin fiyatıyla eşdeğer. Kule Konakları'nda ortalama metrekare fiyatı 1100 lira seviyesinde bulunuyor. 6 parça ankastre cihaz, soyunma odası, çamaşır odası gibi ayrıntılara sahip projede 220 metrekare daire 320 bin lira seviyesinde fiyatlarla satılıyor. Hüdaverdi Dursun "Bu proje bu özelliklerle İstanbul'da olsa en az 4 katı fiyata satılabilirdi" dedi.
 

 

  • Etiketler:

Yorum Yaz